Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΣΠΙΘΑ---stop---ΑΠΟΣΤΟΛΗ ''ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ''--- stop---ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ---stop

‘’Να είστε καλά εσείς που δεν μας ξεχνάτε…!!!’’

Αυτές είναι οι λέξεις που βγαίνουν από τα στόματα των κατοίκων του Νησιού μας

Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών ''Σπίθα'', από την Παρασκευή 27 Μαΐου βρίσκετε στο Καστελόριζο με μία ομάδα ιατρών Σπιθιστών για να προσφέρουν ιατρική φροντίδα στους κατοίκους του ακριτικού νησιού μας  καθώς επίσης και μία ομάδα θεατρική που θα δώσει παράσταση στις 28 Μαΐου .
 Μία τρίτη ομάδα ασχολείται με την συλλογή στοιχείων για τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχουν οι κάτοικοι  του Καστελόριζου προκειμένου να επανέλθει με νέα δράση  ποιο αποτελεσματική και ουσιαστική αφού θα εστιάσει στα καυτά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο με βάση τις ανάγκες που οι ίδιοι οι κάτοικοι έκφρασαν  στην Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών.


Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Η Μάργκαρετ, η ΜΚΟ, και τα εκατομμύρια κρατικής διαφήμισης

Η Μάργκαρετ, η ΜΚΟ, και τα εκατομμύρια κρατικής διαφήμισης

Δημοσίευση 26/05/2011 13:51 Ανανέωση 26/05/2011 19:55
Πώς μπορεί μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO) να χρηματοδοτείται με τεράστια χρηματικά ποσά σε περιόδους «ισχνών αγελάδων»; Η απάντηση είναι απλή και πολύ συγκεκριμένη: Όταν αυτή τη ΜΚΟ την έχει ιδρύσει η μητέρα του Έλληνα πρωθυπουργού, λεφτά βρίσκονται, έστω και αν δεν… υπάρχουν.
Ο λόγος για το «Κέντρο Δράσης για την Ειρήνη», ΜΚΟ την οποία ίδρυσε η μητέρα του σημερινού πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα Τσάντ – Παπανδρέου το 1988, η οποία έχει ως σκοπό της την «προώθηση ενός πολιτισμού ειρήνης και μη βίας, με εργαλείο την Εκπαίδευση για την Ειρήνη, μέσω της ενδυνάμωσης των γυναικών, των νέων και της κοινωνίας των πολιτών».
Στην ιστοσελίδα του ΚΕΔΕ (kede.org) θα διαπιστώσει κανείς, με μια πρόχειρη ματιά, ότι οι κρατικές διαφημίσεις (και όχι μόνο) και οι χορηγίες δίνονται αφειδώς.
Εκτός και αν το «χτίσιμο της Ειρήνης βήμα – βήμα» προϋποθέτει χρηματοδοτήσεις από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και από αλλού.
Ένα – ένα τα banners τα οποία έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου είναι των εξής οργανισμών, φορέων και εταιρειών:
  •  Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,
  •  Τσιμέντα «Χάλυψ»,
  •  Supermarket «Βασιλόπουλος»,
  •  Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς,
  •  Hellenic Aid (του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας),
  •  Πρεσβεία της Νορβηγίας,
  •  Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
  •  Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης,
  •  ΕΥΔΑΠ και
  •  «A.G. Leventis».
Είναι πράγματι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της συγκεκριμένης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ή καλύτερα… Πολύ Κυβερνητικής;) διαθέτει πλήθος χορηγιών που θα ζήλευε ακόμη και η μεγαλύτερη ενημερωτική ιστοσελίδα στην Ελλάδα. Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ η δραστηριότητα της ΚΕΔΕ είναι σχεδόν άγνωστη στο ευρύ κοινό.
Χρηματοδότηση
Τα προηγούμενα χρόνια, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναγκάστηκε –εν μέσω κοινωνικής κατακραυγής και πιέσεων από τα ΜΜΕ- να δημοσιοποιήσει κατάλογο με τις χρηματοδοτήσεις προς ΜΚΟ. Ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η ΚΕΔΕ. Εξαιρετικό ενδιαφέρον, όμως, έχει η χρηματοδότηση την οποία έλαβε η οργάνωση της Μαργαρίτας Παπανδρέου κατά το χρονικό διάστημα που ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή την περίοδο 1999 – 2004 (η λίστα περιλαμβάνει μόνο τα συγκεκριμένα έτη και δεν διατίθενται στοιχεία για αυτού του είδους τη δραστηριότητα πριν το 1999 και μετά το 2004). Συνολικά η ΚΕΔΕ εισέπραξε χρηματικό ποσό που ξεπερνά τα 1.150.188,64ευρώ!
Αναλυτικά, στα ταμεία της μπήκαν:
  •  46.955,25 ευρώ το 1999,
  •  179.055,3 ευρώ το 2000,
  •  369.479,09 ευρώ το 2001,
  •  161.684 ευρώ το 2002,
  •  223.015 ευρώ το 2003,
  •  170.000 ευρώ το 2004.
Το 2003 και 2004 συγχρηματοδοτήθηκε με άλλες ΜΚΟ κατά 125.000 και 131.000 ευρώ, αντίστοιχα.
Εξάλλου ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου το είχε δηλώσει ξεκάθαρα: «Λεφτά υπάρχουν».
πηγή NewsBomb
 

ΤΟ ανέκδοτο γιά τον GAP!!!!!

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΗΣ ΛΕΕΙ:
«Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ
ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !»

ΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΛΕΕΙ:
«ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΕΝΟΣ
ΑΤΟΜΟΥ, ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ.. ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΕΙΣ
ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!»

ΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΛΕΕΙ:
« ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΠΟΥ
ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ
ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ !!!


ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ
ΑΠΑΝΤΑΕΙ :


« ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ, ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ !! ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΗΡΑΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΝ ΒΑΛΑΜΕ ΓΙΑ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ......

......ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Προειδοποίηση Γιούνκερ-ΔΝΤ για 5η δόση!

Η Ελλάδα κινδυνεύει να μην λάβει την επόμενη δόση της βοήθειας από το ΔΝΤ με ελάχιστες πιθανότητες να καλυφθεί η "τρύπα" από τις ευρωπαϊκές χώρες, προειδοποίησε ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζ. Κ. Γιούνκερ. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε ότι "εάν η εκταμίευση από το ΔΝΤ της δόσης του Ιουνίου για Ελλάδα στις 29 Ιουνίου δεν είναι λειτουργικά δυνατή, τότε το ΔΝΤ ενδεχομένως προσδοκά ότι οι ευρωπαίοι θα αναπληρώσουν τη συμμετοχή του.

Αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί γιατί σε συγκεκριμένα κοινοβούλια -της Γερμανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας κ.α.- δεν υπάρχει σχετική προετοιμασία".

"Το ΔΝΤ μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο όταν υπάρχει εγγύηση αναχρηματοδότησης 12 μηνών", σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν πιστεύει ότι η τρόικα θα αποφασίσει ότι υπάρχει αυτή η προϋπόθεση.

Σημείωνεται πως η Ελλάδα στην παρούσα φάση δεν έχει εξασφαλίσει τα κεφάλαια για το 2012 καθώς το μνημόνιο προέβλεπε ότι θα βγει στις αγορες για να συγκεντρώσει το ποσό που δεν καλύπτεται από την τρόικα.

Ταυτόχρονα, σχεδόν, στην Ουασιγκτον η Caroline Atkinson, εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, δήλωνε: "Δεν δανείζουμε ποτέ όταν δεν είναι διασφαλισμένο ότι δεν θα υπάρξει κενό χρηματοδότησης. Ετσι εξασφαλίζουμε την ασφάλεια των κεφαλαίων των μελών μας".
"Οι διασφαλίσεις που ζητάμε είναι αφ' ενός πολιτικής, συμπεριλαμβανομένων δημοσιονομικών σχεδίων, μέτρων που στηρίζουν την ανάπτυξη και τη μόχλευση της κρατικής περιουσίας, και αφ' ετέρου διαθέσιμης χρηματοδότησης, μαζί με τα κεφάλαια του ΔΝΤ".

Σημειώνεται ότι ο κ. Juncker, σε δηλώσεις του την Τρίτη, τόνισε μεταξύ άλλων: "Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το ΔΝΤ θα συμφωνήσει να χορηγήσει την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα και πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά αν ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις, για να αρχίσουμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα".

"Πρέπει να αποφασίσουμε με το ΔΝΤ αν στο τέλος του Ιουνίου η δόση μπορεί να χορηγηθεί - ναι ή όχι. Το ΔΝΤ ζητά οικονομική εγγύηση για τους επόμενους 12 μήνες", πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup.


Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: «Προϋπόθεση για χρηματοδότηση Ελλάδας η υποστήριξη της ΝΔ»
Την υποστήριξη της ΝΔ στο πρόγραμμα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος θέτει ως όρο ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κέες ντε Γιάγκερ για να συνεχίσει η χώρα του τη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times Deutschland, ο Ολλανδός υπουργός απαιτεί να εγγυηθεί και η Ν.Δ. τη στήριξη του πακέτου διάσωσης, λέγοντας ότι «διαφορετικά, δεν θα δοθούν χρήματα από την Ολλανδία».
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. ντε Γιάγκερ εκφράζει την επιθυμία να φύγει από τα χέρια της Ελλάδας ο έλεγχος των ιδιωτικοποιήσεων για την εξυγίανση του κρατικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με την άποψή του, οι δημόσιες επιχειρήσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία του κράτους πρέπει να εισφερθούν σε έναν οργανισμό αντίστοιχο με τον γερμανικό Treuhandanstalt, «για να χρησιμεύσουν ως διασφάλιση για τις πιστώσεις».


Α. Σαμαράς: "Όχι εκβιασμούς στη ΝΔ"
Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι θα μας δέσουν στο άρμα των αδιεξόδων τους, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς απαντώντας και σε σχετικό αίτημα του ολλανδού ΥΠΟΙΚ, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

"Βλέπουμε τους εταίρους μας ως εταίρους και όχι ως δανειστές, υπογράμμισε μιλώντας σε ομάδα ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, σε μια έμμεση απάντηση προς τον ολλανδό ΥΠΟΙΚ, Γιαν Κέες νρε Γιάγκερ, που ζήτησε τη συναίνεση της ΝΔ στα μέτρα, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση του μεριδίου της Ολλανδίας στην επόμενη δόση για Ελλάδα.

"Τα χρήματα θα τα επιστρέψουμε και κάνουν λάθος όσοι επιχειρούν μια τέτοια ώρα την αποσταθεροποίηση, όσοι ενδίδουν στις πιέσεις και το φόβο. Όχι εκβιασμούς στη ΝΔ", πρόσθεσε. 
Πηγη euro2day

Τα πρακτικά της συνέλευσης των Αγανακτισμένων













syneleysi_aganaktismenoi
Αυτά είναι τα πρακτικά της 1ης ανοιχτής συνέλευσης της Πραγματικής Δημοκρατίας Τώρα στην πλατεία Συντάγματος. Πρακτικά κρατήθηκαν από τις 10.00μμ έως λίγο πριν την 1.00 τα ξημερώματα.
Συνολικά, σε αυτό το χρονικό διάστημα, τοποθετήθηκαν 83 ομιλητές, ανάμεσά τους, άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές, άστεγοι, νοικοκυρές και πολλοί ακόμη, μεταδίδει το realdemocracy.gr. Τα πρακτικά παρατίθενται κατά χρονολογική σειρά τοποθετήσεων των ομιλητών, χωρίς να παρατίθενται προσωπικά στοιχεία τους, τα οποία και οι ίδιοι, πολλές φορές δεν τα ανέφεραν.Πολλές φορές, υπήρξαν προτάσεις οργάνωσης, άλλες φορές, κραυγές αγωνίας, άλλες, κραυγές καταγγελίας, πάντοτε όμως απόψεις σεβαστές και διατυπωμένες σε μια διαδικασία άμεσης Δημοκρατίας.
Τα πρακτικά της 1ης Συνέλευσης.
- Να υπάρξουν κατασκηνώσεις σε όλους τους ανοιχτούς χώρους της Ελλάδας, να δημιουργηθούν ομάδες εργασίας με σαφή κατανομή καθηκόντων και υποχρεώσεων.
- Έχουμε την ομορφιά μαζί μας, απέναντι στον μοχθηρό τραπεζίτη και τον κακό πολιτικό.
- Όποιος πολιτικός αδικεί, όποιος πολιτικός δεν σέβεται την λαϊκή εντολή, να πηγαίνει σπίτι του ή στην φυλακή.
- Είναι μια διαδήλωση ανοιχτή, μια συγκέντρωση όπου μιλώ και ανατριχιάζω με την εμπειρία
- Η Δημοκρατία τους, δεν εγγυάται ούτε την Ισότητα ούτε την Δικαιοσύνη.
- Να μείνουμε στο Σύνταγμα, έως ότου αποφασίσουμε πώς θα λύσουμε τα προβλήματά μας.
- Όταν ο κόσμος, όταν όλοι εμείς συζητάμε χωρίς φόβο, ο φόβος φωλιάζει σε αυτούς εκεί πάνω στο κτίριο της Βουλής.
- Αυτή την στιγμή, οι λέξεις στην Ελλάδα, έχουν χάσει το νόημά τους. Λέμε Ελλάς και εννοούν ΕΛ. ΑΣ, λέμε λαός και εννοούν ΛΑΟΣ, το κόμμα του Καρατζαφέρη. Να δώσουμε ώθηση, να βρούμε την δύναμη, οι λέξεις να ξαναβρούν το νόημά τους.
- Να μείνει το Σύνταγμα και οι δρόμοι, κλειστοί αυτό το βράδυ, και κάθε βράδυ από εδώ και πέρα έως ότου βρεθεί λύση.
- Δεν πρέπει να μας ευχαριστεί να είμαστε καταναλωτές ή πελάτες, πρέπει να μας ευχαριστεί όταν είμαστε σωστοί, υπεύθυνοι πολίτες.
- Οι Ποδηλάτες, στις κινητοποιήσεις και τις ποδηλατοπορείες της Παρασκευής, κέρδισαν το δικαίωμά τους, στην μετακίνηση, κέρδισαν τον χώρο τους. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους.
- Να συνειδητοποιήσουμε την δύναμή μας και να κατανοήσουμε τα κοινά προβλήματά μας.
- Να καταρρεύσει το πλουτοκρατικό σύστημα της πολιτικής, να το ανατρέψουμε με επαναστατικές κινήσεις.
- Να δούμε παγκόσμια το θέμα, το πρόβλημα της καταληστευμένης ζωής μας. Να ενωθούμε με ό, τι στον υπόλοιπο κόσμο γίνεται ως ανάλογη κίνηση.
- Να καλέσουμε καθηγητές, νομικούς να μας διαφωτίσουν με ποιόν τρόπο θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο.
- Να οργανώσουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις, κινηματογραφικές προβολές και συναυλίες στο Σύνταγμα και τις κατασκηνώσεις που θα κάνουμε.
- Δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί, φταίμε οι Ελληνες με την ατομικιστική μας νοοτροπία.
- Να ξεκινήσουμε με την προσωπική μας αλλαγή, με την ενδιάθετη αλλαγή του εαυτού μας. Να απευθυνθούμε στον φίλο φοιτητή, στον φίλο εργαζόμενο να του ζητήσουμε να αλλάξει λογική και νοοτροπία. Και όλοι πρέπει να προσφέρουμε.
- Να συνεχίσουμε με συνέπεια τις εξεγέρσεις του αραβικού κόσμου. Να αρθούμε πάνω από πατρίδες και έθνη.
- Το βασικό πρόβλημα στα θεμέλια της Δημοκρατίας, είναι η αδιαφορία. Δημοκράτης είναι εκείνος που σέβεται τον εαυτό του και τον συνάνθρωπό του.
- Να κοιτάξουμε στα μάτια τους διπλανούς μας. Η αδιαφορία ξεκίνησε από τον καταναλωτισμό. Να πάψουμε να είμαστε αδιάφοροι.
- Το σύστημα ευνοεί λίγους και καταπιέζει τους πολλούς. Να γίνουν κύκλοι και συνελεύσεις συζητήσεων σε κάθε γειτονιά.
- Στο Σύνταγμα, σήμερα το βράδυ, νιώθω ευτυχισμένη. Ας κάνουμε μια καλή αρχή, κλείνοντας τις τηλεοράσεις μας. Και ας ξεκινήσουμε να συντονιζόμαστε.
- Έχουμε συνειδητοποιήσει και ζητούμε πλέον καθαρά να γυρίσει η Δημοκρατία στην βάση, δηλαδή σε όλους εμάς. Να μην υπάρχει κανένα σύμβολο, ή σημαία. Και να εκθρονιστούμε όλοι μας από το όποιο βόλεμα μας και να οργανωθούμε.
- Να γίνει ένα μπλογκ ενημέρωσης και συντονισμού.
- Συμμετέχουμε όσο μπορούμε για να αλλάξουμε την ζωή μας. Να φέρουμε την Δημοκρατία στα σωστά μέτρα, τα μέτρα της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας.
- Στην Πνύκα, τα αρχαία χρόνια, γίνονταν συνελεύσεις και θεμελιωνόταν η Δημοκρατία. Να αλλάξουμε τις ζωές μας ,να αλλάξουμε την Ιστορία μας. Στην εταιρία μας άλλαξαν, προσέλαβαν ανέργους, τους έδωσαν δουλειά.
- Να πέσουν όσοι υποθηκεύουν το μέλλον μας. Να κρατήσουμε δυνατή και ζωντανή την οργάνωση από τα κάτω.
- Σήμερα το βράδυ, τα πρόσωπά μας, φωτίστηκαν από ένα χαμόγελο. Έχουμε όλοι, μια ψυχική ανάταση. Ας το κρατήσουμε αυτό, και ας προχωρήσουμε.
- Πρέπει να τιμωρηθούν οι πολιτικοί και να αγωνιστούμε για αυτήν την τιμωρία.
- Να γίνεται κάθε απόγευμα στις 6.00μμ συγκέντρωση, και να ακολουθεί στις 9.00μμ, συνέλευση.
- Υπάρχει φόβος αυτή την στιγμή στα ΜΜΕ του κατεστημένου και τους πολιτικούς. Η διαδήλωση είναι πάρα πολύ μεγάλη, η συνέλευση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Να μην τους επιτρέψουμε να μας ενσωματώσουν.
- Να ξεκινήσουμε να διαμορφώνουμε αιτήματα. Να αλλάξει η πολιτική, να πέσει η κυβέρνηση, να διαμορφώσουμε τις δικές μας προτάσεις.
- Να πάει στο διάολο το χρέος που μας φόρτωσαν. Να γίνει κεντρική πολιτική διαμόρφωση λόγου και έργου, οι συνελεύσεις βάσεις. Να αντισταθούμε λυσσαλέα.
- Η Υγεία καταρρέει, δεν υπάρχουν υλικά, ο κόσμος κινδυνεύει στα νοσοκομεία, μας ληστεύουν και μας εγκαταλείπουν στην τύχη μας.
- Πήρα το μικρόφωνο για να ζητήσω συγγνώμη από τα νέα παιδιά, τους πολλούς νέους ανθρώπους που βλέπω εδώ, να ζητήσω συγγνώμη για την Ελλάδα και την πολιτική σκηνή που τους παραδίδουμε.
- Να ξεκινήσουν διαδικασίες αυτοδιάθεσης και αυτοθέσμισης, αποκαθιστώντας την σχέση μας με την πολιτική, να εργαστούμε με πείσμα για αυτό, να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο.
- Να δώσουμε την δύναμη σε όλους εμάς, τους πολίτες, τους καλλιτέχνες, τους απλούς ανθρώπους που σήμερα πήραν μια βαθιά ανάσα.
- Ας ασκήσουμε το δικαίωμα στην ανυπακοή, ας το διακηρύξουμε με πάθος και δύναμη. Να φτιάξουμε Ιστορία από την αρχή.
- Η Δημοκρατία ξεκίνησε από εδώ, από την Αθήνα. Η πολιτική δεν είναι κάτι κακό. Για την καλυτέρευσή μας, ας την ξαναπάρουμε στα χέρια μας.
- Η ενημέρωση και η μετάδοση όσων γίνονται εδώ είναι ένα σημαντικό βήμα πληροφόρησης και συντονισμού, να επιδιωχθεί με κάθε τρόπο.
- Να φέρουμε και ένα ταπεράκι φαγητό, να αντέξουμε τις ώρες της συνέλευσης, να είναι και η μικρή, σημαντική προσφορά όσων δεν προλαβαίνουμε να είμαστε πολλές ώρες εδώ.
- Τα προβλήματα είναι κοινά και είναι αυτά που μας ενώνουν. Να μην αφήσουμε τις ταμπέλες, τις στρατεύσεις ή τις όποιες επιμέρους επιλογές μας, να μας χωρίσουν.
- Παιδιά, να μην φοβάστε. Να παραμείνετε ήρεμοι, αυτό θα μεταφέρω και στους φοιτητές μου. Να ξέρετε ότι τα οικονομικά, είναι απλά, σύνθετα τα κατάντησαν οι επιτήδειοι και τα αρπακτικά.
- Νίκη θα' ναι να έρθουν στο Σύνταγμα όλοι οι νέοι άνθρωποι.
- Η αυτοοργάνωση είναι η μόνη λύση. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθούμε, τόσο το καλύτερο για όλους μας.
- Μας έχουν γονατίσει με τις συμβάσεις τους. Δεν έχουν οι πλουτοκράτες, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, οι εφοπλιστές, τα ίδια συμφέροντα και τα ίδια δικαιώματα με εμάς. Εμείς παράγουμε τον πλούτο τους, τον δικό μας πλούτο, ας τον ξαναπάρουμε στα χέρια μας.
- Το χρέος μας γονάτισε τις ζωές.
- Οι Ισπανοί μας έδωσαν την ιδέα και το έναυσμα. Να συντονιστούμε με τον υπόλοιπο, υπερχρεωμένο Νότο, ας κινητοποιηθούμε. Οι Ισπανοί μας έδειξαν τον δρόμο.
- Αυτό που ζούμε μας αφορά όλους, εμάς, τους Ισπανούς, τους Ιρλανδούς, όλους τους λαούς. Το ένα ταπεράκι ας γίνει 10 ταπεράκια, να συντονιστούμε νομικοί, οικονομολόγοι, φοιτητές, όλοι να συνεισφέρουμε όσα μπορούμε με τις γνώσεις μας, κυρίως όμως να μεταδώσουμε το μήνυμα, να μεταλαμπαδεύσουμε όσα έγιναν εδώ στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους μας.
- Η ζωή είναι πολύτιμη για όλους μας.
- Νέοι άνθρωποι, πάρτε τις τύχες σας, στα χέρια σας. Μας πάνε σε συνθήκες Μεσαίωνα και δουλείας. Ο σημερινός αγώνας είναι αγώνας ενάντια στην βαρβαρότητα.
- Η πολιτική είναι ταυτόχρονα, πολλά εργαλεία. Ένα από αυτά είναι και ο συντονισμός με τους άλλους εξεγερμένους. Αυτή την στιγμή, στην Ισπανία, σε γιγαντοοθόνες αναμεταδίδουν όσα συμβαίνουν εδώ.
- Για την ώρα, είμαστε πολλοί, ας αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ως ένας, να το πω διαφορετικά, όλοι για έναν, ένας για όλους.
- Θα 'ταν πολύ όμορφο, όσο μιλώ να με μεταφράζουν σε άλλες γλώσσες ή να υπάρχει κάποιος διερμηνέας της νοηματικής, για τους κωφάλαλους.
- Θα 'ναι μεγάλη στιγμή, να ξεφύγουμε από τον στενό κορσέ τον οποίο μας έχουν φορέσει. Από σήμερα αναδιαπραγματευόμαστε το ισοζύγιο δύναμης στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική πολιτική σκηνή, ισοζύγιο δύναμης που τώρα ρέπει προς την πλευρά της κυβέρνησης.
- Μας κόβουν κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις αιώνων. Μας κόβουν τις ελπίδες που πρέπει να τις αναγεννήσουμε.
- Να ανατραπούν οι συσχετισμοί πολιτικής και κοινωνικής δύναμης.
- Ένα καλό βήμα κοινωνικοποίησης και συζήτησης θα ήταν αν φέρναμε εδώ στον δημόσιο χώρο, όσες δραστηριότητες θα κάναμε στον ιδιωτικό μας χώρο.
- Συκοφαντούν τους δημόσιους υπαλλήλους, τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους ιατρούς. Δικαιοσύνη δεν είναι η ισοπέδωση των 500 ευρώ. Μας στερούν την αξιοπρέπεια.
- Η πολιτική είναι υπόθεση όλων μας. Η κοινωνία χρεοκόπησε. Ας το αλλάξουμε αυτό.
- Η γενιά μου είναι γενιά εκεί στα 50, είναι μέσα στην Βουλή και ζητώ συγγνώμη για όσα σας έχει οδηγήσει να υπομένετε.
- Είμαι 24 χρονών, βαρέθηκα, κουράστηκα να μιλούν γύρω μου με –ισμούς και γλώσσα ξύλινη. Θέλω κάτι να αλλάξει, να αλλάξει υπολογίζοντας και αναγνωρίζοντας και τις δικές μας ευθύνες.
- Εδώ βρισκόμαστε για να βρούμε την πραγματική Δημοκρατία.
- Ας ξεκινήσουμε με το να απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο σαν να ήμασταν αδέλφια.
- Ζητούμενο είναι να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και έχοντας το κεφάλι ψηλά. Να εξεγερθούμε εναντίον της κοροϊδίας. Δεν νομιμοποιούμε κανένα Μνημόνιο.
- Η Ελλάδα είναι στον γκρεμό και τα χρήματα της χώρας έξω από την χώρα. Μας έκλεψαν και συνεχίζουν να μας κλέβουν.
- Μας τάζουν ισότητα στην κοινωνική εξαθλίωση. Εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε ισότητα στην κοινωνική ανάταση.
- Το πρώτο ζητούμενο είναι να ξέρουμε γιατί το κάνουμε αυτό το οποίο κάνουμε εδώ, έχω AIDS και καρκίνο, είμαι άστεγος δεν ντρέπομαι να τα πω αυτά. Όλοι χρειαζόμαστε δύναμη και να ξέρουμε γιατί το κάνουμε αυτό.
- Δεν υπάρχει πιο καίρια πράξη, με βαθύ, πολιτικό νόημα από το να πάρουμε την ζωή μας, στα χέρια μας.
- Ας γίνουμε όλοι υπάλληλοι και υπόλογοι του λαού.
- Να κινηθούμε να υπερασπιστούμε το Σύνταγμα και την Ελλάδα, όπως λέει και το άρθρο 120 του Συντάγματος της χώρας.
- Εδώ συγκροτούμε την νέα, πολιτική δύναμη και σπάμε τον φόβο και την μιζέρια.
- Να πάει παντού το μήνυμα της εξέγερσης. Να δουλέψουμε για το εμείς. Να κινητοποιηθούν και να οργανωθούν όλοι οι άνεργοι.
- Δεν δουλεύει τίποτα χωρίς εμάς, χωρίς τα δικά μας χέρια. Γενικές απεργίες παντού να γίνουμε μια γροθιά.
- Να γίνουμε ιός και να διασπαρούμε παντού.
- Υπάρχουν εκδότες όπως ο Κουρής που χρωστάνε παντού, και τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους.
- Το σύστημα φορολόγησης δεν είναι το ίδιο για τους πλοιοκτήτες και τους έχοντες και κατέχοντες. Ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλους.
- Λάθος να πιστεύουμε ότι φταίμε και εμείς, λάθος να στρέφουμε το μαχαίρι ό ένας εναντίον του άλλου, ομόνοια, αλληλεγγύη, συστράτευση όλων μας σε κοινό αγώνα.
- Ξεπουλούν την ενέργεια, και αποκτούν μεγάλες περιουσίες με τις μίζες τους.
- Ας ξεκινήσουμε με δομές αυτοοργάνωσης, μια συλλογική κουζίνα, κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, να βρούμε παραγωγούς να μας δώσουν τα προϊόντα τους. Η πλατεία Συντάγματος να γίνει κεντρικό παράδειγμα αγώνα για όλη την Ελλάδα.
- Να περιφρουρήσουμε αυτό που συντελείται. Είναι υπόθεση δική μας και έτσι πρέπει να παραμείνει.
- Η νεολαία βγαίνει με ψυχή, με πίστη, ειρηνικά, όχι όπως τον Δεκέμβρη του 2008, έχουμε ωριμάσει όλοι μας.
- Προχθές οι ακροδεξιοί χτυπούσαν και μαχαίρωναν τους μετανάστες, τους μετανάστες από τις χώρες που πρωτοστάτησαν και δίδαξαν ό, τι εξεργεσιακό συμβαίνει τους τελευταίους μήνες, στον κόσμο.
- Μετά το «Βέλος», και το Πολυτεχνείο, είναι η πρώτη ενέργεια άμεσης Δημοκρατίας και ηθικής ανάτασης στην Ελλάδα.

Καλημέρα Μαδρίτη…..!!!


Καλημέρα Μαδρίτη…..!!!

Σύνταγμα, Λευκός Πύργος , Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο , Πάτρα , Λάρισα , και σε κάθε Ελληνική πλατεία εχθές σήκωσαν πανό που έγραφαν ΄΄ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ΄΄ μαζι με τις Ελληνικές σημαίες,και φώναξαν
΄΄ δεν σας θέλει ο λαός ,πάρ’ την τρόικα και μπρός ΄΄ 

Εχθές έγινε η αρχή από 100.000 και πλέον Ελληνόπουλα που με ένα ‘’σφύριγμα’’ αυθεντικό κατέβηκαν να γράψουν ιστορία.

Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν κόμματα και οργανώσεις μήνες τώρα το έκανε σε μία νύχτα το Facebook  από ακομμάτιστους ανεξάρτητους πολίτες, Ελληνίδες και Έλληνες που ήρθαν στις πλατείες αγκαλιά με την Ελληνική σημαία και τα παιδιά τους. 

Μπροστά μου ήταν τα ΜΑΤ αλλά τους ένιωθα δίπλα μας και κάθε φορά που τραγουδάγαμε τον Εθνικό ύμνο τραγουδάγανε και αυτοί διακριτικά  πίσω από τα κράνη πού τους έχουν φορέσει. Και δεν άνοιξε μύτη , αλλά και κανένα σύνθημα δεν έβρισε τα παιδιά των 800 ευρώ .

Δίπλα μου ήταν ένας παππούς 82 ετών !!!  και δάκρυζε βλέποντας 50.000 Ελληνόπουλα να φωνάζουν ‘’δημοκρατία’’. Είμαι συγκλονισμένος ακόμα και απορώ τι δύναμη έφερε τον υπερήλικα να είναι δίπλα μας και να μας χτυπά απαλά στην πλάτη αδιακρίτως σαν να ήμαστε  όλοι παιδιά του.

Δίπλα μου ήταν 50.000 Ελληνόπουλα που έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό χωρίς έκτροπα , με παιδία ,πολιτισμό , ευπρέπεια και σύραμε όλοι μαζί το χορό της ειρηνικής επανάστασης στην Ελλάδα που μόλις άρχισε και δεν θα σταματήσει μέχρι πετύχουμε τον σκοπό που μας μάζεψε στο σύνταγμα χτές .

Δημοκρατία- ανεξαρτησία – εθνική κυριαρχία 

Και το κίνημα αυτό εξαπλώνετε σε όλη την Ευρώπη από ανεξάρτητους πολίτες που έχουν βρεθεί σε κατάσταση απόγνωσης από τις άδικες πολιτικές επιλογές ενός σάπιου πολιτικού συστήματος.
Απαντάμε στο προχθεσινό ΄΄ κράξιμο ΄΄ των Ισπανών συναγωνιστών μας ότι κοιμόμαστε … 
Καλημέρα Μαδρίτη , 
τα παιδιά της Ακρόπολης θα ανάψουν και πάλι τα φώτα του πολιτισμού και το φώς αυτό θα σκιάσει τον Ήλιο .  
Σπίθας 26/05/2011

50.000 Ελληνόπουλα σήμερα πήραν την Ελλάδα στα χέρια τουςΣυνταγμα-2 25/05/2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ-1 25/05/2011

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό: Η διέξοδος

 
Κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Η κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας απαιτεί λύσεις διαφορετικές από αυτές που επιβάλλουν οι ευρωπαίοι εταίροι κατόπιν απαίτησης του παγκόσμιου τραπεζικού κατεστημένου, που καταπίνει ολόκληρες χώρες.
Ξεκινώ με την παραδοχή ότι το χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο. Το δίλημμα μεταξύ της συνεχιζόμενης προσπάθειας εξυπηρέτησης του και του κινδύνου μη πληρωμής συντάξεων και μισθών, αν διακοπούν οι δόσεις του μνημονίου, είναι ψευδές και κατασκευασμένο.
Σε θεωρητικό επίπεδο, αν η χώρα κηρύξει στάση πληρωμών στο χρέος, απαλλάσσεται από τους τόκους, που έχουν ανέλθει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Η χώρα δύναται να έχει άμεσα πλεόνασμα αν δεν πληρώνει τόκους και περικόψει τις δαπάνες της, άμεσα και υπό καθεστώς ανάγκης. Η ακραία αυτή περίπτωση είναι το ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης για την τελική λύση που θα είναι και βιώσιμη. 
Βιώσιμη λύση δεν υπάρχει αν το χρέος δεν αναδιαρθρωθεί και μειωθεί κατά 50% τουλάχιστον, ποσοστό που ήδη έχουν προεξοφλήσει οι αγορές.
Με την μείωση του χρέους κατά 50% μπορείτε να νομιμοποιηθείτε ηθικά να κάνετε τις σαρωτικές αλλαγές που επιβάλλονται στην χώρα για την περικοπή των δαπανών και την οργάνωση του κράτους.
 
Συγκεκριμένα:

Καμία απόλυση στο δημόσιο δεν πρέπει να γίνει τώρα.
Η οικονομία της χώρας δεν αντέχει νέους ανέργους. Οι «κοπρίτες» του κ. Πάγκαλου μπορεί να είναι ράθυμοι και αντιπαραγωγικοί, όμως τα χρήματα τους ανακυκλώνονται στην ελληνική οικονομία και στηρίζουν και τον ιδιωτικό τομέα τον οποίο τα μίντια έχουν στρέψει εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων. Επειδή μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν θα πρέπει να περικοπούν οι αμοιβές τους και παράλληλα να αξιολογηθούν ώστε να αυξηθεί η παραγωγικότητα τους. Σίγουρα δεν είναι κοπρίτες στην πλειοψηφία τους και εν τέλει ο αριθμός τους δεν είναι τραγικά μεγάλος με διεθνή δεδομένα. Η δομή του κράτος είναι το πρόβλημα και τα τρωκτικά του.
Η περικοπή των αμοιβών και το πάγωμα τον προσλήψεων θα εξορθολογίσει σε βάθος χρόνου τις στρεβλώσεις με το λιγότερο δυνατό κόστος για την οικονομία. Αν απολύσετε υπαλλήλους εκτός του ότι πληρώνετε επιδόματα ανεργείας, η ύφεση αυξάνεται καατακόρυφα και το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό. Προσθέστε το ρίσκο της κοινωνικής αναταραχής από τις στρατιές των ανέργων.

Κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου.
Διασταύρωση τραπεζικών καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων. Σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους (οι περισσότεροι) άμεση δήμευση του 50% του ποσού που δεν δικαιολογείται. Ούτε δικαστήρια, ούτε ποινικές διαδικασίες. Με αποφάσεις - εξπρές τα χρήματα περνάνε στο κράτος καθώς πρόκειται για τους φόρους που δεν έχει εισπράξει τόσα χρόνια. Οι καταθέσεις ανέρχονται σε 250 δισεκατομμύρια ευρώ. Θα είναι πολύ παράξενο τα 100 δισεκατομμύρια να μην μπορούν να δικαιολογηθούν; Μάλλον όχι. Αυτό θα φέρει άμεσα 50 δισεκατομμύρια έσοδα στο κράτος και θα συρρικνωθεί το ήδη μειωμένο χρέος από την αναδιάρθρωση στα 100 δισεκατομμύρια. Ακόμα και να κάποιος θεωρήσει τους παραπάνω υπολογισμούς πρόχειρους, το βέβαιο είναι ότι μπορούν να προκύψουν μεγάλα έσοδα για το κράτος και να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.

Έκδοση πολυετών λαϊκών ομολόγων με επιτόκιο 4%.
Δανειστείτε από το λαό ώστε και οι τόκοι να μένουν και να καταναλώνονται στην χώρα. Οι καταθέσεις αυτή τη στιγμή αποδίδουν από λίγο ως τίποτα. Γιατί πρέπει να δανείζεται η χώρα από τους «φίλους» της - και τώρα πια ενυπόθηκα; Αν χρεοκοπήσει το κράτος μάλλον κινδυνεύουν και οι καταθέσεις οπότε για τον έλληνα καταθέτη αξίζει να αγοράσει τα ομόλογα, δανείζοντας ένα κράτος που θα χρωστάει πια λίγο περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια και όχι 350.

Κρατικοποίηση των τραπεζών άμεσα
. Διατήρηση των διοικήσεων τους και ιδιωτικοποίηση στο μέλλον μετά την εξυγίανση τους.

Αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχεία εφεξής. Στην αναθεωρητική Bουλή συνταγματική κατοχύρωση ότι το χρέος δεν θα ξεπεράσει ποτέ στο μέλλον συγκεκριμένο ποσοστό του ΑΕΠ.

Οι λύσεις είναι πολλές. Για να τις υλοποιήσετε όμως θα πρέπει να έρθετε σε ρήξη με το τραπεζικό κατεστημένο, το οποίο θέλει να πληρωθεί και το τελευταίο cent, παρά το ότι έκανε λάθος επιλογή όταν δάνειζε την χώρα με spread 1% για χρόνια. Αυτό είναι απαράδεκτο και ανήθικο. Για ποιο λόγο οι ομολογιούχοι δεν πρέπει να χάσουν; Ποιος ιδιώτης επενδυτής σε ποιο κλάδο κάνει λάθος επιλογή και τον σώζει το κράτος; Μόνο οι τράπεζες - βαμπίρ έχουν αυτό το προνόμιο, που σώθηκαν από τους φορολογούμενους και θέλουν να συνεχίσουν να τους απομυζούν.

Ο έτερος μύθος, βέβαια, ότι μετά την αναδιάρθρωση θα έχουν πρόβλημα οι τράπεζες είναι πάλι για τον εκφοβισμό της μάζας. Οι ελληνικές τράπεζες, όπως και οι περισσότερες στον πλανήτη, είναι ήδη σε δυσμενέστατη θέση αφού λειτουργούν με τις γραμμές των κεντρικών τραπεζών. Το πρόβλημα των επιχειρηματικών δανείων είναι μεγαλύτερο από αυτό των ομολόγων και εντείνεται από την ύφεση. Οι τράπεζες - ούτως ή άλλως - χρειάζονται νέες αυξήσεις κεφαλαίου. Τα ασφαλιστικά ταμεία επίσης τρώνε από τις σάρκες τους ρευστοποιώντας αποθεματικά για να πληρώνουν συντάξεις. Τα ομόλογα είναι το πρόβλημα; Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη για να αυξηθούν οι εισφορές. Με ύφεση σκάβεις βαθύτερα το λάκκο σου.

Όλα αυτά δεν υλοποιούνται μέσα σε λίγους μήνες, υπό τον πανικό και τον εκβιασμό της μη καταβολής της επόμενης δόσης.

Κύριε Πρωθυπουργέ, έχετε μια μοναδική ευκαιρία να βγείτε μπροστά από τις εξελίξεις που έρχονται. Όλα τα κράτη δανείζονται για να ζήσουν και αποτελούν μια χάρτινη πυραμίδα με διαφορετική ημερομηνία κατάρρευσης. Οι πολιτικοί μπορείτε να δώσετε τη λύση. Η κα Μέρκελ επιθυμεί αναδιάρθρωση, αλλά δεν μπορεί να το πει υπό την πίεση των τραπεζιτών. Γιατί να πληρώσει ο Γερμανός τα λάθη των ομολογιούχων; Δεν έχει δικαίωμα και αυτός να αντιδρά; Μπορείτε να βρείτε τη χρυσή τομή, αυτό απαιτείται από τους πολιτικούς να κάνουν.

Αν το «αστείο» στην Ισπανία με τον κόσμο στον δρόμο γιγαντωθεί, οι εξελίξεις θα σας ξεπεράσουν σε χρόνο απίστευτα γρήγορο. Τα χρέη παγκοσμίως είναι σε ύψος δυσθεώρητο, φρενάρουν την ανάπτυξη και πρέπει να δοθεί συνολική λύση. Η Ελλάδα έχει το προνόμιο σε αυτή τη διαπραγμάτευση που θα γίνει παγκοσμίως να πετύχει καλύτερους όρους τώρα γιατί είναι μικρή και προσέρχεται πρώτη να συζητήσει. Η αναδιάρθρωση δεν είναι το τέλος του κόσμου, έχει γίνει πολλάκις στο παρελθόν και από την ίδια την χώρα. Τα κράτη δεν είναι μαγαζιά για να κλείσουν. Το θέμα, όμως, είναι ποιος θα είναι το αφεντικό. Τώρα η χώρα έχει ξένους διοικητές, που καθορίζουν την πορεία της, αφού οι εταίροι τουλάχιστον συναποφασίζουν μαζί σας. Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν και ιδιοκτήτες του «μαγαζιού»
.

Επιπλέον, είναι άδικο να στρέφονται οι ευρωπαίκοί λαοί εναντίον αλλήλων, αφού το «παιχνίδι» γίνεται για τη συγκέντρωση του παγκόσμιου πλούτου από τους... υπερπλούσιους, οι οποίοι – ως γνωστόν – ούτε εθνική συνείδηση έχουν ούτε κοινή εθνική ταυτότητα.

Το ξεπούλημα επιχειρήσεων σε τιμές 1997 - διότι εκεί είναι το χρηματιστήριο σήμερα - δεν σώζει την κατάσταση. Αυτά τα 10-20 δισεκατομμύρια δεν φτάνουν να μειώσουν το χρέος, απλά θα περιορίσουν το έλλειμμα. Το χρέος θα συνεχίζει να αυξάνει για να καταπιεί ολοκληρωτικά την χώρα, όπως προέβλεψε ο πατέρας σας, που ξεκίνησε αυτό το παρτι της ανάπτυξης με δανεικά. Μάλιστα, το κράτος θα στερηθεί και τα όποια έσοδα έχει από τα μερίσματα των εταιρειών. Μπορείτε να δώσετε άμεσα τη διοίκηση για να λειτουργήσουν πιο αποδοτικά αλλά όχι τις μετοχές στις τρέχουσες αποτιμήσεις.


Η λύση αυτή πακέτο, αναδιάρθρωσης χρέους και αποφασιστικού νοικοκυρέματος στο κράτος, θα γίνει αποδεκτή από όλους. Διότι δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία στο εσωτερικό πλέον για αντιδράσεις, αφού θα έχουν χάσει χρήματα και οι δανειστές μας και θα έχετε το ηθικό υπόβαθρο να κάνετε τις επίπονες αλλαγές στη χώρα που τώρα δεν μπορείτε λόγω του αισθήματος αδικίας που διακατέχει δικαιολογημένα τον λαό. Δυστυχώς το βιοτικό επίπεδο πρέπει να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, σύμφωνα με τις δυνάμεις της χώρας. Προκειμένου, όμως, να πραγματοποιηθεί αυτή η δύσκολη πορεία πρέπει να υπάρχει σύμπνοια και αίσθηση δικαίου ότι πληρώνουν όλοι για τα λάθη του παρελθόντος.

Οι ξένοι θα συναινέσουν τελικά διότι επί της ουσίας δεν θα έχουν άλλη επιλογή, τι θα κάνουν διαφορετικά; Θα εκδιώξουν την χώρα από την Ένωση; Δεν μπορούν. Θα διακόψουν τις γραμμές χρηματοδότησης των τραπεζών; Αν το κάνουν θα κλείσουν και οι υπόλοιπες εκτός Ελλάδας αυθημερόν. Όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης, σε χειρότερη θέση από τη σημερινή δεν μπορεί να βρεθεί η χώρα.

Το σενάριο που δρομολογείται τώρα είναι να αγοραστεί ό,τι περιουσιακό στοιχείο είναι αξιόλογο, όσο πιο φθηνά γίνεται και να αλλαχθούν τα χρέη των ομολόγων που είναι χωρίς εξασφάλιση σε «μνημονιακά» με εξασφαλίσεις. Η χώρα θα φτωχύνει σίγουρα. Τουλάχιστον το τίμημα ας είναι λιγότερο οδυνηρό με συμμετοχή στα βάρη και όσων έκαναν λάθος επενδυτικές επιλογές.

Ι. Π. ΤΟΥΤΟΥΔΑΚΗΣ


Πηγή:www.capital.gr