Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

ΔΕΗ: Συζητάει με Κινέζους για Μακρόνησο και εργοστάσιο ανεμογεννητριών






Του Χάρη Φλουδόπουλου

"Ζεστά" έχουν πάρει οι επιτελείς της ΔΕΗ την υπόθεση της συνεργασίας με την πλέον ανερχόμενη κινεζική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών, την Sinovel Wind Energy Group Co Ltd. Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν ότι στην Αθήνα βρίσκονται ανώτατα στελέχη της κινεζικής εταιρείας, που τον Απρίλιο υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τη ΔΕΗ το οποίο έκανε αναφορά σε ανάπτυξη αιολικού πάρκου 200 – 300 MW στο διασυνδεδεμένο σύστημα καθώς και στην από κοινού ανάπτυξη υπεράκτιου αιολικού πάρκου.

Δύο μήνες μετά την υπογραφή του μνημονίου και σύμφωνα με πηγές της ΔΕΗ, έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι οι πρώτες προτάσεις που εξετάζονται ώστε να προχωρήσει η αιολική ελληνοκινεζική συνεργασία. Συγκεκριμένα, μελετώνται διάφορες τοποθεσίες για την ανάπτυξη του αιολικού πάρκου που θα βρίσκεται στο διασυνδεδεμένο σύστημα μεταξύ των οποίων περιοχές στη Β. Ελλάδα (Ροδόπη), ενώ η πιο «ζεστή» περίπτωση φαίνεται να είναι το περίφημο αιολικό πάρκο που θέλει να κατασκευάσει η ΔΕΗ στη Μακρόνησο.

Από πλευράς ΔΕΗ η σχετική αίτηση για τη δημιουργία πάρκου ισχύος 200MW έχει κατατεθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από το 2009, ωστόσο βρίσκεται σε εκκρεμότητα καθώς θα πρέπει να διευθετηθεί το πρόβλημα που ανακύπτει από την ανακήρυξη του νησιού ως ιστορικού τόπου ενώ και όλα τα κτίρια και παλιά στρατόπεδα εξορίας έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία. Βεβαίως η πρόταση της ΔΕΗ δεν αφορά στο κομμάτι του νησιού όπου βρίσκονται τα μνημεία ωστόσο με βάση ΠΔ του 1995 υπάρχουν ρητές απαγορεύσεις για οποιαδήποτε εγκατάσταση ή κατασκευή τεχνικών έργων, σε ολόκληρο το νησί.

Και εργοστάσιο παραγωγής

Εκτός όμως από τα αιολικά πάρκα, η ελληνοκινεζική συνεργασία προβλέπει και τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ανεμογεννητριών. Η κινεζική εταιρεία είναι η μεγαλύτερη ασιατική και η δεύτερη μεγαλύτερη στον κόσμο κατασκευάστρια ανεμογεννητριών.

Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει μερίδιο παγκόσμιας αγοράς 11%, πίσω από τη Vestas (12%) και μπροστά από παραδοσιακά ονόματα της αιολικής βιομηχανίας όπως η General Electric, η Enercon, η Gamesa και η Siemens. Στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, το μερίδιό της εκτινάσσεται στο 20%. Η κινεζική εταιρεία ωστόσο έχει αναιμική παρουσία στην Ευρώπη, όπου και προφανώς επιθυμεί να αποκτήσει βάση προκειμένου να επωφεληθεί από τη δυναμική ανάπτυξης της μεγαλύτερης αγοράς ΑΠΕ. Στο πλαίσιο αυτό συζητείται η δημιουργία μονάδας παραγωγής, με στόχο να καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες που θα προκύψουν από τις εντός Ελλάδος συνεργασίες και επενδύσεις αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιονατολικής Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι πέρυσι η αγορά ανεμογεννητριών έφτασε σε ισχύ τα 38MW εκ των οποίων των 56% αφορούσε σε εγκαταστάσεις στην Ασία, το 25% την Ευρώπη και το 19% την Αμερική.

Αξίζει να τονιστεί τέλος ότι οι συμφωνίες με τη Sinovel είχαν υπογραφεί στην Κίνα, στο πλαίσιο της επίσκεψης τότε του αρμόδιου για τις επενδύσεις υπουργού Χάρη Παμπούκη, ο οποίος και συνοδευόταν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό.

Τα νομικά προβλήματα

Με δεδομένο το «εμπάργκο» που υπάρχει για κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα στους παλιούς τόπους εξορίας όπως η Μακρόνησος και η Γυάρος, το υπουργείο πολιτισμού έχει δεχθεί εισηγήσεις για αναοριοθέτηση της ιστορικότητας καταρχάς της Γυάρου, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Κεφάλαιο.

Βάσει της εισήγησης που εξετάζεται, θα ορίζονται ως «ιστορικοί τόποι» συγκεκριμένα σημεία του πάλαι ποτέ κολαστηρίου (π.χ., ο όρμος όπου βρίσκεται το κτίριο των φυλακών ή το νεκροταφείο όπου ετάφησαν οι αγωνιστές) και θα αποχαρακτηριστούν τα υπόλοιπα, ώστε να «φιλοξενήσουν» τις επενδυτικές δραστηριότητες.

Εφόσον προχωρήσει το ΥΠΠΟ στην αλλαγή του καθεστώτος, τότε συγκεκριμένες περιοχές των νησιών αυτών θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν καθώς υπάρχει εξαιρετικό αιολικό δυναμικό που καθιστά τις επενδύσεις πολύ ελκυστικές. Σε περίπτωση δε, που το πάρκο της Μακρονήσου, συνδυαστεί με συμφωνία «πακέτο» για την εγκατάσταση εργοστασίου ανεμογεννητριών, σε γειτονική περιοχή με οξύτατα προβλήματα ανεργίας, όπως π.χ. το Λαύριο, τότε εκτιμάται ότι θα καμφθούν αρκετές αντιρρήσεις που στο παρελθόν είχαν διατυπωθεί για την εγκατάσταση πράσινων μονάδων ηλεκτρισμού στα συγκεκριμένα νησιά.

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Bloomberg: Στα 85 δισ. ευρώ η νέα βοήθεια για την Ελλάδα




Στα 85 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών, σε μία διάσωση που έχει στόχο να αποφευχθεί η χρεοκοπία και να τερματιστεί η κρίση χρέους της Ευρωζώνης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας.

Το συνολικό πακέτο για την Ελλάδα θα ανέλθει με αυτό τον τρόπο στα 190-195 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των 110 δισ. ευρώ του αρχικού πακέτου, δήλωσε ο Thomas Wieser, επικεφαλής του υπουργείου για θέματα οικονομικής πολιτικής και χρηματαγορών, στο πλαίσιο ενημέρωσης στη Βιέννη.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα διαθέσει το 30% των νέων κεφαλαίων, ενώ οι χώρες της Ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές θα συνεισφέρουν το υπόλοιπο 70%, τόνισε ο Wieser.

Ενώ Γερμανοί και Γάλλοι αξιωματούχοι τοποθετούν το στόχο συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στα 30 δισ. ευρώ, «δεν είναι εύκολο να εκτιμηθεί η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα», σημείωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Maria Fekter.



Πηγή:www.capital.gr

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση ο Strauss-Kahn

Ελεύθερος χωρίς εγγύηση και χωρίς περιοριστικούς όρους αφήνεται ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn, που κατηγορείτο για σεξουαλική παρενόχληση καμαριέρας, με απόφαση του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης που προγραμμάτισε έκτακτη ακρόαση την Παρασκευή.

Το δικαστήριο συμφώνησε να ελευθερώσει τον Dominique Strauss-Kahn από τον κατ’ οίκον περιορισμό, στηριζόμενο στο λόγο του, ότι θα συνεχίσει να εμφανίζεται στο δικαστήριο. Επίσης, συμφώνησε να επιστρέψει στο Γάλλο πολιτικό όλα τα χρήματα της εγγύησης -1 εκατ. δολάρια σε μετρητά και 5 εκατ. δολάρια σε δέσμευση περιουσίας.

"Κατανοούμε πως οι συνθήκες αυτής της υπόθεσης έχουν αλλάξει ριζικά και συμφωνώ πως ο κίνδυνος να μην παραστεί στη δίκη έχει συρρικνωθεί. Αφήνω ελεύθερο τον κύριο Strauss-Kahn με δική του ευθύνη", είπε ο Δικαστής Michael Obus στην αίθουσα.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει διότι εκκρεμεί η προγραμματισμένη ακρόαση της 18ης Ιουλίου. O Strauss-Kahn δεν μπορεί να φύγει από την Αμερική για αυτό και δεν του επιστράφηκε το διαβατήριο του.

Ο δικηγόρος του ανέφερε πως οι τελευταίες εξελίξεις ενισχύουν την πεποίθηση του για πλήρη αθώωση του κατηγορούμενου. Ο Γάλλος αξιωματούχος αποχώρησε από το δικαστήριο χαμογελαστός με τη συνοδεία της συζύγου του.

Ο Strauss-Kahn βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και τέσσερις εβδομάδες σε διαμέρισμα στο Μανχάταν, όπου παρακολουθείται ηλεκτρονικά από τις αρχές.

Η εξέλιξη λαμβάνει χώρα εν τω μέσω δημοσιευμάτων ότι η καμαριέρα που τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση χάνει την αξιοπιστία της, καθώς οι εισαγγελικές αρχές έχουν στην κατοχή τους στοιχεία εις βάρος της 32χρονης από τη Γουινέα.

Νωρίτερα το Capital.gr σε δημοσίευμά του με τίτλο "ΝΥΤ: Καταρρέει η υπόθεση εναντίον του Strauss-Kahn" είχε αναφέρει τα εξής:  Έτοιμη να καταρρεύσει είναι η δικαστική υπόθεση εναντίον του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Dominique Strauss-Kahn, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση μιας υπαλλήλου ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρουν πηγές που επικαλούνται οι New York Times, οι αρχές δεν πίστεψαν την ιστορία που αφηγήθηκε η καμαριέρα, καθώς και ότι έχει πιαστεί να λέει επανειλημμένως ψέματα, από τις 14 Μαΐου και ύστερα, όταν αναφέρθηκε η επίθεση.

Εισαγγελείς και συνήγοροι υπεράσπισης θα επιστρέψουν σήμερα στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Μανχάταν, όταν ο Michael J. Obus αναμένεται να εξετάσει, το ενδεχόμενο χαλάρωσης των πρωτοφανών περιορισμών που επιβλήθηκαν στον Strauss-Kahn για να αφεθεί ελεύθερος.

Πράγματι, σημειώνουν οι NYT, ο Strauss-Kahn θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και να απελευθερωθεί από τον κατ’ οίκον περιορισμό, κάτι που συνιστά ότι οι σοβαρές κατηγορίες εναντίον του ίσως καταρρεύσουν. Οι εισαγγελικές αρχές ίσως προσπαθήσουν να ζητήσουν από τον Strauss-Kahn να δηλώσει ένοχος για πλημμέλημα, όμως οι δικηγόροι του ενδέχεται να μην συμφωνήσουν με μία τέτοια κίνηση.

Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να δηλώσουν σήμερα, όπου εμφανίζεται εκτάκτως ενώπιόν τους ο Strauss Kahn πριν από την προγραμματισμένη ακρόαση της 18ης Ιουλίου, ότι «έχουν προβλήματα με την υπόθεση», σε αντίθεση με την αρχική ισχυρή εμπιστοσύνη που είχαν στα στοιχεία εις βάρος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ.

Οι εισαγγελείς αναμένεται να αποκαλύψουν στο δικαστήριο ότι η καμαριέρα τους είπε ότι είχε πέσει θύμα συμμορίας βιασμών στην πατρίδα της τη Γουινέα, ενώ αργότερα παραδέχτηκε ότι η ιστορία ήταν προϊόν της φαντασίας της, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα.

«Είναι ένα μπέρδεμα, ένα μπέρδεμα και από τις δύο πλευρές», δηλώνει μία από τις πηγές στους New York Times.

Το πρακτορείο Dow Jones Newswires τονίζει πως οι αποκαλύψεις ουσιαστικά φέρνουν μια εξαιρετική αντιστροφή του κλίματος για τον πρώην διευθυντή του Ταμείου, καθώς θα μπορούσε να φέρει ακόμη και την απελευθέρωσή του από τον κατ’ οίκον περιορισμό, εξαιτίας των ερωτημάτων που εμφανίζονται πλέον για την υπόθεσή του.

Πηγές από το περιβάλλον του Dominique Strauss-Kahn εκφράζουν την πεποίθησή τους για την επιστροφή του Γάλλου σοσιαλιστή στην πολιτική σκηνή, ωστόσο τονίζουν ότι είναι πολύ νωρίς να προβλεφθεί ο ρόλος που θα διαδραματίσει στις προεδρικές εκλογές του 2012.

«Αν αφεθεί ελεύθερος, κάτι που εύχομαι να γίνει, ο Dominique αναμφίβολα θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο», δήλωσε ο βουλευτής των Σοσιαλιστών Jack Lang. «Όποιος και να είναι ο ρόλος του, η παρουσία του θα είναι πολύτιμη για τις προεδρικές εκλογές».

Ορισμένοι υποστηρικτές του Strauss-Kahn,ελπίζουν να καταφέρει να λάβει μέρος στις εκλογές του Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και να διεκδικήσει το χρίσμα.

«Το κόμμα πρέπει να αναβάλλει τις προκριματικές εκλογές για να του δώσει το περιθώριο να αποφασίσει», δήλωσε ο Σοσιαλιστής Michele Sabban.

Εξάλλου, μέλη ανεπίσημου fun club του Γάλλου πρώην πανίσχυρου αξιωματούχου ζητούν την επιστροφή του Strauss-Kahn στην ηγεσία του ΔΝΤ.



Πηγή:www.capital.gr

Μετατίθεται για το Σάββατο το Eurogroup





Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Eurogroup που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή 3 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί ωστόσο τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το Σάββατο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προέδρου του συμβουλίου.

«Η συνάντηση δεν ακυρώνεται αλλά θα αντικατασταθεί από τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα», δήλωσε ο Guy Schuller, εκπρόσωπος του Jean-Claude Juncker, ενώ όπως επεσήμανε δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα υπάρξει ανακοίνωση μετά τη συνάντηση του Σαββάτου.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρόκειται να εγκρίνουν την εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας για την Ελλάδα το Σάββατο, μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου από την ελληνική Βουλή.

Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup αναμένεται να συμφωνήσουν για τη δόση στην τηλεφωνική συνδιάσκεψη που αντικαθιστά τη συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή.

Οι συμμετέχοντες στη συνδιάσκεψη θα συζητήσουν επίσης το πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, όπως τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Dow Jones Newswires.

Αναφορικά με την αλλαγή που προέκυψε κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σχολιάσαν: "Είναι θετικό το γεγονός ότι επιταχύνεται η διαδικασία του Eurogroup, που αντί της Κυριακής 3 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη το Σάββατο 2 Ιουλίου, με στόχο την εκταμίευση της πέμπτης δόσης. Η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Εφαρμοστικού Νόμου λειτουργεί διεθνώς υπέρ της αξιοπιστίας της χώρας και αποτελεί τη βάση για την αυριανή συζήτηση στο Eurogroup".

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ

Πέρασε και ο εφαρμοστικός νόμος





Υπερψηφίστηκε στη Βουλή με 155 ψήφους, 154 των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ συν την ψήφο της Ε. Παπαδημητρίου, ο εκτελεστικός νόμος που συνοδεύει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής 2012-2015, με την ΝΔ να καταψηφίζει το νόμο επί της αρχής και να υπερψηφίζει το σκέλος που αφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου και τις αποκρατικοποιήσεις.

Αρνητικά επί της αρχής αλλά και επί των άρθρων ψήφισε ο διαγραφείς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Π. Κουρουμπλής.

Ναι επί της αρχής και επί των άρθρων από τον βουλευτή Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, κ. Αλ. Αθανασιάδη, ενώ η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Χ. Αράπογλου ψήφισε μεν θετικά επί της αρχής, αλλά καταψήφισε τα άρθρα 1-9 (για τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου) καθώς και το άρθρο 14. 

Η ΝΔ καταψήφισε και τον εφαρμοστικό νόμο επί της αρχής. Επί των άρθρων όμως, όπως διευκρίνισε ο εισηγητής, κ. Ι. Δρούτσης, υπερψήφισε συγκεκριμένα άρθρα του εφαρμοστικού.

Ειδικότερα, η ΝΔ υπερψήφισε τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, διαφωνεί ωστόσο στο άρθρο 2 όπου περιγράφονται λεπτομέρειες για τα κεφάλαια, την περιουσία και τη διάθεση των εσόδων του ταμείου.

Συμφωνεί επίσης στα κεφάλαια για την περιστολή της σπατάλης και το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, δεν στηρίζει όμως το φορολογικό σκέλος του εφαρμοστικού νόμου. 
Αναλυτικότερα, η ΝΔ υπερψήφισε τα άρθρα 1, 3, 5, 6, 7, 8, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 32, 37, 38, 42, 45, 46 και 48.

Τη σύσταση του Ταμείου Αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου υπερψήφισε και η Δημοκρατική Συμμαχία, με την κ. Ντ. Μπακογιάννη και τους βουλευτές του κόμματος να ψηφίζουν "παρών" επί της αρχής.

Η κ. Έλσα Παπαδημητρίου, διαγραφείσα βουλευτής της ΝΔ ψήφισε θετικά επί της αρχής, ενώ υπερψήφισε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου εκτός των άρθρων 27-36.  
Αρνητικές ήταν οι ψήφοι των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι εχθές υπερψηφίστηκε με 155 ψήφους το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής.
Το μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε από 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την Ε. Παπαδημητρίου της ΝΔ η οποία διεγράφη από την ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από το κυβερνών κόμμα δεν το ψήφισε ο Π. Κουρουμπλής, o oποίος διεγράφη από την Κ.Ο.

Schaeuble: Συμφωνία των Γερμανών "εθελοντών"





Επιβεβαιώνοντας φήμες που «κυκλοφορούν» από νωρίς στις αγορές, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανακοινωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές της χώρας, όσον αφορά την συμμετοχή τους στο σχέδιο μετακύλισης των ελληνικών ομολόγων.

Ο κ. W. Schaeuble δήλωσε ότι η συμβολή των γερμανικών οίκων θα ανέλθει συνολικά στα 3,2 δισ. δολάρια, αν και αρνήθηκε να δώσει πολλές περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η επίσημη επίτευξη της συμφωνίας αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες.

Από τις Deutsche Bank και Commerzbank ανακοινώθηκε ότι η συμβολή των συγκεκριμένων τραπεζών δεν θα ξεπεράσει το 1 δισ. δολ. έκαστη

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε επίσης ότι θα μετακυλιστούν, τουλάχιστον, τα ομόλογα της Ελλάδας που λήγουν το 2014 και ανέρχονται στα 2 δισ. ευρώ.

Από νωρίς το πρωί, το πρακτορείο Bloomberg αποκάλυψε ότι οι γερμανικές τράπεζες έχουν καταλήξει στην επίτευξη συμφωνίας για την συμμετοχή των ιδιωτών στο νέο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann, δήλωσε ότι οι τράπεζες θα συνεισφέρουν ώστε να βοηθήσουν στην αποτροπή μιας κατάρρευσης αποδεχόμενες rollover των ληξιπρόθεσμων ελληνικών τίτλων.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, εκπρόσωποι γερμανικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών παρουσίασαν σήμερα στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble και κορυφαία στελέχη της αγοράς –μεταξύ των οποίων και ο κ. Ackermann-, προσχέδιο πρότασης, το οποίο βασίζεται στην γαλλική πρόταση για τις διαπραγματεύσεις.

Κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βερολίνο, χθες, ο κ. Ackermann δήλωσε στην καγκελάριο Angela Merkel ότι θα χρηματοοικονομικά ιδρύματα θα «προσφέρουν χείρα βοηθείας σε μια λύση». «Όχι γιατί το κάνουμε με χαρά, αλλά για να δώσουμε τη δυνατότητα στους πολιτικούς να κάνουν κάτι έτσι ώστε να αποφύγουμε την κατάρρευση».

Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο CEO της Commerzbank, Martin Blessing, δήλωσε ότι τα γερμανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν καταλήξει σε προσχέδιο συμφωνίας για τη συμμετοχή στην ελληνική διάσωση, αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποια εμπόδια.

Οι γερμανοί και οι γάλλοι πιστωτές είναι οι μεγαλύτεροι ξένοι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων και η συμμετοχή τους θεωρείται «κλειδί» στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πείσει τις τράπεζες να μετακυλίσουν ομόλογα αξίας τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι χθεσινές συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο πόσο χρέος είναι πρόθυμες να μετακυλίσουν οι εταιρείες, καθώς και στα «δύσκολα» σημεία, όπως είναι οι λήξεις των ελληνικών ομολόγων, το αν οι επενδυτές θα έρθουν αντιμέτωποι με διαγραφές στα ομόλογα που κατέχουν και το πώς θα έβλεπαν οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης το rollover.

Σύμφωνα με τον κ. Ackerman, ο οποίος προεδρεύει επίσης του Ινστιτούτου Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (Institute of International Finance), γίνονται διαβουλεύσεις με ειδικές ομάδες, εταιρείες αξιολόγησης και αρχές που επιβλέπουν τα CDS προκειμένου να ελεγχθεί εάν μια οποιαδήποτε συμφωνία θα πυροδοτούσε ένα πιστωτικό γεγονός.

Ο ίδιος προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε συμφωνία είναι «εξαιρετικά περίπλοκη» και θα μπορούσε να αναγκάσει τους επενδυτές να διαγράψουν έως και κατά 30-45% των ομολόγων τους, εάν δεν εφαρμοστεί σωστά.
Πηγη euro2day

Δάκρυα.....για την Ελλάδα που αιμοραγή..

Το γύρο του κόσμου κάνει η φωτογραφία με τον τσολιά στην πλατεία Συντάγματος, με τα μάτια του δακρυσμένα από τα χημικά που έριχναν στους διαδηλωτές οι αστυνομικοί, αλλά και τα όσα έβλεπε να διαδραματίζονται στην κεντρική πλατεία της Αθήνα…ΔΕΙΤΕ τη συγκλονιστική φωτογραφία

Φορτηγά με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης από τη Θεσσαλονίκη

Στέρεψαν” όπως φαίνεται, από δακρυγόνα, οι άνδρες των ΜΑΤ στην Αθήνα μετά τη χθεσινή πολύωρη χρήση χημικών. Σύμφωνα με πληροφορίες φορτηγά με χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης, αναχώρησαν αργά χθές τη νύχτα από τη Θεσσαλονίκη, για την πρωτεύουσα, προκειμένου να εφοδιαστούν οι αστυνομικοί με  ..”όπλα” κατά των διαδηλωτών. και σήμερα αναμένεται να είναι μεγάλο το πλήθος που θα συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, εν όψη της ψήφισης του εφαρμοστικού νόμου….δεν αποκλείεται λοιπόν να ζήσουμε, άλλη μια μέρα άγριων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας…

Χούντα στην πλατεία Συντάγματος | 29 Ιουνίου 2011

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ Η Κ.Α.Π. - Μίκης Θεοδωράκης








Οι αποσυνθετικές διεργασίες στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος εντείνονται κάτω από την επίδραση δύο κυρίως κορυφαίων παραγόντων.

Ο πρώτος η αύξουσα συνειδητοποίηση από μέρους των βουλευτών της παγίδας μέσα στην οποία τους έριξε η πολιτική του Γ. Παπανδρέου. Η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι ηθελημένα αποφάσισε να θέσει τη χώρα κάτω από τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο του ΔΝΤ δηλαδή των ΗΠΑ. Οι δύο άλλοι κλάδοι της εθνικής μας ζωής, της Εξωτερικής και της Αμυντικής πολιτικής είχαν ήδη παραδοθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ. Με τον Γιώργο όμως ο έλεγχος έγινε απόλυτος. Στην ουσία η Ελλάδα ανέλαβε να διεκπεραιώσει τις αποφάσεις των ξένων. Το ΔΝΤ είναι που ζήτησε τη συνδρομή των Ευρωπαίων και έτσι αποφασίστηκε η Ελλάδα να γίνει το πειραματόζωο στην Ευρώπη της Νέας Οικονομικής-Κοινωνικής Πολιτικής που επιδιώκει να επιβάλει τη Νέα Τάξη της Παγκοσμιοποίησης επάνω στα ερείπια εθνών και λαών. Ανεξάρτητα από τους λόγους που οδήγησαν τον σημερινό πρωθυπουργό να αναλάβει μια τόσο βαρειά εθνική ευθύνη, τα αποτελέσματα από την απόφαση αυτή οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οδηγεί τη χώρα μας σε έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους εθνικού αφανισμού μέσα στη διάρκεια των 3.000 χρόνων της ελληνικής ιστορίας. Όσα ζήσαμε έως σήμερα, με την πρωτοφανή έφοδο της Τρόικα εναντίον των εργαζομένων και της οικονομίας της χώρας με στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού και αναπτυξιακού μας ιστού, δεν είναι δυστυχώς παρά ένα προανάκρουσμα των συμφωνιών που συνεχίζει να υπογράφει ο κ. Παπανδρέου και οι στενοί του συνεργάτες και που αποβλέπουν στην ολοκληρωτική εκποίηση, δηλαδή στο ξεπούλημα της Ελλάδας στους ξένους. Ήδη ένα γραφείο ειδικευμένο στο Λονδίνο βάζει αυτή τη στιγμή τις τελευταίες «πινελιές» για τη μέθοδο με την οποία θα αρχίσει η εκποίηση των εδαφών, του υπεδάφους, του υποθαλάσσιου πλούτου, των κτισμάτων όλων των ειδών, λιμανιών, αεροδρομίων, αυτοκινητοδρόμων, οδών κλπ., των αρχαίων μνημείων, των μεγάλων υποδομών... Εσχάτως ο Γερμανός Υπουργός των εξωτερικών μας ζήτησε και τον ήλιο! Κι επειδή η Γερμανία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτή την επιχειρούμενη ολοκληρωτική εξαφάνισή μας, μπορούμε να πούμε ότι ο σημερινός εχθρικός της ρόλος είναι πολλές φορές περισσότερο καταστρεπτικός από εκείνον της Χιτλερικής Βέρμαχτ επί Γερμανικής κατοχής. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζουμε, ότι η νέα Βέρμαχτ ονομάζεται Ευρωστρατός και Ευρωαστυνομία, που είναι και τα δύο σώματα έτοιμα να εγκατασταθούν στη χώρα μας, αυτή τη φορά με τη συγκατάθεση της ελληνικής Κυβέρνησης, προκειμένου να διαφυλάξουν και να υπερασπισθούν από ενδεχόμενες «επιθέσεις» των Ελλήνων τις εκατοντάδες κτήσεις ελληνικών περιουσιακών στοιχείων που θα έχουν αγορασθεί ή θα έχουν υποθηκευθεί για δεκάδες χρόνια και έως ότου εξοφλήσουμε τα χρέη μας στους διεθνείς δανειστές μας.

Φυσικά τότε όχι μόνο πολλοί οπαδοί αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος θα αναγκασθούν να πάρουν τα βουνά μαζί με όλο τον Λαό, για να διεκδικήσουν την χαμένη ελληνική μας περιουσία αλλά τότε τα πράγματα θα είναι για μας πάρα πολύ δύσκολα, δεδομένου ότι η νέα κατοχή - ακόμα και η στρατιωτική- θα έχει γίνει με την πλήρη συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης, γεγονός που  θα μας στερήσει κάθε ελπίδα για μια πιθανή διεθνή συμπαράσταση και βοήθεια.

Ο δεύτερος παράγοντας είναι η αφύπνιση του Λαού. Ο ρόλος της Κ.Α.Π. σ' αυτή την εξέλιξη υπήρξε αποφασιστικός. Όμως το καταλυτικό γεγονός ήταν ο αυθορμητισμός των αγανακτισμένων πολιτών, που με τη μαζική και συνεχιζόμενη παρουσία τους βάζουν εξ αντικειμένου φρένο στην ασυδοσία των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, παράλληλα όμως με την αντίθεσή τους προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου, αποκαλύπτουν το χάος που προκλήθηκε από το 1974 έως σήμερα ανάμεσα στον Λαό και σε ένα αλαζονικό πολιτικό σύστημα που έμαθε να τον θεωρεί και να τον αντιμετωπίζει σαν ένα άβουλο κοπάδι ψηφοφόρων.

Εμείς της Κ.Α.Π. πρώτοι αποφασίσαμε να βγούμε έξω από το υπάρχον πολιτικό σύστημα και γι' αυτό δηλώσαμε Ανεξάρτητοι. Ανεξάρτητοι και Αγανακτισμένοι είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δεδομένου ότι οι Αγανακτισμένοι δηλώνουν Ανεξάρτητοι απέναντι στο Σύστημα και εμείς οι Ανεξάρτητοι είμαστε φυσικά όχι μόνο Αγανακτισμένοι αλλά και Αποφασισμένοι.

Η προτίμηση του ελληνικού κοινού στους Ανεξάρτητους έναντι των κομμάτων είναι σαφής. Έτσι βλέπουμε π.χ. στο τελευταίο γκάλοπ που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Επίκαιρα» ότι ένα Μέτωπο Ανεξαρτήτων Δυνάμεων κερδίζει την εμπιστοσύνη του 53%, ενώ αν στο Μέτωπο αυτό συμπράξουν και κόμματα, το ποσοστό πέφτει αμέσως στο 30%.

Το βασικό ελάττωμα αυτού του μεγάλου και αυθόρμητου λαϊκού κινήματος είναι η έλλειψη μιας εσωτερικής συνοχής. Γιατί εκείνο που τους ενώνει είναι η αντίθεση προς την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης, καθώς και η απογοήτευση και αποστροφή τους προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου και ειδικά προς τα κόμματα της Βουλής. Που σημαίνει ότι αν εξακολουθήσει να επαναλαμβάνει καθημερινά τον εαυτό του, υπάρχει ο κίνδυνος της κόπωσης που θα ενισχύεται όσο θα διαπιστώνει ότι δεν «ιδρώνει το αυτί» της Εξουσίας, η οποία συνεχίζει να εκτελεί με τον ίδιο ζήλο τις εντολές της Τρόικα.

Έχοντας πάντα την πεποίθηση ότι είναι αδύνατον να δοθεί λύση στο εθνικό μας πρόβλημα μέσα από το Σύστημα και έχοντας επιλέξει το δρόμο της ολομέτωπης σύγκρουσης με το Σύστημα με όπλο τη δημιουργία ενός Πατριωτικού Παλλαϊκού Μετώπου, θεωρώ ότι ο ρόλος μας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, φτάνει να θέλουμε και να μπορούμε να τον αναλάβουμε με καθαρή κρίση, με υπευθυνότητα, με συνοχή και θέληση.

Για τον λόγο αυτό πιστεύω ότι θα πρέπει κατ' αρχήν να συμφωνήσουμε μια για πάντα και με απόλυτη γνώση και πεποίθηση στο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα στηρίξουμε τον αγώνα μας από τώρα ως την επίτευξη των στόχων μας. Η ιδεολογία για τους λαϊκούς αγώνες αποτελεί την κινητήρια δύναμη. Διαφορετικά είμαστε καταδικασμένοι σε στασιμότητα. Κι αυτό ακριβώς συνέβη με την Κ.Α.Π. Δηλαδή εκείνο το στοιχείο που ηλέκτρισε, έμεινε στην αρχική Σπίθα. Και τώρα που μπορώ να κρίνω τα πράγματα από απόσταση, διαπιστώνω ότι δεν έφταναν μόνο οι πέντε ομιλίες μέσα από τις οποίες θέλησα να ολοκληρώσω τη μορφή και το πλαίσιο της νέας ιδεολογίας, που κατά την άποψή μου αντιστοιχεί στην ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, παίρνει υπ' όψη της όλες τις παραμέτρους, αναλύει λεπτομερειακά όλους τους υπαρκτούς συσχετισμούς δυνάμεων και τελικά δείχνει τον τρόπο και σχεδιάζει την τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε τους τρεις στόχους που θέσαμε: Εθνική Ανεξαρτησία, Παλλαϊκή Εξουσία, Πατριωτική Αναγέννηση.

Θα έπρεπε η προσωπική μου προσπάθεια να πλαισιωθεί από ένα επιτελείο ανθρώπων, οι οποίοι κατ' αρχήν να πιστεύουν σ' αυτές τις ιδέες. Και στη συνέχεια να βοηθήσουν, ώστε με τη δική τους δημιουργική συμμετοχή και με τη σχετική επεξεργασία να φτάσουν ανάγλυφες στο Λαό και προ παντός στα μέλη των Σπιθών. Η συμβολή η δική μου -τουλάχιστον αυτό πιστεύω- ήταν να καταγράψω το απόσταγμα της προσωπικής μου πείρας, που εκείνο που την ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες αγωνιστικές εκφάνσεις ήταν η άρρηκτη συνένωση των πατριωτικών με το προοδευτικό στοιχείο, το οποίο όχι μόνο δεν έμεινε στην περιοχή των ιδεολογικών αναζητήσεων αλλά έλαβε σάρκα και οστά με συγκεκριμένα επιτεύγματα. Και σίγουρα θα μπορούσε να έχει και πολλά άλλα θετικά αποτελέσματα, όπως λ.χ. στην εποχή του Πατριωτικού Μετώπου και αμέσως μετά στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, εάν δεν με εμπόδιζαν οι γνωστοί παράγοντες.

Αυτή τη φορά βρέθηκα για πρώτη φορά απολύτως ελεύθερος, αδέσμευτος, εγώ και ο εαυτός μου και γι' αυτό κατόρθωσα να εκφράσω όλο το βάθος της σκέψης μου επιστρατεύοντας όλα τα αποθέματα της πείρας μου, που δημιουργήθηκε βασικά μέσα από αγώνες όλων των μορφών.

Όπως φάνηκε, αυτές οι σκέψεις έγιναν αποδεκτές από μεγάλα Τμήματα κυρίως εκείνων που ενδιαφέρονταν να βρουν λύσεις. Το ίδιο πιστεύω ότι αγκαλιάστηκαν από την πλειοψηφία των μελών της Κ.Α.Π.

Όμως το δυστύχημα είναι ότι αναζήτησα μερικούς από τους χιλιάδες ανθρώπους που με γνώριζαν στα χαρακώματα και κανείς δεν δέχθηκε να με πλαισιώσει. Εκείνο που ζητούσα απεγνωσμένα, ήταν η συγκρότηση ενός μαχητικού επιτελείου, που θα αναδείκνυε και θα μετέτρεπε τις νέες ιδέες σε κινητήριο δύναμη. Αυτό δεν έγινε. Με τα μέλη της Συμβουλευτικής οι σχέσεις μου ανήκουν σε ένα άλλο επίπεδο. Η επιλογή τους έγινε με βασικό κριτήριο να τεθούν επί κεφαλής Επιστημονικών Επιτροπών για την εκπόνηση του προγράμματος Λαϊκής Εξουσίας. Αλλά και αυτό έμεινε στις προθέσεις.

Το ανησυχητικό για μένα ήταν η κατάσταση στο εσωτερικό των Σπιθών. Θεωρούσα ότι το κάθε μέλος της Σπίθας, αφού ο λόγος της ένταξής του ήταν η αποδοχή της Διακήρυξης της 1ης του Δεκέμβρη, είχε μέσα του ένα πλούσιο ιδεολογικο-πολιτικό υλικό για να «κινηθεί». Να δραστηριοποιηθεί σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που με σαφήνεια προβάλλονται στη Διακήρυξη και έτσι να αποκτήσει πολιτική επάρκεια και ιδεολογική θωράκιση, γεγονός που θα αναδείκνυε τον εαυτό του και όλα τα μέλη της Σπίθας σε μια ζωντανή μονάδα, που αποφασίζει και χαράζει τη δράση της φροντίζοντας να συνδέει τον βηματισμό της με τις υπόλοιπες Σπίθες επιλέγοντας καθημερινά την επιβαλλόμενη στόχευση.

Αντί γι' αυτό -που το θεωρούσα δεδομένο- άρχισαν να παρουσιάζονται φαινόμενα εσωστρέφειας αποδεικνύοντας ότι η Διακήρυξη ήταν για πολλούς ένα ερέθισμα, που όμως στη συνέχεια έχασε το αληθινό της περιεχόμενο.

Δεν γνωρίζω κατά πόσον στην κατάσταση της ακινησίας και της έλλειψης ιδεολογικής ουσίας συνέτειναν εξωγενείς παράγοντες είτε αναζωπυρώσεις κομματικών αγκυλώσεων, όμως το αποτέλεσμα ήταν η μειωμένη ιδεολογικο-πολιτική παρουσία σε όλη την έκταση των Σπιθών, που μπορούμε να πούμε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό από το συνολικό μέγεθος του νέου ιδεολογικο-πολιτικού οπλοστασίου δεν έχει ακόμα γίνει αντιληπτό από το σύνολο των Σπιθών.

Όλα τα άλλα τα περί Οργανωτικού κλπ. είναι απλώς προσχήματα. Η ουσία υπήρξε πολύ περισσότερο δραματική. Και γι' αυτό το λόγο σε περιοχές «υψηλού κινδύνου» όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κύπρος υπήρξαν φαινόμενα διαλυτικά, που επέτρεψαν την είσοδο ξένων δυνάμεων με επιδιώξεις κατάκτησης της Κ.Α.Π. «από τα μέσα».

Σήμερα και μετά τα όσα συνέβησαν στο τέλος της Συνδιάσκεψης, μπορώ νομίζω να πω ότι είμαστε πια εντελώς ελεύθεροι να συντονίσουμε τον βηματισμό μας απαλλαγμένοι από κάθε είδους αγκυλώσεις και να προχωρήσουμε μπροστά. Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο επέλεξα να σας μιλήσω τώρα για το επικίνδυνο έλλειμμα του ιδεολογικο-πολιτικού μας εξοπλισμού.

Τι συνέβη τελικά; Το γεγονός ότι εγώ ο ίδιος τόνισα ότι η Κίνησή μας ξεκινά από τη Βάση, θεωρήθηκε από ορισμένους ότι η Βάση από μόνη της θα χαράζει όχι μόνο την πολιτική αλλά και την ιδεολογία που η ίδια θα καθορίζει, γιατί αυτό απαιτεί το δικαίωμα της Άμεσης Δημοκρατίας, φτάνοντας στο σημείο να θεωρούν τη Διακήρυξη όχι σαν μια ολοκληρωμένη ιδεολογικο-πολιτική πλατφόρμα αλλά σαν αφορμή για τη μεταφορά της πολιτικής ευθύνης στις δικαιοδοσίες της Βάσης, της κάθε Σπίθας και του κάθε μέλους.

Έτσι αντί να μελετηθεί, να κατανοηθεί και να μετατραπεί σε κινητήρια δύναμη η Ιδεολογία της Διακήρυξης, παρατηρήθηκε το φαινόμενο πολλές Σπίθες να ασχολούνται με την αναζήτηση και εφαρμογή μιας δικιάς τους ιδεολογίας, που φυσικά επεκτεινόταν επί παντός επιστητού.

Αυτή η παρανόηση οδήγησε μοιραία στην αμφισβήτηση της ίδιας της γενεσιουργού αιτίας από την οποία προήλθε η Κ.Α.Π.

Έτσι αντί για μια ενιαία οργάνωση, φτάσαμε στην πανσπερμία από ανόμοια τμήματα, ουσιαστικά ακινητοποιημένα, με μόνη ενασχόληση θέματα που ουσιαστικά αμφισβητούσαν την ταυτότητα της Κίνησης έχοντας τη λαθεμένη άποψη ότι το δικαίωμα της Άμεσης Δημοκρατίας φτάνει ως τη δυνατότητα του κάθε μέλους να αλλάξει τον βασικό λόγο για τον οποίο στρατεύτηκε, δηλαδή την ίδια την ιδεολογική ταυτότητα της Κίνησης.

Για να δώσω ένα απλό παράδειγμα, ας πάρουμε το αίτημα της Ελευθερίας, που αποτελεί από μόνο του μια ολοκληρωμένη ιδεολογία. Στην περίπτωση ενός απελευθερωτικού αγώνα η Ελευθερία αποτελεί το περιεχόμενο της Ιδεολογικής Ταυτότητας που εμπνέει, συσπειρώνει και συνενώνει τα μέλη μιας Οργάνωσης που αποφασίζει να αγωνιστεί για την κατάκτησή της. Η Ιδεολογία-Ελευθερία είναι δεδομένη. Δεν αλλάζει και δεν υπόκειται στη βάσανο της έρευνας, των αναλύσεων και πολύ περισσότερο των αμφισβητήσεων των μελών της Οργάνωσης που δημιουργήθηκε για την κατάκτησή της. Τα θέματα που μπορεί να συζητηθούν είναι όσα συνδέονται με την Πολιτική, δηλαδή τους στόχους και τις μεθόδους που θα πρέπει να ακολουθηθούν, προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός σκοπός, δηλαδή η κατάκτηση της Ελευθερίας.

Για να γίνω περισσότερο κατανοητός, παίρνω σαν αφορμή μια άποψη που διάβασα διατυπωμένη από κάποια Σπίθα. Ότι δηλαδή δεν είδαν ως σήμερα να αναπτύσσεται Πολιτική στον χώρο της Κ.Α.Π. Εννοώντας προφανώς εμένα και την Συμβουλευτική. Θα απαντούσα ότι επειδή ακριβώς θεωρώ δεδομένη την Ιδεολογία της Κ.Α.Π. που τυχαίνει να την γνωρίζω καλά, από τον Δεκέμβρη του 2010 ως την ομιλία μου στη Νάουσα, δεν κάνω τίποτα άλλο από το να  παράγω Πολιτική. Το ίδιο έχουν κάνει και πολλά μέλη της Συμβουλευτικής και αρκετές Σπίθες. Επειδή όμως όπως φαίνεται, έχω το προνόμιο να αποτελώ τον κύριο στόχο αυτών των λιγοστών ευτυχώς επικρίσεων, δεν έχω καμμία δυσκολία να αναφερθώ στη δική μου πολιτική δραστηριότητα, την οποία κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης διαπιστώνει διαβάζοντας τα διάφορα κείμενά μου στην Ιστοσελίδα της Κ.Α.Π.

Και μπόρεσα να κάνω πολιτική, γιατί ακριβώς η Ιδεολογία για μένα ήταν δεδομένη, επομένως ήμουν ελεύθερος να παράγω πολιτική, φυσικά μέσα στα  πλαίσια της δεδομένης Ιδεολογίας. Με άλλα λόγια είμαι υποχρεωμένος να πω, ότι όσοι παραμένουν στις απόψεις ότι δήθεν δεν προχωρούμε διότι φταίει το Οργανωτικό είτε φταίει η έλλειψη πολιτικής παρουσίας, στην ουσία δεν γνωρίζουν είτε αμφισβητούν την Ιδεολογία της Κίνησης. Και επειδή κάποιοι ρωτούν κάπως ειρωνικά αν «θα μείνουν στο σπίτι», τους απαντώ ότι το Σπίτι είναι η Ιδεολογία. Όταν διαφωνείς με την Ιδεολογία, τότε προφανώς η επιλογή σου υπήρξε λαθεμένη. Αυτό όμως είναι θέμα αποκλειστικά δικό σου.

Και διερωτώμαι, για ποιο λόγο δεν έκαναν πολιτική μετουσιωμένη σε δράση όλοι αυτοί που μας επικρίνουν. Δηλαδή να μετουσιώσουν την Ιδεολογία την οποία οι ίδιοι επέλεξαν προκειμένου να οργανωθούν και να αγωνιστούν, σε συγκεκριμένες πολιτικές δραστηριότητες, για να συμβάλουν προς την κατεύθυνση των στόχων της Κ.Α.Π.;

Η αρχική μου δήλωση, ότι προτείνω το χτίσιμο ενός πολιτικού οργανισμού από τη Βάση, σ' αυτό ακριβώς αποβλέπει. Δηλαδή στην απόλυτη ελευθερία των Σπιθών να κινηθούν προς την κατεύθυνση της χάραξης και εκτέλεσης πολιτικών πρωτοβουλιών, που να εμπνέονται από το περιεχόμενο και τους στόχους της ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ της Κ.Α.Π.

Είναι αλήθεια, ότι ορισμένες Σπίθες κινήθηκαν σωστά και γι' αυτό δεν αντιμετώπισαν προβλήματα εσωστρέφειας, αμφισβητήσεις, άρνηση και στασιμότητα σαν αυτά που ορισμένοι επιχείρησαν να γενικεύσουν με απώτερο σκοπό να μηδενίσουν την στάση μου, τις δυνατότητες και την παρουσία μου, ώστε να γίνει δυνατή η εκπόρθηση της Κίνησης κατά την Συνδιάσκεψη και η αντικατάσταση της ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ με κάποια άλλη, άγνωστη προς το παρόν.

Δυστυχώς όμως οργανωμένοι φραξιονιστές, που έβαλαν στο στόχαστρο 5-6 Σπίθες, κατόρθωσαν να προκαλέσουν σύγχυση, ειδικά στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη βάζοντας φρένο στην φυσιολογική ανάπτυξη σ' αυτές τις κύριες περιφέρειες που κρίνουν τελικά το βαθμό επιτυχίας, ειδικά όταν μια Κίνηση όπως η δική μας πραγματοποιεί τα πρώτα της βήματα. Πού χτύπησαν; Στην περιθωριοποίηση της ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ της Κ.Α.Π. και στη συστηματική αμφισβήτησή μου, όμως με τρόπο που να μην τους αποκαλύπτει.

Επομένως όλα τα περί Οργανωτικού και αδυναμιών των υπευθύνων ήταν προσχήματα, μιας και στην ουσία η έλλειψη πολιτικής δράσης από μέρους των Σπιθών σ' αυτές τις δύο δοκιμαζόμενες περιοχές, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η εγκατάλειψη από μέρους τους της κινητήριας δύναμης της Κ.Α.Π. δηλαδή της ουσίας και της ακτινοβολίας του Ιδεολογικού της Οπλοστασίου.

Γι' αυτόν τον λόγο ο εκφυλισμός των εργασιών της Συνδιάσκεψης μετά την αποχώρησή μου με οδήγησε σε μια σειρά αποφάσεων με σκοπό την απαλλαγή μας από μεθοδεύσεις και φαινόμενα ξένα προς το πνεύμα του Κινήματος και την αγωγή και το ήθος των μελών μας.

Σκοπός των πρωτοβουλιών μου αυτών είναι να διορθωθούν τα κακώς κείμενα με την απαλλαγή μας από στοιχεία αντίθετα προς τις αρχές της Κ.Α.Π. και με στόχο την σφυρηλάτηση της ενότητας, της ομοψυχίας και της πίστης στα ιδανικά μας, που είναι οι προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε συντεταγμένοι προς τα εμπρός, αντάξιοι των ευθυνών μας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Από δω και στο εξής θα πρέπει να επαγρυπνούμε, ώστε κάθε προσπάθεια να έχουμε ξανά διαλυτικά στοιχεία σαν αυτά που μας ταλάνισαν ως τώρα, σκόρπισαν την απογοήτευση στα μέλη μας και μας εξέθεσαν προς τα έξω, θα ξεριζώνεται άμεσα και ριζικά, πριν προλάβει να μας κάνει κακό.

Στην τελευταία περίπτωση ο αιφνιδιασμός και η έλλειψη ετοιμότητας των στελεχών μας, τα οποία όφειλαν να αντιδράσουν αντιτάσσοντας στις ψευδολογίες την αλήθεια, όπως ήταν σε θέση να την γνωρίζουν, με οδήγησε σε μια ριζική αναθεώρηση των συμβουλευτικών οργάνων που έχω ανάγκη να με στηρίζουν στο δύσκολο έργο που θα πρέπει να επιτελέσω ως την ανάδειξη της νέας ηγεσίας, που εξ άλλου ήταν και η βασική μου πρόταση στην Εισήγησή μου για το Οργανωτικό.

Σ' αυτή την ουσιαστική θέση που με οδήγησε η μεγάλη ευθύνη και η αγάπη μου για την Κίνηση, βρέθηκαν δυστυχώς άνθρωποι να αντιτάξουν καθαρά τυπικά επιχειρήματα, με σκοπό όχι μόνο να την εμποδίσουν να υλοποιηθεί αλλά να μην αφήσουν ούτε καν να συζητηθεί από τη Βάση των Σπιθών, ώστε να λάβουν αυτές την τελική απόφαση, όπως ξεκάθαρα δήλωσα.

Και μόνο αυτή η διαστρέβλωση των θέσεων και των προθέσεών μου δίχως την άμεση παρέμβαση των παρισταμένων στελεχών για την υπεράσπιση της αλήθειας και του προσώπου μου όπως ήδη είπα, με οδηγούν στην αναζήτηση νέων στηριγμάτων. Έτσι αποφάσισα να αναθέσω την οφειλόμενη ανασυγκρότηση σε Σπιθίστριες και Σπιθιστές, που με τη συνδρομή του Γ. Κασιμάτη και του Κ. Ζουράρι να βοηθήσουν αρχικά στην ολοκλήρωση των εργασιών της Συνδιάσκεψης.

Αυτή η νέα Επιτροπή θα έχει ως κύριο έργο της την ψήφιση του Ερωτηματολογίου από όλες τις Σπίθες.

- Εάν η τελική απάντηση είναι ΝΑΙ, τότε θα προχωρήσουμε στην εκλογή της νέας ηγεσίας με δύο τρόπους

            Είτε
α) με τη δική μου πρόταση για την εκλογή δύο Επιτροπών: Των Συντονιστικών και των Επιτροπών Περιφέρειας ή Πόλης

            Είτε
β) με τρόπους που θα προταθούν από την ίδια τη Βάση.

Δηλώνω ακόμα ότι είμαι διατεθειμένος να αποσύρω το Οργανωτικό μου Σχέδιο, ώστε οι Σπίθες να είναι εντελώς ελεύθερες να προτείνουν τον δικό τους τρόπο για την καλλίτερη εκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου.

-    Εάν η τελική απάντηση είναι ΟΧΙ, τότε η Επιτροπή Υποστήριξης θα μετατραπεί σε Επιτροπή Προετοιμασίας του Α΄ Συνεδρίου της Κ.Α.Π.

Αθήνα, 29.6.2011

Μίκης Θεοδωράκης

Ο Τύπος της Πέμπτης





Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μας φορτώνουν και το Μεσοπρόθεσμο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«νόμο του κράτους» αποτελεί ουσιαστικά από αργά χθες το μεσημέρι το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που ψηφίστηκε από την... πολιορκούμενη Ολομέλεια της Βουλής, με 155 ψήφους υπέρ, 138 κατά και 5 «παρών», ενώ υπήρξαν δύο απόντες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κουκουλοφόροι της ασφάλειας έστησαν τα επεισόδια στο Σύνταγμα και άφησαν να καεί η Αθήνα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οργανωμένο σχέδιο για να εμποδίσουν τη συμμετοχή του κόσμου στη μεγάλη συγκέντρωση και να αποθαρρύνουν νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ρώτησε η ιστορία: Να περάσουν οι Πέρσες; Οχι φώναξαν οι «300». Ναι ψήφισαν οι 155+5»".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με προδοσία κατά της πατρίδας ισοδυναμεί η θετική ψήφος που έδωσαν χθες στο Μεσοπρόθεσμο οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η Ελσα Παπαδημητρίου, αλλά και το «παρών» που ψήφισαν οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπό την Ντόρα Μπακογιάννη".

ΕΘΝΟΣ: "Η Ελλάδα των στεναγμών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε πεδίο μάχης, με μολότοφ, δακρυγόνα και άγριες συμπλοκές, μετατράπηκε χθες το κέντρο της Αθήνας. Στις φλόγες τυλίχθηκαν τράπεζες. Καταστροφές σε καταστήματα. Δεκάδες οι τραυματίες από τις πολύωρες συμπλοκές".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ψήφισαν τα νεοταξικά πρόβατα κατά τη βολή του τσομπάνη!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένας ολόκληρος λαός παραδόθηκε στο θυσιαστήριο των «αγορών», των τοκογλύφων, των εκβιαστών, των οικονομικών τρομοκρατών!...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Μέσα 155 δοσίλογοι, έξω οι εγκληματίες της αστυνομίας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι δοσίλογοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (και μία της Νέας Δημοκρατίας) ψήφισαν υπέρ του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Την ίδια ώρα η αστυνομία πανηγύριζε δέρνοντας και ρίχνοντας χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης στους πολίτες από μικρή απόσταση".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Οργιο κρατικής τρομοκρατίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "αιματοκύλησε το κέντρο της Αθήνας η κυβέρνηση πριν και μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Μέσα σε ένα όργιο αστυνομικής αγριότητας, ψηφίστηκε χθες στη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα με 154 ψήφους του ΠΑΣΟΚ και μία της Ελσας Παπαδημητρίου της Ν.Δ., που ανεξαρτητοποιήθηκε. ".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μνημόνιο με δάκρυα και αίμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "διεσώθη το ΠΑΣΟΚ χθες με την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και την εκ νέου μετατροπή του κέντρου της Αθήνας σε πεδίο μάχης από τους «γνωστούς αγνώστους», που λειτούργησαν και χθες ως «τάπα» της πούρας αντίδρασης των Αγανακτισμένων της πλατείας Συντάγματος".

ΕΣΤΙΑ: "Ετσι φθάσαμε στο χάος".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το σημερινό χάος δεν οφείλεται αποκλειστικώς στις δημοσιονομικές αστοχίες των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών -περιλαμβανομένης και της παρούσης- που οδήγησαν την χώρα στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στηρίξεως και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αποδίδεται στην γενικώτερη παρακμή της χώρας μας, η οποία συνδέεται και με την πλήρη κατάλυση των περισσοτέρων θεσμών".

Η ΑΥΓΗ: "«Ναι» από τα ΜΑΤ και τον «λόχο» του ΠΑΣΟΚ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπό το ασφυκτικό περιβάλλον χημικών αερίων, χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, αδίστακτων προβοκατόρων και αστυνομικών βιαιοτήτων εις βάρος των διαδηλωτών έγινε η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου από 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και την Ε. Παπαδημητρίου, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Ν.Δ. Τυπικώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διέσωσε τη δεδηλωμένη, αλλά πλέον βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "ΜΑΤωσαν τη δημοκρατία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η εντολή ήταν σαφής: εξαφανίστε από την πλατεία το κίνημα των Αγανακτισμένων. Η προεργασία είχε ξεκινήσει την Τρίτη. Και χθες το Σύνταγμα έγινε κυριολεκτικά θάλαμος αερίων. Χωρίς να δοθεί καμιά σοβαρή αφορμή. Χωρίς να υπάρξει σοβαρή πρόκληση έγινε μια άνευ προηγουμένου χρήση χημικών από τα ΜΑΤ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Δανειακή ανάσα και ξέσπασμα βίας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο χάος και τη βία παραδόθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα χθες το κέντρο των Αθηνών. Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονταν για ώρες μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων, οι οποίοι επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς στην πλατεία Συντάγματος και τα γύρω στενά".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Εξω κόλαση. Μέσα θρίλερ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα δακρυγόνα και τα χημικά έπνιξαν τους «Αγανακτισμένους». Εκπλήξεις έκρυβε η ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο που συγκέντρωσε 155 «ναι» , όμως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μετρούν από μία... ανεξαρτητοποίηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Μεσοπρόθεσμο με ξύλο και χημικά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε σύνολο 155 βουλευτές είχαν «ναι» στη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, την ώρα που η πλατεία Συντάγματος «πνιγόταν» στα δακρυγόνα, μέσα στις φωτιές και τις συμπλοκές".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οργανωμένη προβοκάτσια με στόχο το λαϊκό κίνημα χτες στην Αθήνα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή".

ΤΑ ΝΕΑ: "155 ψήφοι = 120 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ανακούφιση στην κυβέρνηση αλλά και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έφερε η υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πλην του Παναγιώτη Κουρουμπλή. «Ναι» ψήφισε και η -ανεξάρτητη από χθες- Ελσα Παπαδημητρίου".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Δια πυρός και σιδήρου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Ψηφίστηκε στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο. Κάηκε η Αθήνα από κουκουλοφόρους και ΜΑΤ. Μυρίζει μπαρούτι με επιχειρήσεις εκφοβισμού της κοινωνίας για να εφαρμοστεί ο νέος νόμος".

City Press: "Μετ΄εμποδίων η έγκριση".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "155 βουλευτές υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο. Ταραχοποιοί και ΕΛ.ΑΣ. μετέτρεψαν σε αρένα το κέντρο της Αθήνας".

Metro: "Πεδίο μάχης η πρωτεύουσα"

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκηνικό «πολέμου» χθες στην Αθήνα, με φόντο την ψηφοφορία στη Βουλή".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Και τώρα, τι ....".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Μεσοπρόθεσμη «ασπίδα» στην ελληνική οικονομία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με τη χθεσινή απόφαση της Βουλής εκτονώνεται η πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών και η Ελλάδα μπορεί πλέον να επιτύχει τη «θωράκισή» της έως και το 2014 απέναντι στις αγορές".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Μεσοπρόθεσμη ανάσα. Στοίχημα τώρα η εφαρμογή των μέτρων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«και τώρα... τρέχουμε»! Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση έγινε δεκτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή από την κυβέρνηση. Με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να έχει πέσει στις 154 έδρες, τις πλατείες γεμάτες και την τρόικα να έχει πάρει το «μέτρο» περιθώρια αποκλίσεων, καθυστερήσεων και αποτυχιών δεν υπάρχουν"..

ΚΕΡΔΟΣ: "Με 155 «ναι» άνοιξε ο δρόμος για πέμπτη δόση και νέο δάνειο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«διαβατήριο» για το νέο δάνειο και το νέο πακέτο στήριξης προς τη χώρα μας γίνεται η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, όπως προκύπτει και από τα πρώτα μηνύματα από τις Βρυξέλλες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Το ναι της Βουλής ανοίγει τη μάχη της υλοποίησης".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "το δύσκολο έργο της υλοποίησης των σκληρών μέτρων που ενσωματώνει το Μεσοπρόθεσμο που με 155 «ναι» ψηφίστηκε χθες υπό τις επιδοκιμασίες των Ευρωπαίων αξιωματούχων, αναλαμβάνει από σήμερα το οικονομικό επιτελείο και συνολικά η κυβέρνηση, μέσα από αντιδράσεις, κινδύνους, από καθυστερήσεις και αναβολές, αλλά και αβεβαιότητες ως προς την αποτελεσματικότητά του".

Πηγή: www.athina984.gr



Πηγή:www.capital.gr

Διάβασε τον σχολιασμένο εφαρμοστικό νόμο και θα πάθεις ΣΟΚ!!!

Κουκουλοφόροι μέσα στη Βουλή

Στρατηγική ήττα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ






Του Χάρη Φλουδόπουλου

Τις πληγές τους μετρούν ΔΕΗ και ιδιώτες προμηθευτές  ρεύματος, μετά τη χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να αναστείλει τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Από  την απεργία η ΔΕΗ βρέθηκε  να χάνει καθημερινά ποσό της τάξης 3-5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στην αύξηση της οριακής τιμής του  συστήματος που προκλήθηκε από τη μη διαθεσιμότητα των μονάδων  ηλεκτροπαραγωγής που τέθηκαν εκτός  λειτουργίας . Εκτός όμως από την  άμεση ζημιά, στη διάρκεια της  απεργίας σπαταλήθηκαν πολύτιμα υδάτινα  αποθέματα των υδροηλεκτρικών, ενώ  και η κατάσταση στους λιγνιτικούς σταθμούς είναι οριακή καθώς στις δέκα ημέρες δεν πραγματοποιήθηκε τροφοδοσία των σταθμών με καύσιμο και σχεδόν εξαντλήθηκαν οι ποσότητες κάρβουνου στις αποθήκες των σταθμών. Όλα αυτά δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα με δεδομένο ότι βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές του καλοκαιριού και από πλευράς καιρικών συνθηκών δεν έχουμε δει ακόμη ακραίες θερμοκρασίες. Κάτι που εφόσον συμβεί, θα δημιουργήσει εκ νέου οριακές συνθήκες για το σύστημα και θα αναγκάσει το ΔΕΣΜΗΕ να ζητήσει και πάλι τη συνεισφορά των εισαγωγών αλλά και των μονάδων των ιδιωτών, με κόστος για τη ΔΕΗ.

Εκτός όμως από τη ΔΕΗ και οι ιδιώτες προμηθευτές  Energa και Aegean υπολογίζεται ότι έχασαν στη διάρκεια της απεργίας ποσό της τάξης των 2 εκατ. ευρώ η κάθε εταιρεία, εξαιτίας της αύξησης της οριακής τιμής του συστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα οι δύο εταιρείες ετοιμάζονται να προσφύγουν εναντίον του ΔΕΣΜΗΕ, πιθανόν και της διοίκησης της ΔΕΗ. Για τη ΔΕΗ, οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι άργησε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της απεργίας, γεγονός που επέτρεψε επί δέκα ημέρες η απεργία να εξελιχθεί ανεμπόδιστα. Για το ΔΕΣΜΗΕ, οι δύο εταιρείες θεωρούν ότι δεν τήρησε τον κώδικα σχετικά με τη διαθεσιμότητα των μονάδων της ΔΕΗ. Οι δύο εταιρείες θα υποστηρίξουν ενώπιον των δικαστηρίων ότι ο ΔΕΣΜΗΕ όφειλε με βάση το νόμο να υπολογίζει κανονικά στον προγραμματισμό του, όλες τις μονάδες της ΔΕΗ που δεν έχουν τεχνικό πρόβλημα. Εάν είχε συμβεί  αυτό τότε η οριακή τιμή του συστήματος δε θα είχε εκτιναχθεί στα επίπεδα που βρέθηκε και δε θα κατέγραφαν οι ιδιωτικές εταιρείες τις τεράστιες χρηματικές απώλειες εξαιτίας της απεργίας.

Σε κάθε περίπτωση, η χθεσινή λήξη της απεργίας σηματοδοτεί  τη στρατηγική ήττα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της προχώρησε σε τόσο δυναμική και πολυήμερη απεργία, χωρίς να ικανοποιηθεί ούτε ένα αίτημα που έθεσε. Για όσους γνωρίζουν  τα εσωτερικά του συνδικάτου, η  απεργία δεν είχε ως αίτημα μόνο τη μη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση. Ίσως ακόμη πιο σημαντικό για τους συνδικαλιστές είναι το γεγονός  πως στο πλαίσιο του τρίτου πακέτου η ΓΕΝΟΠ σπάει στα  τρία, με τη δημιουργία των νέων θυγατρικών της ΔΕΗ. Ουσιαστικά οι υπάλληλοι  της διανομής που υπολογίζονται  σε 12 χιλιάδες περίπου, αποκόπτονται από  το πάλαι ποτέ πανίσχυρο συνδικάτο, δημιουργώντας νέα ισορροπία  δυνάμεων. Στην πραγματικότητα, μετά τη δημιουργία των νέων θυγατρικών, ισχυροποιείται σημαντικά το σωματείο Σπάρτακος  της Κοζάνης με πέντε χιλιάδες μέλη, την ίδια στιγμή που οι διοικητικοί  και τα σωματεία της Αθήνας χάνουν τη δύναμή τους. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε συνδικαλιστικός παράγοντας η απεργία έγινε για να σωθεί η ΓΕΝΟΠ, ωστόσο οι εξελίξεις κάθε άλλο παρά θετικές μπορούν να χαρακτηριστούν, για τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, οι οποίο επιπρόσθετα είδαν τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία να είναι εξαιρετικά χαμηλά και ουσιαστικά οι σταθμοί παραγωγής να καταλαμβάνονται από μικρή μερίδα συνδικαλιστών, οι οποίοι δεν επέτρεπαν στους υπόλοιπους εργαζομένους να εργαστούν.



Πηγή:www.capital.gr

AYTOI ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ!






AYTOI ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ!

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
1.Ραγκούσης Νικολάου Ιωάννης ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ragousis@pasok.gr
2.Παναρίτη Ιωάννου Ελένη (Έλενα) ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣhttp://www.prosperityunbound.com/
3.Μόσιαλος Αρχοντή Ηλίας ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ http://www2.lse.ac.uk/LSEHealthAndSocialCare/LSEHealth/whosWho/profiles/eamossialos@lseacuk.aspx
4.Τσόκλη Κωνσταντίνου Μαρία Γλυκερία (Μάγια) ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣhttp://www.mayatsoclis.gr/
5.Γερουλάνος Μαρίνου Παύλος ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/c108a135-0b26-4189-a797-7431fd708bf4
6.Σκανδαλίδης Γεωργίου Κωνσταντίνος Α’ ΑΘΗΝΩΝ kskan@pasok.gr
7.Διαμαντοπούλου Δημητρίου ‘Αννα Α’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.diamantopoulou.gr/
8.Παπουτσής Δημητρίου Χρήστος Α’ ΑΘΗΝΩΝ papoutsi@otenet.gr
9.Αλευράς Γεωργίου Αθανάσιος (Νάσος) Α’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.alevras.gr/
10.Τσούρας Αγγέλου Αθανάσιος Α’ ΑΘΗΝΩΝ atsouras@otenet.gr
11.Κουβέλης Σταύρου Σπυρίδων Α’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.spyroskouvelis.gr/
12.Οικονόμου Σπυρίδωνα Παντελής Α’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.poikonomou.gr/
13.Ζούνη Λάμπρου Παναγιώτα (Πέμη) Α’ ΑΘΗΝΩΝ pemizouni@gmail.com
14.Λοβέρδος Νικολάου Ανδρέας Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.loverdos.gr/
15.Χρυσοχοϊδης Βασιλείου Μιχαήλ Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.chrisochoidis.gr/
16.Κατσέλη Πελοπίδα Λουκία-Ταρσίτσα (Λούκα) Β’ ΑΘΗΝΩΝhttp://www.loukakatseli.gr/
17.Κακλαμάνης Χρήστου Απόστολος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.apkaklamanis.gr/
18.Αποστολάκη Γεωργίου Ελένη-Μαρία (Μιλένα) Β’ ΑΘΗΝΩΝhttp://www.apostolakimilena.gr/
19.Ανδρουλάκης Γρηγορίου Δημήτριος (Μίμης) Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.mimis.gr/
20.Ξενογιαννακοπούλου Διονυσίου Μαρία – Ελίζα (Μαριλίζα) Β’ ΑΘΗΝΩΝhttp://www.xenogiannakopoulou.gr/
21.Ευθυμίου Δημητρίου Πέτρος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.petrosefthymiou.gr/
22.Παπανδρέου Ανδρέα Βασιλική (Βάσω) Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.vpapandreou.gr/
23.Χυτήρης Γερασίμου Τηλέμαχος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.hitiris.gr/
24.Κουτρουμάνης Σπυρίδωνος Γεώργιος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.koutroumanis.gr/
25.Νταλάρα Γεωργίου Άννα Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.annadalara.gr/
26.Γείτονας Ιωάννη Κωνσταντίνος Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.gitonas.gr/
27.Παπαϊωάννου Ηλία Μιλτιάδης Β’ ΑΘΗΝΩΝ papmilt@otenet.gr, mpapaioannou@parliament.gr
28.Βούρος Στεφάνου Ιωάννης Β’ ΑΘΗΝΩΝ http://www.giannisvouros.gr/
29.Χαραλαμπόπουλος Ιωάννη Γεώργιος-Ερνέστος Β’ ΑΘΗΝΩΝhttp://www.haralabopoulos.gr/
30.Πρωτόπαπας Ιωάννη Χρήστος Β’ ΑΘΗΝΩΝ polxprot@otenet.gr
31.Μίχος Σπυρίδωνος Λάμπρος Β’ ΑΘΗΝΩΝ labmichos@gmail.com
32.Μωραϊτης Χρήστου Αθανάσιος (Θάνος) ΑΙΤΩΛ/AΚΑΡΝΑΝΙΑΣhttp://www.moraitisthanos.gr/
33.Μακρυπίδης Διονυσίου Ανδρέας ΑΙΤΩΛ/AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ makrypidis@makrypidis.gr
34.Γιαννακά Δημητρίου Σοφία ΑΙΤΩΛ/AΚΑΡΝΑΝΙΑΣ http://www.giannaka.gr/
35.Μανιάτης Αναστασίου Ιωάννης ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ http://www.maniatisy.gr/
36.Ρέππας Παναγιώτη Δημήτριος ΑΡΚΑΔΙΑΣ http://www.dimitrisreppas.gr/
37.Κωνσταντινόπουλος Κωνσταντίνου Οδυσσέας ΑΡΚΑΔΙΑΣhttp://www.odysseasnet.gr/
38.Τσιρώνης Μιχαήλ Δημήτριος ΑΡΤΗΣ http://www.dtsironis.gr/
39.Στασινός Σωτηρίου Παύλος ΑΡΤΗΣ p.stasinos@parliament.gr
40.Παπανδρέου Ανδρέα Γιώργος ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο) gpapandreou@parliament.gr
41.Χριστοφιλοπούλου συζ. Δημητρίου Παρασκευή (Εύη) ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο)http://www.christofilopoulou.gr/
42.Πάγκαλος Γεωργίου Θεόδωρος ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο) http://www.pangalos.gr/
43.Ασπραδάκης Μιχαήλ Παντελεήμων (Παντελής) ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο)http://www.aspradakis.gr/
44.Βρεττός Σπυρίδωνος Κωνσταντίνος (Ντίνος) ΑΤΤΙΚΗΣ (υπόλοιπο)http://www.dinosvrettos.gr/
45.Κατσιφάρας Ιωάννη Απόστολος ΑΧΑΪΑΣ http://www.katsifaras.gr/
46.Σπηλιόπουλος Γεωργίου Κωνσταντίνος ΑΧΑΪΑΣ http://www.kspiliopoulos.gr/
47.Παπαδόπουλος Ιωάννη Αθανάσιος ΑΧΑΪΑΣ http://www.athanpapadopoulos.gr/
48.Τριανταφυλλόπουλος Θεοδώρου Ανδρέας ΑΧΑΪΑΣhttp://www.triantafillopoulos.gr/
49.Τόγιας Ιωάννη Βασίλειος ΒΟΙΩΤΙΑΣ togias@parliament.gr
50.Τσόνογλου -Βυλλιώτη Παράσχου Βασιλική ΒΟΙΩΤΙΑΣ tsonoglou@hotmail.com
51.Αγάτσα Αριστείδη Αριάδνη ΒΟΙΩΤΙΑΣ http://www.ariaagatsa.gr/
52.Χαντάβας Αριστοτέλη Αθανάσιος ΓΡΕΒΕΝΩΝ http://www.chantavas.gr/
53.Αηδόνης Ευαγγέλου Χρήστος ΔΡΑΜΑΣ xristos@aidonis.gr
54.Κεφαλίδου Δημητρίου Χαρούλα (Χαρά) ΔΡΑΜΑΣ x.kefalidou@parliament.gr
55.Κρεμαστινός Θωμά Δημήτριος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ kremastinos@parliament.gr, kremastinos@gmail.com
56.Νικητιάδης Νικολάου Γεώργιος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ nikitiades@parliament.gr
57.Ζωίδης Ηλία Νικόλαος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ http://www.nikos-zoidis.gr/
58.Κουσουρνάς Γεωργίου Ευστάθιος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥhttp://vo.pasok.gr/kousournas
59.Ντόλιος Πασχάλη Γεώργιος ΕΒΡΟΥ gntolios@parliament.gr
60.Ρενταρή – Τέντε Νικολάου Όλγα ΕΒΡΟΥ http://olgarentari.wordpress.com/
61.Τσιαούση Παναγιώτη Ελένη ΕΒΡΟΥ http://www.tsiaousieleni.gr/
62.Περλεπέ – Σηφουνάκη Αγγέλου Αικατερίνη ΕΥΒΟΙΑΣ http://www.perlepe.gr/
63.Κεδίκογλου Άγγελου Συμεών ΕΥΒΟΙΑΣ http://www.symeonkedikoglou.gr/
64.Καρανίκας Δημητρίου Ηλίας ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ http://www.karanikasilias.gr/
65.Βαρβαρίγος Αντωνίου Δημήτριος ΖΑΚΥΝΘΟΥ zak@parliament.gr , ppab@otenet.gr
66.Κατρίνης Ιωάννη Μιχαήλ ΗΛΕΙΑΣ http://www.katrinis.gr/
67.Κουτσούκος Δημητρίου Γιάννης ΗΛΕΙΑΣ j.koutsoukos@parliament.gr
68.Αντωνακόπουλος Γεωργίου Παναγιώτης ΗΛΕΙΑΣ antonakopoulostakis@gmail.com
69.Δημητρουλόπουλος Πανταζή Παναγιώτης (Τάκης) ΗΛΕΙΑΣhttp://vo.pasok.gr/takisdimitroulopoulos
70.Σιδηρόπουλος Γεωργίου Αναστάσιος ΗΜΑΘΙΑΣ
71.Γικόνογλου Μόσχου Αθανάσιος ΗΜΑΘΙΑΣ
72.Τόλκας Χαραλάμπους Άγγελος ΗΜΑΘΙΑΣ info@tolkas.gr
73.Κεγκέρογλου Αλεξάνδρου Βασίλειος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ http://www.kegeroglou.gr/
74.Αρναουτάκης Φωκίωνος Σταύρος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ http://www.arnaoutakis.gr/
75.Παρασύρης Γεωργίου Φραγκίσκος ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ http://www.fparasiris.gr/
76.Στρατάκης Σοφοκλή Εμμανουήλ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ http://www.mstratakis.gr/
77.Σκραφνάκη Γρηγορίου Μαρία ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ info@mskrafnaki.gr
78.Κατσούρας Σπυρίδωνα Χρήστος ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ http://www.katsouras.gr/
79.Βενιζέλος Βασιλείου Ευάγγελος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.evenizelos.gr/
80.Καστανίδης Γεωργίου Χαράλαμπος Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣhttp://www.kastanidisharis.gr/
81.Αράπογλου Ανέστη Χρυσή Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ chrysaar@otenet.gr
82.Μαγκριώτης Αστερίου Ιωάννης Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣhttp://www.magriotis.blogspot.com/
83.Καϊλή Aλεξάνδρου Ευδοξία-Εύα Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.evakaili.gr/
84.Βούγιας Αλεξάνδρου Σπυρίδων Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.vougias.gr/
85.Ρομπόπουλος Αποστόλου Θωμάς Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣhttp://www.thomasrobopoulos.gr/
86.Γερανίδης Θεοδώρου Βασίλειος Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ geranidis@parliament.gr, geranidi@athserv.otenet.gr
87.Αρβανιτίδης Πέτρου Γεώργιος Β’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ http://www.garvanitidis.gr/
88.Παντούλας Χρήστου Μιχαήλ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ pandoulas@parliament.gr
89.Αργύρης Ιωάννη Ευάγγελος ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ http://www.eargiris.gr/
90.Οικονόμου Σωκράτη Αθανάσιος ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ http://www.thanasisoikonomou.gr/
91.Τιμοσίδης Ιωάννη Μιχαήλ ΚΑΒΑΛΑΣ http://www.timosidis.gr/
92.Παπουτσής Πασχάλη Δημήτριος ΚΑΒΑΛΑΣ http://www.dpapoutsis.gr/
93.Εμινίδης Κωνσταντίνου Σάββας ΚΑΒΑΛΑΣ http://vo.pasok.gr/savvaseminidis/
94.Ρόβλιας Χρήστου Κωνσταντίνος ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ http://www.rovlias.gr/
95.Σαλαγιάννης Βασιλείου Νικόλαος ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ http://www.Salagiannis.gr/
96.Θεοχάρη Αριστοτέλη Μαρία ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ mtheoxar@otenet.gr
97.Πετσάλνικος Ιωάννη Φίλιππος ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ http://www.petsalnikos.gr/
98.Γκερέκου Ιωάννη Αγγελική (‘Αντζελα) ΚΕΡΚΥΡΑΣ http://www.gerekou.gr/
99.Μοσχόπουλος Αγαθαγγέλου Σπυρίδωνας ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
100.Φλωρίδης Διαμαντή Γεώργιος ΚΙΛΚΙΣ http://www.floridis.gr/
101.Παραστατίδης Σωκράτη Θεόδωρος ΚΙΛΚΙΣ th.parastatidis@parliament.gr
102.Κουκουλόπουλος Δημητρίου Παρασκευάς ΚΟΖΑΝΗΣhttp://www.koukoulopoulos.gr/
103.Αθανασιάδης Θεοδώρου Αλέξανδρος ΚΟΖΑΝΗΣ athan8@otenet.gr
104.Βλατής Νικολάου Ιωάννης ΚΟΖΑΝΗΣ http://www.vlatis.gr/
105.Μπεγλίτης Ανδρέα Παναγιώτης ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ http://www.beglitis.gr/
106.Φαρμάκη-Γκέκη Γεωργίου Αικατερίνη ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ http://www.kfarmaki.gr/
107.Μανωλάκης Χρήστου Άγγελος ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ http://www.manolakis.gr/
108.Ρήγας Θεοφάνη Παναγιώτης ΚΥΚΛΑΔΩΝ http://www.prigas.gr/
109.Παπαμανώλης Νικολάου Γεώργιος ΚΥΚΛΑΔΩΝ
110.Γρηγοράκος Γεωργίου Λεωνίδας ΛΑΚΩΝΙΑΣ http://www.grigorakos.gr/
111.‘Εξαρχος Θεοδώρου Βασίλειος ΛΑΡΙΣΗΣ http://vo.pasok.gr/eksarxos
112.Σαχινίδης Δημητρίου Φίλιππος ΛΑΡΙΣΗΣ philippos@sachinidis.gr
113.Νασιώκας Παναγιώτη Έκτορας ΛΑΡΙΣΗΣ http://www.nasiokas.gr/
114.Καρχιμάκης Ελευθερίου Μιχαήλ ΛΑΣΙΘΙΟΥ http://www.karximakis.gr/
115.Σηφουνάκης Οδυσσέα Νικόλαος ΛΕΣΒΟΥ http://www.sifounakis.gr/
116.Μαργέλης Νικολάου Σπυροπάνος ΛΕΥΚΑΔΟΣ smargelis@parliament.gr margelis@otenet.gr
117.Καρτάλης Ιωάννη Κωνσταντίνος ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ grafeio1@kkartalis.gr
118.Ζήση Αθανασίου Ροδούλα ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ zisi@parliament.gr , rodzissi@otenet.gr
119.Κουσελάς Ηλία Δημήτριος ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ http://kouselas.parliament.gr/
120.Γιαννακοπούλου Ιωάννη Κωνσταντίνα (Νάντια) ΜΕΣΣΗΝΙΑΣhttp://www.nadiagiannakopoulou.gr/
121.Βουδούρης Γεωργίου Οδυσσέας ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ http://www.odysseas-voudouris.gr/
122.Μάντατζη Μουχάμερ Τσετίν ΞΑΝΘΗΣ mantatzi@parliament.gr , mantatzi.tsetin@gmail.com
123.Ξυνίδης Γεωργίου Σωκράτης ΞΑΝΘΗΣ s.xinidis@gmail.com , s.xynidis@parliament.gr
124.Καρύδης Μιχαήλ Δημήτριος Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ http://www.karydis.com.gr/
125.Μπεντενιώτης Ανάργυρου Εμμανουήλ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ mpenteniotis@parliament.gr
126.Νιώτης Δημητρίου Γρηγόριος Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ niotis@ath.forthnet.gr , niotis@parliament.gr
127.Λιντζέρης Γεωργίου Δημήτριος Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ http://www.lintzeris.gr/
128.Διαμαντίδης Δημητρίου Ιωάννης Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ http://www.gdiamantidis.gr/
129.Τζάκρη Εμμανουήλ Θεοδώρα ΠΕΛΛΗΣ http://www.tzakri.gr/
130.Θεοδωρίδης Ιωάννη Ηλίας ΠΕΛΛΗΣ ilias_theodoridis@hotmail.com
131.Γιουματζίδης Μελετίου Βασίλειος ΠΕΛΛΗΣ vasgiouma@gmail.com
132.Αμοιρίδης Παναγιώτη Ιωάννης ΠΙΕΡΙΑΣ www.g-amoiridis.gr
133.Παπαγεωργίου Ανδρέα Αθανάσιος ΠΙΕΡΙΑΣ http://www.thpapageorgiou.gr/
134.Μίχου Κωνσταντίνου Μαρία ΠΙΕΡΙΑΣ http://www.mariamixou.gr/
135.Όθωνας Όθωνα Εμμανουήλ ΡΕΘΥΜΝΗΣ http://www.m-othonas.gr/
136.Χατζή Οσμάν Ραήφ Αχμέτ ΡΟΔΟΠΗΣ ahmet.haciosman@gmail.com
137.Πεταλωτής Στυλιανού Γεώργιος ΡΟΔΟΠΗΣ stigeo@otenet.gr , giorgos_petalotis@parliament.g
r
138.Βαρδίκος Χαραλάμπους Πυθαγόρας ΣΑΜΟΥ www.pvardikos.gr
139.Μπόλαρης Ηλία Μάρκος ΣΕΡΡΩΝ http://www.bolaris.gr/
140.Κουτμερίδης Θεοδώρου Ευστάθιος ΣΕΡΡΩΝ http://www.koutmeridis.gr/
141.Τζελέπης Γεωργίου Μιχαήλ ΣΕΡΡΩΝ http://www.tzelepis.net/
142.Χάϊδος Ιωάννη Χρήστος ΤΡΙΚΑΛΩΝ http://www.chaidos.gr/
143.Μαγκούφης Ευθυμίου Χρήστος ΤΡΙΚΑΛΩΝ ch.magoufis@parliament.gr
144.Μερεντίτη Δημητρίου Αθανασία (Σούλα) ΤΡΙΚΑΛΩΝ http://www.merentiti.gr/
145.Τσώνης Αθανασίου Νικόλαος ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ http://nikostsonis.blogspot.com/
146.Αντωνίου Νικολάου Αντωνία (Τόνια) ΦΘΙΩΤΙΔΑΣhttp://www.toniaantoniou.gr/
147.Μπατζελή Γεωργίου Αικατερίνη ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ http://www.kbatzeli.gr/
148.Παπαθανάση Κωνσταντίνου Αφροδίτη ΦΩΚΙΔΟΣ afropapathanasi@yahoo.gr , papathanasi@parliament.gr
149.Δριβελέγκας Κωνσταντίνου Ιωάννης ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ gdriv10@otenet.gr
150.Λαφαζάνης Γεωργίου Αργύριος ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ http://argirislafazanis.blogspot.com/
151.Δαμιανάκης Νικολάου Ευτύχιος ΧΑΝΙΩΝ edamianakis@otenet.gr
152.Σκουλάκης Γεωργίου Εμμανουήλ ΧΑΝΙΩΝ http://skoulakis.blogspot.com/
153.Βαλυράκης Ιωαν. Ιωσήφ ΧΑΝΙΩΝ http://www.valirakis.gr/
154.Τσουρή Στεφάνου Ελπίδα ΧΙΟΥ http://www.tsouri.gr/
ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ (διεγράφη)
1.Ελισάβετ (Έλσα) Δημητρίου Παπαδημητρίου. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ
ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΠΑΡΟΝ (ηθελαν αν πουν ναι, αλλά…)
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (Τηλ: (+30) 210 9000000 Fax: (+30) 210 9000100)

1.Ντόρα Μπακογιάννη.
2.Χρήστος Μαρκογιαννάκης.
3.Λευτέρης Αυγενάκης.
4.Κώστας Κιλτίδης.
5.Γιώργος Κοντογιάννης.
http://www.hellenicparliament.gr/Vouleftes/Ana-Koinovouleftiki-Omada/

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

"Πεδίο μάχης" το Σύνταγμα






Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συμβολή της Σταδίου με τη Φιλελλήνων, όπου γίνεται χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον κουκουλοφόρων, που πετούν πέτρες στους αστυνομικούς, αλλά και στα Προπύλαια, όπου σημειώνονται νέες συγκρούσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αστυνομικαός υπέστη ακρωτηριασμό στο χέρι, καθώς πέταξε χειροβομβίδα κρότου-λάμψης στο πλήθος και εκείνοι του την επέστρεψαν άμεσα, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.

Επισήμως, από την πλευρά των αστυνομικών υπάρχουν 26 τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ χουν γίνει 29 προσαγωγές και εννέα συλλήψεις.

Από την πλευρά των διαδηλωτών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, 15 τραυματίες, η κατάσταση των οποίων δεν εμπνέει ανησυχία, έχουν μεταφερθεί στο «Γ. Γεννηματάς»

Ο δρόμος μπροστά από την πλατεία Συντάγματος έχει αδειάσει, ενώ μια διμοιρία των ΜΑΤ, αφού έριξε δακρυγόνα μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, κινήθηκε τρέχοντας προς τους διαδηλωτές, που τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο αυτοσχεδιο ιατρείο στο Μετρό στο Σύνταγμα υπάρχουν πάνω από 500 τραυματιες, από παιδί 5 ετών μέχρι ηλικιωμένους με αναπνευστικά και ένας γιατρός απηύθυνε έκκληση να πάνε κι άλλοι γιατροί κάτω ή να τους αφήσουν να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Η ατμόσφαιρα στην πλατεία Συντάγματος έχει γίνει αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων, αλλά και των κάδων στους οποίους έχουν ανάψει φωτιές.

Στις 15.30 δύο διμοιρίες των ΜΑΤ επιτέθηκαν μαζικά κατά διαδηλωτών, ρίχνοντας δεκάδες δακρυγόνα, χημικά και κροτίδες κρότου λάμψης. Εν τω μεταξύ, από τα μεγάφωνα των διαδηλωτών γίνονταν εκκλήσεις να μην πετάγονται πέτρες, ώστε να μην προκαλούνται οι αστυνομικοί.

Στις 15.45 η ένταση αυξήθηκε και τρεις-τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν κατά διαδηλωτών, κατεβαίνοντας τη Β. Σοφίας, συνεχίζοντας έτσι τον κλεφτοπόλεμο με πέτρες και δακρυγόνα.

Στις 15.50 ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής απηύθυνε έκκληση από τα μεγάφωνα των διαδηλωτών, να σταματήσουν άμεσα οι ρίψεις δακρυγόνων, κάτι ωστόσο που δεν εισακούστηκε...

Στις 16.00, ένταση δημιουργήθηκε όταν τραυματισμένος αστυνομικός, υποβασταζόμενος από συναδέλφους του, επιχείρησε να περάσει μέσα από το ειδικό φράγμα που έχει στήσει μπροστά από την παράπλευρη είσοδο της Βουλής η αστυνομία, για να δεχτεί τις πρώτες βοήθειες.

Διαδηλωτής που βρισκόταν έξω από την πρεσβεία της Αιγύπτου και ακριβώς δίπλα από το φράγμα φώναξε "περαστικά" και κατόπιν άντρας των ΜΑΤ κινήθηκε εναντίον του. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Από τις «μάχες» μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αμαλίας υπάρχουν τραυματισμοί, ενώ αυτή την ώρα, δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν «μπλοκάρει» τις σκάλες στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 300 διαδηλωτές με αναπνευστικά προβλήματα βρίσκονταν στο Μετρό Συντάγματος όπου έχει στηθεί ένα πρόχειρο ιατρείο.

Νωρίτερα, ομάδα διαδηλωτών κατάφεραν να ρίξουν τα κάγκελα που είχαν στήσει οι αρχές στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ έγινε και χρήση μολότoφ με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να απαντήσουν με χρήση χημικών.

Ένας από τους άντρες των ΜΑΤ μάλιστα, πέταξε μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης πάνω στο μαινόμενο πλήθος των διαδηλωτών.

Οι εντάσεις σημειώνονται κατά μήκος της Αμαλίας ενώ, οι περισσότεροι διαδηλωτές έχουν αποχωρήσει αυτή την ώρα στην Πανεπιστημίου.



Πηγή:www.capital.gr

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Van Rompuy: Οι επόμενες ώρες στην Ελλάδα κρίσιμες για την παγκόσμια οικονομία






Λίγες μόνο ώρες απομένουν για την ψηφοφορία στη Βουλή που θα κρίνει την τύχη του Μεσορπόθεσμου προγράμματος του υπουργείου Οικονομικών, ενώ Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αρνούνται ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν ψηφιστούν τα μέτρα λιτότητας.

Οι επόμενες ώρες στην Ελλάδα είναι «κρίσιμες» για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας, υποστήριξε με σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman van Rompuy.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, ο van Rompuy τόνισε ότι η αυριανή ψηφοφορία είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον ελληνικό λαό, την Ευρωζώνη και ολόκληρο τον κόσμο.

Εξάλλου, στο πλευρό του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, βρισκόταν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Manuel Barroso, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ελληνική Βουλή πρέπει να «εντείνει τις προσπάθειές της».

«Χρειάζονται δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα για να βρεθεί ξανά σε ανάπτυξη», σημείωσε ο Barroso. Πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο.

«Αυτό είναι το σχέδιο που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα», είπε ο Barroso. Αν η Ελλάδα προωθήσει κατά γράμμα τα σχέδια λιτότητας, συνέχισε, «θα έχουν την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Rehn: Δεν υπάρχει plan B για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει εναλλακτικό σχέδιο για να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία σε περίπτωση που η ελληνική Βουλή καταψηφίσει αυτή την εβδομάδα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Olli Rehn, τονίζοντας πως η έγκριση του προγράμματος είναι μονόδρομος.

Ο Επίτροπος εξήγησε πως στα μέσα Ιουλίου η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστά διαθέσιμα εκτός έαν λάβει τη δόση των 12 δισ. ευρώ από το πακέτο διάσωσης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν αποδεσμεύσουν το μερίδιό τους στη δόση έαν η ελληνική κυβέρνηση δεν εγκρίνει τα νέα μέτρα λιτότητας στη ψηφοφορία που ξεκινά την Τετάρτη.

"Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί μια άμεση χρεοκοπία είναι η ψήφιση του αναθεωρημένου οικονομικού προγράμματος από την ελληνική Βουλή", δήλωσε ο Rehn. "Σε όσους υποθέτουν πως υπάρχουν και άλλες επιλογές, θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: δεν υπάρχει plan B για να αποφευχθεί η χρεοκοπία".

Σύμφωνα με τον Rehn, η Ελλάδα θα πρέπει να μεταρρυθμίσει το φορολογικό της σύστημα, διευρύνοντας τη φορολογική της βάση και μειώνοντας τους φορολογικούς συντελεστές.

"Η αναμόρφωση θα πρέπει να στοχεύει στην απλοποίηση του φορολογικού κώδικα, στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών με ένα δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο", ανέφερε ο Rehn. "Αν οι στόχοι περιορισμού των δαπανών επιτευχθούν και ξεπεραστούν, θα αρχίσει να στρώνεται ο δρόμος για ένα πιο φιλικό φορολογικό σύστημα".

Trichet: Υψίστης σημασίας η Ελλάδα να λάβει τις σωστές αποφάσεις

Είναι υψίστης σημασίας η Ελλάδα να λάβει τις σωστές αποφάσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Jean-Claude Trichet, επισημαίνοντας πως η πολιτική της νομισματικής αρχής απέναντι στην Ελλάδα δεν έχει αλλάξει. Ο ίδιος παρακολουθεί στενά τις συζητήσεις μεταξύ των τραπεζών και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για το πως ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμμετάσχει σε νέο πακέτο στήριξης της χώρας.

Στο μεταξύ, ο Trichet αρνήθηκε να σχολιάσει την πρόταση των γαλλικών τραπεζών για την παράταση ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων προκειμένου η Ελλάδα να καταφέρει να πάρει δημοσιονομική "ανάσα". "Το σχέδιο αυτό είναι ευθύνη της Γαλλίας", είπε.

Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, επανέλαβε πως "βρισκόμαστε σε ισχυρή επαγρύπνηση". Τα λόγια αυτά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο πως η ΕΚΤ προετοιμάζεται να αυξήσει εκ νέου το βασικό της επιτόκιο στη συνεδρίαση της 7ης Ιουλίου.

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Νικος Παπανδρέου :Είμαστε μεταμφιεσμένοι Έλληνες με Αμερικάνικη καρδιά

Εικόνα Νικος Παπανδρέου :Είμαστε μεταμφιεσμένοι Έλληνες με Αμερικάνικη καρδιά

Για να δείτε ποια οικογένεια κυβερνάει αυτο τον τόπο διαβάστε την παρακάτω δήλωση του κυρίου Νίκου Παπανδρέου. «Είμαι 37 ετών στην καρδιά της ελληνικής πολιτικής. Δεν ξέρω αν ο Γουόλτερ σου είπε για το υπόβαθρό μου. Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας… Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα… Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός, για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του ‘60. Η μητέρα μου προήδρευε και προεδρεύει σε διάφορες γυναικείες οργανώσεις. Ο γαμπρός μου 100% είναι πολιτικός για τα πανηγύρια. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με αμερικανική καρδιά…».
Νίκος Παπανδρέου (Επιστολή προς την Αμερικανίδα φίλη του Χριστίνα Βαρντ – Περιοδικό «Νέμεσις», τεύχος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2004)

Και για του λόγου το αληθές.


Σαμαράς: "Καταψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο συνολικά και συντεταγμένα"



«Καταψηφίζουμε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα συνολικά και συντεταγμένα, όπως οφείλει να κάνει κάθε σοβαρός πολιτικός οργανισμός», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως οι εκτιμήσεις του Μεσοπρόθεσμου είναι ανεδαφικές, οι προβλέψεις του αντιφατικές και είναι οικονομικά αναποτελεσματικό και αντιαναπτυξιακό.

Ο κ. Σαμαράς εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον ότι με την πολιτική του «κατάφερε και σοσιαλισμό και βαρβαρότητα». Ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους βουλευτές να απορρίψουν τα «ψεύτικα διλήμματα και να καταψηφίσουν τα αδιέξοδα της κυβέρνησης» ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι «έχει ταλέντο στο να εκβιάζει το λαό».

«Ο κ. Παπανδρέου επικαλείται τελευταία τον πατριωτισμό όταν πρόκειται να πάρει οδυνηρά μέτρα. Αλλά πατριωτισμός σημαίνει συλλογική προσπάθεια ώστε να κάνουμε την χώρα μας καλύτερη. Το ΠΑΣΟΚ θυμάται τον πατριωτισμό όταν πρόκειται να εκβιάσει για ακόμα χειρότερα δεινά. Για εμάς ο πατριωτισμός έχει νόημα όταν μιλά τη γλώσσα της ελευθερίας, όχι του καταναγκασμού, και όταν ανοίγει δρόμους προοπτικής και ελπίδας», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς.

Στον πρόεδρο της ΝΔ απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος που από την πλευρά του τον κατηγόρησε ότι είναι «απών από την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας» ενώ έχει, όπως είπε, ένα εντυπωσιακά συμβατικό λόγο, οικοδομημένο στην παραδοσιακή ξεπερασμένη αντίληψη ότι για όλα φταίει η κυβέρνηση.

«Ο κ. Σαμαράς κρατά αποστάσεις ασφαλείας, σκέπτεται με βάση το κομματικό του συμφέρον, χωρίς να σκέφτεται την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

 Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Στην ηγεσία του ΔΝΤ η Christine Lagarde

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποφάσισε τον διορισμό της Christine Lagarde στη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ μετά τις επίσημες δηλώσεις στήριξης της από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία την Κίνα και άλλες αναδυόμενες οικονομίες.

Θα είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει την ηγεσία του ΔΝΤ.

Με τον διορισμό της ολοκληρώνεται η διαδικασία για την αντικατάσταση του Dominique Strauss-Kahn, ο οποίος παραιτήθηκε τον προηγούμενο μήνα για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης κατά μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

"Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εξέλεξε σήμερα την Christine Lagarde στη θέση του γενικού διευθυντή του ΔΝΤ και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου για τα επόμενα πέντε έτη με έναρξη από τις 5 Ιουλίου του 2011", αναφέρει το ΔΝΤ σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην υποψηφιότητα της Lagarde σημειώνοντας ότι διαθέτει εξαιρετικό ταλέντο και εμπειρία.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, οι οποίες έχουν το 17% των ψήφων στο Δ.Σ. του ΔΝΤ, δήλωσε πως είναι ενθαρρυμένος από την ευρεία υποστήριξη που έχει λάβει η Γαλλίδα ομόλογος του, συμπεριλαμβανομένης και των αναδυόμενων οικονομιών.

Η Lagarde κέρδισε από την αρχή την υποστήριξη της Ευρώπης για την αντικατάσταση του Dominique Strauss-Kahn, ενώ πρόσφατα εξασφάλισε και τη στήριξη της Κίνας.

Από τη μεριά του ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Alexei Kudrin, σε δηλώσεις του στο ITAR-TASS, σημείωσε πως το "οικονομικό όραμα της Lagarde συμπίπτει πλήρως με τους στόχους του ΔΝΤ".

Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

ΠΑΡΩΔΙΑ ΥΦΑΝΤΗΣ - Νασαι καλό παιδί, αριστος Βουλευτής

επεισοδια στο συνταγμα


"Πείτε την αλήθεια στον λαό"

 
 
 
 
Έκκληση επιχειρηματιών προς την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα για την περικοπή των κρατικών σπαταλών και όχι την επιβολή πρόσθετων φόρων - Να σταματήσουμε να είμαστε θλιβεροί επαίτες προς τους δανειστές μας.
Επιστολή 51 επιχειρηματιών που καλούν κυβέρνηση και κόμματα "να πουν την αλήθεια στον λαό" και να οδηγήσουν τη χώρα προς περικοπή σπαταλών και όχι προς αύξηση φόρων είδε το φως της δημοσιότητας.

Μεταξύ των επιχειρηματιών και στελεχών που υπογράφουν την επιστολή, από χρηματιστηριακής άποψης γνωστότερα είναι τα ονόματα των Χ. Δαυίδ, Τάκη Αθανασόπουλου (τ. διοικητής της ΔΕΗ), Γ. Καρδασιλάρη (μέτοχος της Cardico), Δημήτρη Κουτσολιούτσου (FF Group), Μ. Μαΐλλη (της ομώνυμης εισηγμένης), Αριστείδη Μπελλέ (Νηρέας), Ηλ. Κρεμέζη (τ. διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΤΡΑΚ), Κων/νου Πετρόπουλου (της ομώνυμης εισηγμένης) κ.ά.

Το περιεχόμενο της επιστολής
"Συντασσόμαστε με τους 32 διανοούμενους και καλλιτέχνες συμπολίτες μας και καλούμε και εμείς την πολιτική ηγεσία μας να τολμήσει να αλλάξει όσα μας έφεραν στη σημερινή απελπιστική κατάσταση της χώρας.

Θέλουμε όμως η έκκλησή μας να είναι πιο συγκεκριμένη: 
Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Έλληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι δεν μπορεί το κράτος συνεχώς να ξοδεύει περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. Ότι αν θέλομε να παύσομε να είμαστε θλιβεροί επαίτες προς τους δανειστές μας, εκχωρώντας τους αναγκαστικά και μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας, πρέπει αυτό να σταματήσει ΤΩΡΑ και όχι σε 3 - 4 χρόνια.

Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Έλληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι, όπως για μια οικογένεια που ξοδεύει περισσότερα από τα εισοδήματά της, η λύση είναι η περικοπή όλων των περιττών δαπανών, και όχι η αμφίβολη προσπάθεια για
αύξηση του εισοδήματος, έτσι και για το κράτος η σίγουρη λύση είναι η περικοπή όλων των δαπανών που δεν είναι απολύτως αναγκαίες, και όχι η προσπάθεια αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Να τολμήσει η πολιτική ηγεσία μας να πει στους Έλληνες την αυταπόδεικτη αλήθεια ότι για να επιτύχεις σε μια προσπάθεια πρέπει να πιστεύεις σε αυτήν και να έχεις την πείρα που χρειάζεται. Ας συγκροτήσει η σημερινή Βουλή μια Κυβέρνηση Έκτακτης
Ανάγκης και Εθνικής Ανασυγκρότησης που να αποτελείται από προσωπικό που, ασχέτως κομματικής προέλευσης, προσωπικής συμπάθειας ή βουλευτικής ιδιότητας, διαθέτει την πίστη, την πείρα, τη διαχειριστική ικανότητα και το θάρρος να επιτύχει.

Αθανασόπουλος Τάκης, τ. Διοικητής ΔΕΗ και Ανώτατο Στέλεχος Toyota Europe
Αντωνακόπουλος Λευτέρης, Στέλεχος Επιχειρήσεων, τ. Πρόεδρος ΟΤΕ
Αργυρού Χρήστος, Eπιχειρηματίας
Βεκρής Τζώνυ, Δικηγόρος
Βλαχούτσικος Χαράλαμπος, Καθηγητής
Γεωργόπουλος Λεωνίδας, Δικηγόρος
Δαυίδ Χάρις, Eπιχειρηματίας
Εμπέογλου Νίκος, Πρόεδρος ALBA και Εμπορικής Τράπεζας
Ζέππος Δημήτρης, Δικηγόρος
Ιωάννου Ευριπίδης, Δικηγόρος
Καλοφωλιάς Γιώργος, Eπιχειρηματίας
Καμχή Ρεβέκκα, Επιχειρηματίας
Καρδασιλάρης Γιώργος, Eπιχειρηματίας
Καψάσκης Στέφανος, Eπιχειρηματίας
Κιρμή Αγγελική, Στέλεχος Επιχειρήσεων
Κοντέλλης Γιάννης, Eπιχειρηματίας
Κορτέσης Μιχαήλ, Eπιχειρηματίας
Κουλουβάτος Κωνσταντίνος, Eπιχειρηματίας
Κουτσολιούτσος Δημήτρης, Επιχειρηματίας
Κρεμέζης Ηλίας, Στέλεχος Επιχειρήσεων
Λαιμός Νικόλας, Εφοπλιστής
Μαθιός Ρήγας, Επιχειρηματίας
Μαΐλλης Μιχάλης, Eπιχειρηματίας & Πρόεδρος Ελληνογερμανικού
Επιμελητηρίου
Μαρινόπουλος Πάνος, Eπιχειρηματίας
Μαυρομαράς Γιώργος, Επιχειρηματίας
Μαύρος Δημήτρης, Eπιχειρηματίας
Μομφεράτος Γιώργος, Στέλεχος Επιχειρήσεων
Μπελλές Αριστείδης, Eπιχειρηματίας
Μπερσής Γιώργος, Δικηγόρος
Μπομπής Κώστας, Στέλεχος Επιχειρήσεων
Ξαφά Μιράντα, Οικονομική Σύμβουλος
Οικονομάκης Μιχάλης, Στέλεχος Επιχειρήσεων
Οικονομόπουλος Χάρις, Δικηγόρος & Πρόεδρος του Ελληνοβρεταννικού Επιμελητηρίου
Παπαγεωργίου Στάθης, Τραπεζικός, τ. Υποδιοικητής Τραπέζας Ελλάδος
Παπαδιαμάντης Κωνσταντίνος, Δικηγόρος
Παπακωνσταντίνου Ελένη, Δικηγόρος
Παπαρρηγόπουλος Ξενοφών, Δικηγόρος
Παπασταύρου Αλέξιος, Δικηγόρος
Παρθένη Ορσαλία, Επιχειρηματίας
Πατεράκης Ανδρέας, Επιχειρηματίας
Πετρόπουλος Κωνσταντίνος, Eπιχειρηματίας
Ποταμίτης Στάθης, Δικηγόρος
Πρωτονοτάριος Αλέξης, Eπιχειρηματίας
Σαρακάκης Ιωάννης, Επιχειρηματίας
Σικιαρίδης Σίμος, Eπιχειρηματίας
Στρατάκη Άννα, Δικηγόρος
Τραυλός Νικόλαος, Πρύτανης του ALBA
Τσαντίλης Αλέξης, Eπιχειρηματίας
Φιλιώτης Γιάννης, Δικηγόρος
Φρονίστας Αριστείδης, Eπιχειρηματίας
Φυλακτόπουλος Αλέξης, Διευθυντής"