Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΓΑΜΟΣ Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η Λούκα Κατσέλη

Διμερή συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η κ. Λούκα Κατσέλη, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του newsbomb.gr .

Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η Λούκα Κατσέλη
Μιλώντας στην 1η Πανελλαδική Επιτροπή στελεχών του κόμματος, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι η Κοινωνική Συμφωνία τάσσεται ανεπιφύλακτα στον «προοδευτικό, αριστερό πόλο» και απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους, σε ανένταχτους και κοινωνικά δίκτυα.
Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν το επόμενο διάστημα. Ωστόσο, η κ. Κατσέλη έθεσε το ερώτημα αν η Κοινωνική Συμφωνία θα πρέπει να κατέλθει αυτόνομα στις εκλογές ή αν θα πρέπει να επιδιώξει συνεργασίες.
Στο πρώτο σενάριο, την αυτόνομη κάθοδο, το κύριο μειονέκτημα είναι η πόλωση που θα επικρατήσει στις εκλογές και θα εντείνει τις πιέσεις στα μικρά κόμματα. Στο δεύτερο σενάριο, η κ. Κατσέλη έκανε λόγο για μια διμερή ή τριμερή συνεργασία στη βάση μιας ελάχιστης συμφωνίας, αν και σημείωσε ότι η ΔΗΜΑΡ και οι Οικολόγοι Πράσινοι το έχουν αποκλείσει.
«Το διακύβευμα των εκλογών είναι τέτοιο που δεν πρέπει να διστάσουμε να συνεργαστούμε», είπε η κ. Κατσέλη, εισπράττοντας το χειροκρότημα των συμμετεχόντων.
Προβληματισμοί Καστανίδη
Επιφυλάξεις και προβληματισμό εξέφρασε ο κ. Χάρης Καστανίδης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας πολυμερούς –και όχι διμερούς- συνεργασίας μετά τις εκλογές. Άλλωστε, ο ίδιος διερωτήθηκε για τον τρόπο με τον οποίο η Κοινωνική Συμφωνία θα μπορούσε να διατηρήσει την «πολιτική αυτονομία» της που θέτει ως όρο και, αφετέρου, για το γεγονός ότι για να φτιαχτεί ο «προοδευτικός, αριστερός πόλος» δεν αρκούν οι τριάντα ημέρες έως τις εκλογές.
Επίσης, ο κ. Καστανίδης ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει μεν τον «δημοκρατικό, προοδευτικό πόλο», αν και διευκρίνισε ότι για να το πράξει αυτό δεν χρειάζεται να γυρίσει σε «άλλες πολιτικές στέγες» για να εκλεγεί βουλευτής.
«Θα δώσω την ψήφο μου στην αριστερά αλλά χωρίς να γίνω γυρολόγος, θα μείνω απλώς πιστός στρατιώτης της Κοινωνικής Συμφωνίας», κατέληξε.

Αποχώρησε ο Θάνος Πλεύρης από το ΛΑΟΣ


Δήλωση προσχώρησης στη ΝΔ αναμένεται να κάνει ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, κ. Θανάσης Πλεύρης.

Αποχώρησε ο Θάνος Πλεύρης από το ΛΑΟΣ
Ο κ. Πλεύρης απεχώρησε από το ΛΑΟΣ, μετά τη διαφωνία του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αναφορικά με την αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την απόφαση του κ. Θ. Πλεύρη καταδίκασε ο πατέρας του, κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης, που σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι συντάσσεται με τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και ότι θα δώσει τη μάχη στο πλευρά του, ενώ «απεριφράστως» και «ανεξαιρέτως» καταδικάζει «όλους όσους έφυγαν από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό».

Ο ερωτας είναι απο την Κρήτη

ολα τα γκάλοπ ΕΔΩ





                             

                  

 
 

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ποιός παίζει τον παπά ?ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ Η ..............


Ο παπούλιας λέει Η μέρκελ τό πε αλ΄΄α η μέρκελ το διαψεύδει κατηγοριματικά   Ποιός μας δουλεύει??
Ρέ μπάς καί είναι κιαυτό NON PAPER του Μπίτσιου????
ΠΡΟΕΔΡΕ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ Η................
Μέρκελ: Κάντε δημοψήφισμα για το ευρώ

Π. Καμμένος: Η Μέρκελ να κάνει στην Γερμανία δημοψήφισμα

Ενόχληση για την πρόταση της Άνγκελα Μέρκελ για τη διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα «ναι ή όχι στο ευρώ» εξέφρασε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Πάνος Καμμένος.

Π. Καμμένος: Η Μέρκελ να κάνει στην Γερμανία δημοψήφισμα
«Η Γερμανία αν επιθυμεί μπορεί να κάνει στην επικράτεια της δημοψήφισμα και να φύγει από το Ευρώ, εμείς δεν έχουμε τέτοιο δίλημμα», ήταν το σχόλιο του κ. Καμμένου στο λογαριασμό του στο twitter.
kammenos_dimopsifisma

ολοι μαζί......Κ. Μακρυνόρης και Ι. Κοτσίρης στήνΝΔ

ολοι μαζι μπορούμε............
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Μακρυνόρης και Ι. Κοτσίρης ανακοίνωσαν, σήμερα, την απόφασή τους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για πανστρατιά.

ΔΕΣΤΕ ΤΟ!!!Ο Πάνος Καμμένος στον "Κίτρινο Τύπο" 17/5/2012

Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία: γιατί οι συμφωνίες με την Τρόικα είναι απεχθείς

Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου

 Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι οι τρεις πρώτες χώρες της Ευρωζώνης που τέθηκαν υπό τη κηδεμονία των πιστωτών τους συνάπτοντας σχέδια «βοήθειας» με τη «Τρόικα» που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

 Όμως αυτές οι συμφωνίες, που γεννάνε νέα χρέη και που επιβάλλουν στους λαούς μέτρα λιτότητας χωρίς προηγούμενο, μπορούν να αμφισβητηθούν στη βάση του διεθνούς δικαίου. Πράγματι, αυτές οι συμφωνίες είναι «απεχθείς»  και άρα άνομες. Όπως το τονίζει η θεωρία του απεχθούς χρέους, «τα χρέη των Κρατών πρέπει να έχουν συναφθεί και τα απορρέοντα κεφάλαια να έχουν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες και τα συμφέροντα του Κράτους» (1). Όμως, τα δάνεια της Τρόικα χορηγούνται υπό τον όρο της λήψης μέτρων λιτότητας που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και που δεν θα επιτρέψουν σε αυτά τα Κράτη να βγουν από τη κρίση.

Κάθε δάνειο που χορηγήθηκε με αντάλλαγμα την εφαρμογή πολιτικών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απεχθές
Όπως το βεβαιώνει ο ειδικός εισηγητής Mohammed Bedjaoui στο σχέδιο άρθρου του περί της διαδοχής στο ζήτημα των κρατικών χρεών για τη Συνθήκη της Βιέννης του 1983: «Τοποθετούμενοι από την άποψη της διεθνούς κοινότητας, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε απεχθές χρέος κάθε χρέος που έχει συναφθεί με σκοπούς μη σύμφωνους προς το σύγχρονο διεθνές δίκαιο, και ειδικότερα προς τις αρχές του διεθνούς δικαίου που έχουν ενσωματωθεί στη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών» (2).
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι όροι που έχει επιβάλει η Τρόικα (μαζικές απολύσεις στο δημόσιο, διάλυση της κοινωνικής προστασίας και των δημόσιων υπηρεσιών, μείωση των κοινωνικών προϋπολογισμών, αύξηση των έμμεσων φόρων όπως του ΦΠΑ, μείωση του κατώτατου μισθού, κλπ.) παραβιάζουν πασιφανώς τη Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών. Πράγματι, μεταξύ των υποχρεώσεων που περιλαμβάνονται σε αυτή τη Χάρτα, βρίσκουμε  ειδικά, στα άρθρα 55 και 56, «τη βελτίωση των επιπέδων διαβίωσης, την πλήρη απασχόληση και συνθήκες προόδου και ανάπτυξης στην οικονομική και κοινωνική τάξη πραγμάτων (…), τον οικουμενικό και πραγματικό σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών για όλους, χωρίς διάκριση φυλετική, φύλου, γλώσσας ή θρησκείας». Κατά συνέπεια, τα μέτρα λιτότητας και τα χρέη τα συναφθέντα στο πλαίσιο αυτών των συμφωνιών με τη Τρόικα κηρύσσονται άκυρα  επειδή ό,τι είναι αντίθετο στη Χάρτα του ΟΗΕ θεωρείται ότι δεν έχει γραφεί (3).
Πέρα από τη παραβίαση των οικονομικών, κοινωνικών και μορφωτικών δικαιωμάτων που απορρέει από την εφαρμογή αυτών των αντικοινωνικών μέτρων, αυτό που η Τρόικα ποδοπατάει είναι το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση, που κατοχυρώνεται από το άρθρο 1-2 της Χάρτας του ΟΗΕ και τα δυο Σύμφωνα του 1966 για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο που είναι κοινό στα δυο σύμφωνα, «Όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Σύμφωνα με αυτό το δικαίωμα, καθορίζουν ελεύθερα το πολιτικό καθεστώς τους και εξασφαλίζουν ελεύθερα την οικονομική, κοινωνική και μορφωτική τους ανάπτυξη. Για να επιτύχουν τους σκοπούς τους, όλοι οι λαοί μπορούν να διαθέτουν ελεύθερα τον πλούτο και τους φυσικούς  τους πόρους, με την επιφύλαξη των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη διεθνή οικονομική συνεργασία, η οποία στηρίζεται στην αρχή του αμοιβαίου συμφέροντος και του διεθνούς δικαίου. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ένας λαός να στερηθεί τα μέσα επιβίωσής του».
Όμως, είναι εξόφθαλμη η επέμβαση της Τρόικα στις εσωτερικές υποθέσεις αυτών των Κρατών, γεγονός που συνιστά περιφρόνηση της δημοκρατίας.  Αυτοί οι πιστωτές προειδοποίησαν ξεκάθαρα ότι οι εκλογές στην Ιρλανδία και στη Πορτογαλία δεν έπρεπε να θέσουν υπό αμφισβήτηση την εφαρμογή αυτών των συμφωνιών. Αναφέρουμε για παράδειγμα το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας  Le Figaro της 9ης Απριλίου 2011 που θυμίζει τις προσταγές προς τη Πορτογαλία των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη συνάντηση που έγινε στη Βουδαπέστη πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Πορτογαλία: «Η προετοιμασία (του σχεδίου λιτότητας) θα πρέπει να αρχίσει αμέσως τώρα, με στόχο τη συμφωνία μεταξύ των μερών στα μέσα Μαΐου, και να επιτρέψει την εφαρμογή χωρίς καθυστέρηση του προγράμματος προσαρμογής ταυτόχρονα με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης» (…) «οι υπουργοί ξεκαθάρισαν στη Πορτογαλία ότι δεν θέλουν να υποχρεωθούν να ξαναδιαπραγματευτούν τα ανταλλάγματα για τη βοήθεια, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών» (4). Στη περίπτωση της Ελλάδας, το πρόγραμμα λιτότητας που συμφωνήθηκε με τη Τρόικα επιβλήθηκε το 2010  χωρίς καν το Κοινοβούλιο να το κυρώσει παρόλο που επρόκειτο εδώ για μια υποχρέωση του ελληνικού Συντάγματος (άρθρο 36 παράγραφος 2) (5).
Αυτή τη περιφρόνηση της Τρόικα για την εθνική κυριαρχία αυτών των τριών Κρατών την έκανε δυνατή η απελπιστική οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας (τα πρώτα αλλά σίγουρα όχι και τα τελευταία θύματα της κρίσης του χρέους στην Ευρωζώνη). Με αυτή την έννοια, μπορούμε δύσκολα να υπερασπιστούμε την εγκυρότητα αυτών των συμφωνιών επικαλούμενοι την ελευθερία συγκατάθεσης.  Στο δίκαιο, όταν μια πλευρά μιας συμφωνίας δεν είναι σε θέση να ασκήσει την αυτονομία της βούλησης, τότε η συμφωνία κηρύσσεται άκυρη.  Πώς αυτή η αρχή εφαρμόζεται στη παρούσα περίπτωση;  Μη μπορώντας λογικά να δανειστεί στις χρηματαγορές μακροπρόθεσμα εξαιτίας των επιτοκίων που ζητούν οι χρηματαγορές και που κυμαίνονται μεταξύ 12% και 17% ανάλογα με την περίπτωση, οι κυβερνήσεις αυτών των τριών χωρών αναγκάστηκαν να στραφούν προς τη Τρόικα που επωφελήθηκε από το γεγονός ότι αποτελούσε τον έσχατο δανειστή.  Εκμεταλλευόμενη τη απελπιστική κατάσταση των ελληνικών, ιρλανδικών και πορτογαλικών αρχών, η Τρόικα πέτυχε να επιβάλλει σχέδια που είχαν και θα έχουν αρνητικές συνέπειες για την οικονομική υγεία αυτών των χωρών με δεδομένο το προκυκλικό χαρακτήρα των μέτρων που υιοθετήθηκαν (δηλαδή, που ενισχύουν τους παράγοντες που γεννούν τη πτώση της οικονομικής δραστηριότητας).
Οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις στους βασικούς τομείς της οικονομίας (μεταφορές, ενέργεια, ταχυδρομείο, κλπ) που επέβαλε η Τρόικα επιτρέπουν στις ξένες ιδιωτικές επιχειρήσεις να αναλάβουν τον έλεγχό τους και κατά συνέπεια πλήττουν την κυριαρχία αυτών των Κρατών και το δικαίωμα των λαών να διαθέτουν ελεύθερα τους πλουτοπαραγωγικούς και φυσικούς τους πόρους.  Αν και ένα Κράτος έχει το δικαίωμα, μέσω μιας συμφωνίας, να μεταβιβάσει ένα μέρος της κυριαρχίας του σε μια ξένη οντότητα, αυτή η μεταβίβαση δεν πρέπει, εκτός κι αν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, να θέτει σε κίνδυνο την οικονομική ανεξαρτησία του Κράτους, που αποτελεί ένα βασικό στοιχείο της πολιτικής του ανεξαρτησίας (6).
Μέσω αυτών των όρων, η Τρόικα δεν έχει μόνο παραβιάσει το διεθνές δίκαιο. Έχει γίνει και συνένοχη στη παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων αυτών των Κρατών.  Στην Ελλάδα, ειδικότερα, γινόμαστε μάρτυρες ενός αληθινού νομικού πραξικοπήματος. Για παράδειγμα, πολλές διατάξεις του νόμου 3845/2010 που θέτει σε ισχύ το πρόγραμμα λιτότητας, παραβιάζουν το Σύνταγμα, συγκεκριμένα καταργώντας το νόμιμο ελάχιστο μισθό. Η εγκατάλειψη της κυριαρχίας του ελληνικού Κράτους επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από τη διάταξη της συμφωνίας με τη Τρόικα που προβλέπει  ότι σε περίπτωση διαφοράς μπορεί να εφαρμοστεί το αγγλοσαξονικό δίκαιο και να αναγνωριστεί η αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ).  Έτσι, το Κράτος παραιτείται  από ένα θεμελιώδες προνόμιο της κυριαρχίας που είναι η εδαφική αρμοδιότητα των εθνικών του δικαστηρίων.  Την ίδια ώρα, ο ελληνικός νόμος που θέτει σε ισχύ το πρόγραμμα λιτότητας απαιτεί να κηρυχθούν άκυρες και μη εκτελεστέες οι διαιτητικές αποφάσεις  (που έχουν συνταγματική αξία) που έδιναν μισθολογικές αυξήσεις  για το 2010 και 2011.  Με λίγα λόγια, όπως το γράφουν οι νομικοί Γ. Κατρούγκαλος και Γ. Παυλίδης, «η κρατική κυριαρχία περιορίζεται κατά τρόπο πολύ παρόμοιο με εκείνο του διεθνούς οικονομικού ελέγχου που είχε επιβληθεί στη χώρα το 1897 ως συνέπεια της χρεοκοπίας (1893) και κυρίως της  ήττας της Ελλάδας στον ελληνοτουρκικό πόλεμο».
Είναι απεχθές κάθε δάνειο η αιτία του οποίου είναι ανήθικη
Η νομική θεμελίωση που βγαίνει από την ανήθικη και άνομη αιτία προκειμένου να αμφισβητηθεί η εγκυρότητα των συμβάσεων απαντάται σε πολλές εθνικές εμπορικές και αστικές νομοθεσίες. Μας παραπέμπει κατευθείαν σε ένα ζήτημα που θίγει η θεωρία του απεχθούς χρέους: ποιος ωφελείται από τα δάνεια;    Στη περίπτωση των συμφωνιών που έχουν συναφθεί με την Ελλάδα, την Ιρλανδία και τη Πορτογαλία, είναι ξεκάθαρο ότι οι ευρωπαϊκές ιδιωτικές τράπεζες που έχουν δανείσει σε αυτές τις χώρες με εντελώς ανεύθυνο τρόπο, κερδίζουν ενώ φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη κρίση του χρέους.  Πράγματι, η διάσωση των ιδιωτικών τραπεζών από το δημόσιο που ακολούθησε το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007 προκάλεσε την έκρηξη του χρέους των Κρατών. Με αυτή την έννοια, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τουλάχιστον «ανήθικη» την αιτία των συμφωνιών που συνάφθηκαν με τη Τρόικα και να κάνουμε λόγο για «αναίτιο πλουτισμό» (μια γενική αρχή του διεθνούς δικαίου σύμφωνα με το άρθρο 38 του καταστατικού του Διεθνούς Δικαστηρίου  (7)) προς όφελος των ιδιωτικών τραπεζών.
Ο αναίτιος πλουτισμός των ιδιωτικών τραπεζών γίνεται ακόμα χειρότερος από το γεγονός ότι αυτές βγάζουν τεράστιο κέρδος στη πλάτη του δημοσίου εξαιτίας της διαφοράς μεταξύ από τη μια, των επιτοκίων πάνω από 4% που απαιτούν από τα ενδιαφερόμενα Κράτη για να αγοράσουν τους τίτλους που εκδίδουν για διάρκεια 3 μέχρι 6 μηνών, και από την άλλη, του επιτοκίου 1% με το οποίο αυτές οι ίδιες τράπεζες δανείστηκαν από την ΕΚΤ μέχρι τον Απρίλιο 2011, πριν αυτό ανέβει στο 1,25% και κατόπιν στο 1,50% (8). Μπορούμε επίσης να κάνουμε λόγο για αναίτιο πλουτισμό (αυθαίρετο και παράνομο πλουτισμό) στη περίπτωση Κρατών όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστρία που δανείστηκαν με 2% στις χρηματαγορές και δάνεισαν στην Ελλάδα με 5% ή 5,5%, στην Ιρλανδία με 6%.  Το ίδιο και το ΔΝΤ που δανείζεται από τα μέλη του με χαμηλό επιτόκιο και δανείζει στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία και στη Πορτογαλία με πολύ υψηλότερα επιτόκια.
Τα μέτρα που εξήγγειλαν οι ευρωπαϊκές αρχές στις 21 Ιουλίου συνιστούν μια ξεκάθαρη ομολογία του «αναίτιου πλουτισμού» για τον οποίο φέρουν την ευθύνη καθώς και του απατηλού χαρακτήρα της πολιτικής τους. Ανακοίνωσαν τελικά την πρόθεσή τους να μειώσουν κατά 2 ή 3 μονάδες τα επιτόκια που απαιτούν από την Ελλάδα, την Ιρλανδία και τη Πορτογαλία. Διακηρύσσοντας ότι κατεβάζουν το επιτόκιο γύρω στο 3,5% για τα δάνεια 15 ή ακόμα και 30 ετών, παραδέχονται ότι τα επιτόκια που απαιτούν είναι απαγορευτικά. Το κάνουν επειδή είναι οφθαλμοφανής η καταστροφή στην οποία συνέβαλαν να βυθιστούν αυτές οι χώρες και επειδή το κακό απλώνεται γρήγορα σε άλλες χώρες.
Ποιο συμφέρον είχαν η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία να συνάψουν αυτές τις συμφωνίες με τη Τρόικα; Κανένα, εκτός από το ότι τους δίνουν λίγο χρηματοπιστωτικό οξυγόνο…που προορίζεται όμως να εξυπηρετήσει την εξόφληση των πιστωτών τους. Μάλιστα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, αυτά τα σχέδια λιτότητας θα επιδεινώσουν την κατάστασή τους καθώς έχει μπει σε κίνηση μια διαδικασία «χιονοστιβάδας».  Πράγματι, αυξάνεται το φόρτωμα αυτών των νέων χρεών με τόκους ενώ τα μέτρα που υπαγορεύει η Τρόικα έχουν για συνέπεια να μειώνουν την οικονομική δραστηριότητα μια και μειώνουν τη συνολική ζήτηση πλήττοντας τις συνθήκες διαβίωσης των πληθυσμών. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι υπάρχει εδώ απατηλή συμπεριφορά του ΔΝΤ καθώς άβυσσος χωρίζει τα λόγια του από την πραγματικότητα.  Πράγματι, στο άρθρο 1 του καταστατικού του, το ΔΝΤ έχει ως στόχους «να διευκολύνει την επέκταση και την αρμονική αύξηση του διεθνούς εμπορίου και να συμβάλει έτσι στην εγκαθίδρυση και διατήρηση υψηλών επιπέδων απασχόλησης και πραγματικού εισοδήματος καθώς και στην ανάπτυξη των παραγωγικών πόρων όλων των Κρατών μελών, που αποτελούν τους πρώτους στόχους  της οικονομικής πολιτικής» ή ακόμα «να δώσει εμπιστοσύνη στα Κράτη μέλη θέτοντας προσωρινά στη διάθεσή τους τούς γενικούς πόρους του Ταμείου με αντάλλαγμα τις κατάλληλες εγγυήσεις, προσφέροντας έτσι σε αυτά τη δυνατότητα να διορθώσουν τις ανισορροπίες των ισοζυγίων πληρωμών τους χωρίς να προσφύγουν σε μέτρα επιβλαβή για την εθνική ή διεθνή ευημερία» (9). Μπορούμε με τον ίδιο τρόπο να ισχυριστούμε ότι η δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ συνιστά επίσης απάτη σε βάρος των ενδιαφερόμενων χωρών.
Τα μέτρα που υπαγόρευσαν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν επίσης για συνέπεια να εγκλωβίσουν αυτές τις χώρες μέσα στη καταραμένη λογική του χρέους καθώς θα υποχρεωθούν να συνεχίσουν να δανείζονται για να μπορέσουν να αποπληρώσουν. Έχουν μπει λοιπόν σε μια περίοδο δέκα, δεκαπέντε ή είκοσι χρόνων λιτότητας και αύξησης του χρέους (10). Η μελέτη του ΟΟΣΑ για το ελληνικό χρέος, που δημοσιεύθηκε στις 2 Αυγούστου 2011 (11), βεβαιώνει συγκεκριμένα ότι το δημόσιο χρέος που ήταν 140% το 2010 πιθανόν θα πέσει στο 100% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το…2035.
Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, οι κυβερνήσεις, αν θέλουν το καλό του πληθυσμού, έχουν συμφέρον να σπάσουν τις συμφωνίες με τη Τρόικα, να αναστείλουν πάραυτα την αποπληρωμή του χρέους τους (με πάγωμα των τόκων) και να πραγματοποιήσουν λογιστικούς ελέγχους με τη συμμετοχή των πολιτών. Αυτοί οι λογιστικοί έλεγχοι θα πρέπει να ταυτοποιήσουν το άνομο τμήμα αυτών των χρεών, αυτό που πρέπει να ακυρωθεί άνευ όρων. Το υπόλοιπο του δημόσιου χρέους πρέπει επίσης να μειωθεί με μέτρα σε βάρος εκείνων που ωφελήθηκαν από αυτό. Πρέπει να κινηθούν δικαστικές διώξεις ενάντια στους υπεύθυνους των ζημιών που προκλήθηκαν.  Φυσικά, συμπληρωματικά και ουσιαστικά μέτρα (μεταφορά τραπεζών στο δημόσιο τομέα, ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, κοινωνικοποίηση τομέων που ιδιωτικοποιήθηκαν κατά τη νεοφιλελεύθερη περίοδο…(12) πρέπει να ληφθούν  καθώς η ακύρωση των άνομων χρεών, αν και απαραίτητη, δεν αρκεί αν η λογική του συστήματος παραμείνει άθικτη.
Σημειώσεις:
(1)    Alexander Nahum Sack, Les effets des Transformations des Etats   sur leurs dettes publiques et autres obligations financières, Recueil Sirey, 1927.
(2)   Mohammed Bedjaoui, «Neuvième rapport sur la succession dans les matières autres que les traits», A/CN, 4/301 et Add. I, p. 73.
(3)   Monique et Roland Weyl, Sortir le droit international du placard, PubliCETIM No 32, CETIM, novembre 2008.
(5)   Georgios Katrougalos et Georgios Pavlidis, «La Constitution nationale face a une situation de détresse financière: leçons tirées de la crise grecque (2009-2011)».
(7)   Προβλέπεται επίσης σε πολλούς εθνικούς αστικούς κώδικες όπως στον ισπανικό (στα άρθρα 1895 και σε εκείνα που ακολουθούν) και γαλλικό (στα άρθρα 1376 και σε εκείνα που ακολουθούν).
(8)   Θυμίζουμε ότι η Συνθήκη του Μάαστριχτ απαγορεύει στην ΕΚΤ να δανείζει κατευθείαν στα Κράτη.
(9)   Υπογραμμισμένα από τους συγγραφείς.
(10)Eric Toussaint, «Δηλητηριώδεις βοήθειες στο ευρωπαϊκό μενού», 2011
(12)  Βλέπε «Οκτώ επείγουσες προτάσεις για μιαν άλλη Ευρώπη».
* Ο Renaud Vivien, νομικός, είναι μέλος της Νομικής ομάδας εργασίας της CADTM Βελγίου (www.cadtm.org)
Ο Eric Toussaint, διδάκτωρ πολιτικών επιστημών, είναι πρόεδρος της CADTM Βελγίου. Έχουν συγγράψει μαζί το συλλογικό βιβλίο «La Dette ou la Vie» (Το Χρέος ή η Ζωή), 2011.
Αιγιαλείς Πολίτες

"η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εργάζεται σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".


  Κομισιόν: "Μαζεύει" δηλώσεις Επιτρόπου για σχέδιο εξόδου της Ελλάδας
Διαψεύδει η Κομισιόν την ύπαρξη plan B για την Ελλάδα, μετά από τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εμπορίου, Karel De Gucht.

Συγκεκριμένα, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Olivier Bailly, επισημαίνει ότι "η Κομισιόν διαψεύδει κατηγορηματικά ότι εργάζεται σε ένα σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ".

Προσθέτει ακόμη ότι "η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη", ενώ τονίζει ότι "ο Barroso και ο Rehn δηλώνουν εδώ και δύο χρόνια ότι η Κομισιόν θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Αυτό εξακολουθεί να ισχύει! Δεν υπάρχει σχέδιο από την Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ".

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εμπορίου, Karel De Gucht, με συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα De Standaard δήλωνε ότι Κομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Όπως σημείωνε το Reuters, πρόκειται για την πρώτη φορά που Ευρωπαίος αξιωματούχος επιβεβαιώνει την ύπαρξη σχεδίου για την πιθανότητα εξόδου της χώρας από τη νομισματική ένωση. Υπήρχαν φήμες όλο το προηγούμενο διάστημα για την ύπαρξη κάτι τέτοιου, ωστόσο δεν είχαν ποτέ ως τώρα επιβεβαιωθεί.

«Ενάμιση χρόνο πριν υπήρχε ο κίνδυνος ενός ντόμινο. Αλλά σήμερα ΕΕ και ΕΚΤ εργάζονται από κοινού πάνω σε σενάρια έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τα καταφέρει», τόνισε ο Επίτροπος στη συνέντευξή του.

Εκπρόσωπος Schaeuble: Η Γερμανία είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα
Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του Wolfgang Scaheuble, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου και ερωτηθείς αν το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εξετάζει έκτακτα μέτρα δήλωσε πως "η Γερμανία ειίναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα" και παρέπεμψε σε πρόσφατα σχόλια του υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble ότι "οι πολίτες μας περιμένουν να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο".

Αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τις φήμες στις αγορές ότι η ΕΚΤ προετοιμάζεται με την εκπόνηση έκτακτων σχεδίων για το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από το ευρώ.

Στο μεταξύ εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Angela Merkel, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο είναι σε σταθερή επικοινωνία με την Αθήνα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Ελλάδας, Κάρολο Παπούλια, για να "διευκρινίσει τις γερμανικές θέσεις" όσον αφορά την βοήθεια προς την Ελλάδα και την επιμονή του Βερολίνου να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις τηράμματος που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζας και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Guido Westerwelle επικοινώνησε εξάλλου με τον Έλληνα ομόλογο του για να το εκφράσει την στήριξη της Γερμανίας. "Στηρίζουμε την Ελλάδα", δήλωσε, αλλά και η Αθήνα "θα πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει", δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπ. Εξωτερικών σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.


Πηγή ΑΠΕ

Financial Times: «Μήπως οἱ Ἕλληνες γελάσουν τελευταῖοι»;



Financial Times: «Μήπως οἱ Ἕλληνες γελάσουν τελευταῖοι»;



»Η χρεοκοπία θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα και η συνεπακόλουθη μετάδοση της κρίσης θα είναι ζημιογόνος για την Ευρώπη. Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση. Η συζήτηση που διεξάγεται περιστρέφεται μόνο στο πόσο ισχυρή θα είναι η μετάδοση της κρίσης και ποιος θα πρέπει να είναι ο χειρισμός για τα υπερχρεωμένα κράτη αλλά και για τους μεγάλους χρηματοδότες της Ε.Ε
.

Μήπως, όμως, η συζήτηση κινείται σε λάθος βάση; Εκτός ευρωζώνης η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνη για το σύστημα στο οποίο πραγματικά ποτέ δεν ανήκε…
Μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα επιτυχούς ανάκαμψης!

Υπάρχει ένα σενάριο που παραγνωρίζεται, βάσει του οποίου η χρεοκοπία δεν καταλήγει σε καταστροφή για την Ελλάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, η πραγματική και πιο υπαρξιακή απειλή για την ευρωζώνη είναι πολύ διαφορετική. Σε αυτό το σενάριο εκείνοι που γελούν τελευταίοι είναι οι Έλληνες.
Ας δούμε, όμως, αυτό το σενάριο.
Οι άμεσες επιπτώσεις από την αποχώρηση ή την εκδίωξη της Ελλάδας από την ευρωζώνη σίγουρα θα είναι ισοπεδωτικές. Θα ενταθεί η φυγή κεφαλαίου, θα πυροδοτηθούν η υποτίμηση και ο πληθωρισμός. Θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και να γίνει επαναδιαπραγματεύσιμη η ονομαστική αξία όλων των υπαρχόντων συμβολαίων, φέρνοντας χρηματοοικονομικό χάος.
Αυτό που ενδεχομένως να αποδειχθεί πολιτικά ολέθριο είναι πως μπορεί τελικά να απαιτηθεί περισσότερη λιτότητα, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να καταγράφει πρωτογενές έλλειμμα, το οποίο θα πρέπει να εκμηδενιστεί εάν η Ε.Ε. και το ΔΝΤ σταματήσουν να χρηματοδοτούν.

Αυτή η διαδικασία, όμως, θα οδηγήσει και σε σημαντική υποτίμηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας (50 δραχμές για 1 ευρώ ποιος θα πάρει;).
Παρ’ όλα αυτά, έτσι θα τεθεί σε κίνηση μία διαδικασία προσαρμογής, που σύντομα θα οδηγήσει στον επαναπροσδιορισμό της οικονομίας και θα τη θέσει σε δρόμο βιώσιμης ανάπτυξςη. Πράγματι, ίσως υπάρξει εκτίναξη της ανάπτυξης, πιθανότατα για μεγάλη χρονική περίοδο, εάν υιοθετηθούν λογικές πολιτικές για την ανάκτηση της μακροοικονομικής σταθερότητας.
Ποια στοιχεία στηρίζουν αυτήν την υπόθεση; Ας δούμε τι έγινε σε χώρες που χρεοκόπησαν και υποτίμησαν τα νομίσματά τους και τις χρηματοοικονομικές κρίσεις της δεκαετίας του 1990. Όλες αρχικά υπέφεραν με σοβαρή ύφεση, που όμως διήρκεσε για ένα ή δύο χρόνια. Ακολούθησε η ανάκαμψη. Η Νότιος Κορέα κατέγραψε εννέα έτη συνεχούς ανάπτυξης με μέσο ετήσιο ρυθμό 6%.
Η Ινδονησία, η οποία υπέστη αλυσιδωτές χρεοκοπίες, οι οποίες οδήγησαν στην κατάρρευση σχεδόν κάθε τράπεζας της χώρας, την ίδια περίοδο αναπτύχθηκε ετησίως κατά 5%. Η Αργεντινή κατά 8% και η Ρωσία πάνω από 7%. Τα στοιχεία αυτά αποδεικνύουν ότι υπάρχει ζωή και μετά τις χρηματοοικονομικές κρίσεις.

Βεβαίως, στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχουν ορισμένες ιδιαιτερότητες.
Ο χαμηλός λόγος των εξαγωγών ως ποσοστό του ΑΕΠ λέγεται ότι αποκλείει την πιθανότητα ανάκαμψης που να στηρίζεται στις εξαγωγές. Το επιχείρημα αυτό, όμως, δεν είναι ισχυρό, επειδή οι κρίσεις μπορεί να οδηγήσουν σε δραστικό επαναπροσδιορισμό της οικονομίας.

Η Ινδία, επί παραδείγματι, κατάφερε να διπλασιάσει τον λόγο των εξαγωγών ως προς το ΑΕΠ μέσα σε μία δεκαετία μετά την κρίση του 1991 και τον επαναδιπλασίασε την επόμενη δεκαετία χωρίς μεγάλη υποτίμηση.

Επιπλέον, η Ελλάδα θα υποστεί υποτίμηση γιγαντιαίων διαστάσεων.
Μία τέτοια αλλαγή αδιαμφισβήτητα θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για εξαγωγές και θα μετατρέψει δραστηριότητες που μέχρι πρότινος δεν είχαν εμπορικό πλεονέκτημα σε εμπορικές ευκαιρίες.
Ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι αυτές οι εξαγωγές. Θα δημιουργηθούν, όμως, ισχυρά κίνητρα από τη σούπερ ανταγωνιστική συναλλαγματική ισοτιμία, γεγονός που είναι αδιαμφισβήτητο.


Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι κατά τα μέσα του 2013 η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, ενώ η υπόλοιπη ευρωζώνη παραμένει σε ύφεση. Ο αντίκτυπος στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία, που θα παλεύουν ακόμη με τη λιτότητα, θα είναι ισχυρός.
Οι ψηφοφόροι των συγκεκριμένων χωρών θα αρχίσουν να παρατηρούν την επιτυχία της γειτονικής Ελλάδας, που όλοι μέχρι πρότινος περιφρονούσαν.

Θα αρχίσουν να διερωτώνται γιατί οι δικές τους κυβερνήσεις δεν ακολουθούν το ελληνικό παράδειγμα και θα ενταθούν οι φωνές που θα τάσσονται υπέρ της εξόδου από την ευρωζώνη.
Με άλλα λόγια, το ελληνικό παράδειγμα θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς τα κίνητρα των χωρών να παραμείνουν στην ευρωζώνη, ειδικότερα εάν το οικονομικό περιβάλλον εξακολουθήσει να είναι δυσμενές.


Σε αυτό το σημείο, θα επηρεαστεί και η Γερμανία. Σήμερα η Γερμανία κάνει τα ελάχιστα για να παραμείνει ενωμένη η ευρωζώνη και μάλιστα με απροθυμία.
Εάν, όμως, η έξοδος γίνει ελκυστική πρόταση για τα μέλη της ευρωζώνης, τότε η Γερμανία θα βρεθεί στο στόχαστρο. Θα της ζητηθεί να δείξει μεγαλοθυμία αντί για την τρέχουσα τσιγκουνιά ως ύστατη δοκιμασία για το πόσο πολύ εκτιμά την ευρωζώνη.
Η απάντηση μπορεί να ξαφνιάσει. Ο γερμανικός λαός μπορεί ξαφνικά να συνειδητοποιήσει ότι η ευρωζώνη προσφέρει στη χώρα όχι ένα, αλλά δύο «αλόγιστα προτερήματα»:
χαμηλά επιτόκια, που είναι και ο παράδεισος του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, και ανταγωνιστική συναλλαγματική ισοτιμία καθώς δένεται με πιο αδύναμους εταίρους.
Σε αυτήν την περίπτωση, η Γερμανία θα πρέπει να προσφέρει στους εταίρους της μία πολύ πιο ελκυστική συμφωνία για να τους κρατήσει στην ευρωζώνη.

Αυτό το σενάριο βρίθει ειρωνικών καταστάσεων.
Η Ελλάδα, που τώρα θεωρείται ο παρίας που μολύνει την ευρωζώνη, θα είναι πολύ μεγαλύτερος κίνδυνος για την επιβίωση του ευρώ εάν εκδιωχθεί. Εάν η έξοδος από την ευρωζώνη δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάκαμψη στην Ελλάδα, τότε μπορεί να υπάρξει ο κίνδυνος μετάδοσης της… επιτυχίας. Η συνεχιζόμενη ελληνική τραγωδία μπορεί να έχει τελικά αίσιο τέλος για την Ελλάδα. Η τραγωδία, όμως, θα συνεχιστεί για την ευρωζώνη και ίσως για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».



Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η Ελληνική φυγή....είναι το εξόφυλο του Economist

Fitch: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε "CCC"


 Ο οίκος Fitch υποβάθμισε την Ελλάδα
 
Fitch: Υποβάθμιση της Ελλάδας σε "CCC"

 Τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε ξένο και τοπικό νόμισμα υποβάθμισε σε "CCC" από "B-" προηγουμένως ο οίκος Fitch. Παράλληλα, υποβάθμισε το βραχυπρόθεσμο IDR σε "C" από "B" και αναθεώρησε το Country Ceiling της χώρας σε "B-". Στην έκθεσή του ο οίκος αναφέρει πως η υποβάθμιση δύο βαθμίδων της Ελλάδας αντανακλά τον αυξημένο κίνδυνο η χώρα να μην καταφέρει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Η ισχυρή στήριξη των κομμάτων που τάσσονται κατά των μέτρων λιτότητας στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και η επακόλουθη αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης, υπογραμμίζει την απουσία της δημόσιας αλλά και πολιτικής στήριξης του προγράμματος των 173 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Σε περίπτωση που μετά τις νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν σχηματιστεί κυβέρνηση με εντολή να συνεχίσει την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας και διαρθρωτικής προσαρμογής, η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ είναι πιθανή, προειδοποιεί η Fitch. Η έξοδος της Ελλάδας θα οδηγούσε ενδεχομένως σε εκτεταμένη αδυναμία εξόφλησης χρέους του ιδιωτικού τομέα αλλά και κρατικού χρέους που αποτιμάται σε ευρώ, παρά την ήπια ανακούφιση από το βαρύ φορτίο του χρέους που πρόσφερε το PSI. Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, ο οίκος επαναλαμβάνει ότι αν μετά τις ελληνικές εκλογές του Ιουνίου αξιολογήσει τον κίνδυνο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ ως πιθανό, θα προβεί στην τοποθέτηση των πιστοληπτικών αξιολογήσεων όλων των κρατών-μελών σε Rating Watch Negative. Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος είχε προχωρήσει στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Ελλάδας σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε "B-" με σταθερό outlook από "Restricted Default" (RD) στις 13 Μαρτίου. Πηγή:www.capital.gr

Καμένος ''είμαστε οι γλάροι του αιγαίου''

το τραγούδι Canción para Dimitris σε ανάμνηση του Έλληνα συνταξιούχου Δημήτρη Χριστούλα, που αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος

Ευ. Μυτιληναίος: Ο αξιότιμος κύριος «Δεν πληρώνω»

Ευ. Μυτιληναίος: Ο αξιότιμος κύριος «Δεν πληρώνω»

Κάθε όριο θράσους έχει ξεπεράσει ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος.

Ευ. Μυτιληναίος: Ο αξιότιμος κύριος «Δεν πληρώνω»
Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο επιχειρηματίας σχολιάζοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, δήλωσε ότι «το 2012 θα είναι χρονιά που θα κλάψουν μανούλες», ενώ περιέγραψε τους τρεις πυλώνες της καταστροφής: Ένα κράτος που έχει πτωχεύσει, ένα τραπεζικό σύστημα που δεν δανειοδοτεί, υπερβολικοί φόροι που καταστρέφουν την επιχειρηματικότητα. Όμως ο κ. Μυτιληναίος «ξέχασε» να πει, ότι ο ίδιος χρωστάει περισσότερα από 80 εκατ. στη ΔΕΗ και αρνείται πεισματικά να τα πληρώσει, παρά το γεγονός ότι του έχει δοθεί η δυνατότητα αποπληρωμής μέσα από μία σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων.
Το χρέος της εταιρείας Αλουμίνιον του κ. Μυτιληναίου προς τη ΔΕΗ έφτανε πριν από δύο μήνες τα 115 εκατ. ευρώ. Τα 74,5 εκατ. ευρώ αφορούσαν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ τα 39,5 εκατ. ευρώ το υπόλοιπο της ρύθμισης – haircut προηγούμενου χρέους. Η ΔΕΗ είχε καλέσει την Αλουμίνιον να πληρώσει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της, όμως η Αλουμίνιον κατέβαλε λιγότερα από τα μισά: Μόλις 35 εκατ. ευρώ. Και αυτό διότι η εταιρεία είχε υπογράψει με τη ΔΕΗ συμφωνία, για να παραπέμψουν τη διαφορά τους ως προς τα τιμολόγια χρέωσης στη διαιτησία. Ως όρος τέθηκε η Αλουμίνιον να πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος που θα της έστελνε η ΔΕΗ. Όμως, η Αλουμίνιον δεν τήρησε τη συμφωνία, καθώς μετά την υπογραφή σταμάτησε να πληρώνει.
Όταν η ΔΕΗ επιχείρησε να «θυμίσει» στον κ. Μυτιληναίο να τηρήσει τους όρους της συμφωνίας, δηλαδή να πληρώνει τους λογαριασμούς του, εκείνος έκανε ακόμη μία τρίπλα. Προσέφυγε στη ΡΑΕ, ζητώντας αυτή τη φορά να της προσδιορίσει προσωρινή τιμή ρεύματος. Το ακόμη πιο απίστευτο είναι, ότι μέχρι η ΡΑΕ να πάρει την απόφαση, η Αλουμίνιον προσδιόρισε μόνη της την προσωρινή τιμή, που ήταν πολύ χαμηλότερη από αυτή που είχε συμφωνήσει προ μηνών με τη ΔΕΗ! Το αποτέλεσμα είναι σήμερα η Αλουμίνιον να χρωστάει στη ΔΕΗ περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή έπειτα από ερώτηση δέκα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο όμιλος Μυτιληναίου έχει μπει και στο «μικροσκόπιο» του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος παρήγγειλε δικαστική έρευνα. Όσον  αφορά τη διαφορά με τη ΔΕΗ, αναμένεται ο ορισμός του επιδιαιτητή. Την ίδια ώρα ο κ. Μυτιληναίος ανακοινώνει υψηλές κερδοφορίες. Ενδεικτικά τα κέρδη προ φόρων για το 9μηνο του 2011 ανέρχονται σε 99,4 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρά και σε εξαγορές - μαμούθ…
Newsbomb.gr

Ρίχτερ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόθεση να συμπράξει με κανέναν


Για την «ψευδαίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ» μιλά ο διαπρεπής Γερμανός ιστορικός Χάιντς Ρίχτερ, άριστος γνώστης της ελληνικής πολιτικής κουλτούρας και ερευνητής του Εμφυλίου, σε συνέντευξή του στην Deutsche Welle.

Ρίχτερ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόθεση να συμπράξει με κανέναν
Ο καθηγητής χαρακτηρίζει αναμενόμενο το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πρόθεση να συμπράξει με οιονδήποτε τρόπο με τα άλλα κόμματα. Προβλέπουν ότι θα λάβουν περίπου 30 % (στις επόμενες εκλογές) και γι' αυτό δεν είναι συνεργάσιμοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να κάνει κάτι που είχε συζητηθεί στην αρχική φάση, τρόπον τινά μια προσπάθεια εκβιασμού. Ελπίζουν ότι μπορούν να εντείνουν τις πιέσεις γιατί (πιστεύουν ότι) οι Ευρωπαίοι φοβούνται το ενδεχόμενο ντόμινο και ότι, προκειμένου να το αποφύγουν, θα υποχωρήσουν εντέλει έναντι των Ελλήνων. Αυτό πρέπει να είναι περίπου το σκεπτικό τους. Ή αυτοί που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν ιδέα για το πώς λειτουργεί η Ευρώπη. Είναι πιθανό και αυτό...»
Για τις εκλογές του Ιουνίου, ο κ. Ρίχτερ εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης από τα παραδοσιακά κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία χαρακτηρίζει και πελατειακά. «Πιθανότατα να συνεχιστεί το κίνημα διαμαρτυρίας και ο ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει μεγάλη πλειοψηφία. Με ποιον θα συνεργαστεί όμως, το ξέρει μόνον ο Θεός...»
Το μετεκλογικό τοπίο σύμφωνα με τον Γερμανό ιστορικό διαγράφεται δυσοίωνο. «Φοβάμαι πως δεδομένου ότι η μελλοντική κυβέρνηση δεν θέλει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ και να επαναδιαπραγματευθεί, οι Βρυξέλλες θα εμμείνουν στη σκληρή τους στάση, θα πουν δεν υπάρχουν χρήματα και τότε θα πράγματα θα κινηθούν προς την κατεύθυνση εξόδου από την ευρωζώνη. Η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, θα συνεχίσει να ενισχύεται από την ΕΕ η οποία όμως θα πρέπει να προσέξει ώστε να χρήματα να μην εξαφανιστούν πάλι, όπως στο παρελθόν, στο πελατειακό σύστημα».
Τέλος, ο Χάιντς Ρίχτερ αναφέρεται στην καθοδήγηση της οργής των Ελλήνων από τα εγχώρια μέσα ενημέρωσης: «Τα τελευταία 50 χρόνια η λαϊκή οργή διοχετεύονταν πάντα προς την Αμερική ενώ στη παρούσα φάση στη Γερμανία. Γίνεται μια έξυπνη καθοδήγηση για να κρατήσουν μακριά τους τη λαϊκή οργή. Εάν οι Έλληνες αντιληφθούν ότι η ανώτερη τάξη τους δεν πληρώνει ούτε σεντ σε φόρους, τότε θα έστρεφαν την οργή τους προς το εσωτερικό».

Μίκης «Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου». Και φυσικά ολοκληρωτική απαλλαγή από το Μνημόνιο.

Απάντηση από Μίκη Θεοδωράκη : η Εντολή του Λαού είναι σαφέστατη «Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου». Και φυσικά ολοκληρωτική απαλλαγή από το Μνημόνιο

Η απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη στίς ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ - του Κώστα Τσιαντή δίνει την πραγματική διάσταση αυτών που συμβαίνουν σήμερα. Ο ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών - ΣΠΙΘΑ, χωρίς να μασά τα λόγια του, όπως πάντα,  πιστός στις αρχές του και στην αγωγή του ως Έλληνας πατριώτης σχολιάζει τον φόβο των δύο προδοτικών κομμάτων, που  παρέδωσαν την εθνική μας ακεραιότητα και τον δημόσιό μας πλούτο,  μπροστά στις Εκλογές . Εκλογές που τρέμουν. Αφού ο Μέγας Λαός τα κατεδάφισε και  τώρα θα τα στείλει στην χωματερή. 
  Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει ο πιθανός νικητής του αύριο να σεβαστεί την εντολή του Λαού: «Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου». Και φυσικά ολοκληρωτική απαλλαγή από το Μνημόνιο.

Η απάντηση έχει ώς εξής:


Αθήνα,  15.5.2012

Αγαπητέ κ. Τσιαντή,

Κατ' εμέ όλος αυτός ο θόρυβος είναι υποκριτικός.
Πρώτο θέμα: η Ακυβερνησία. Πώς είναι δυνατόν να αγνοείτε το γεγονός ότι η χώρα μας κυβερνάται τυπικά και ουσιαστικά από την Τρόικα που εφαρμόζει τις εντολές του ΔΝΤ και των Μέρκελ-Σαρκοζί; Εσχάτως αποκτήσαμε και τον ουσιαστικό πρωθυπουργό μας, τον κ. Ράϊχενμπαχ με τους συνεργάτες του δήθεν συμβούλους, που έχουν ήδη εγκατασταθεί ως Υπουργοί στα διάφορα Υπουργεία μας;

Υπάρχοντος του Μνημονίου, όποια Ελληνική κυβέρνηση δεν θα είναι παρά μια μαριονέτα, ένα πιστό
εκτελεστικό όργανο. Γι' αυτό σας παραπέμπω στους όρους του Μνημονίου που μας καθιστούν όλους και όλες υποτελείς. Επομένως το έργο που παίχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο και απασχολούσε νυχθημερόν τα Κατοχικά κανάλια, δεν ήταν παρά μια τραγική φάρσα για τον κάθε Έλληνα που νοιώθει μέσα του ανεξάρτητος.

Δεύτερον: Το νόημα των εκλογών. Ο Μέγας Ελληνικός Λαός δεν αποδοκίμασε απλώς αλλά κατεδάφισε τα δύο κόμματα του Μνημονίου που κατηγορούνται γιατί παρέδωσαν την εθνική μας ακεραιότητα και τον δημόσιό μας πλούτο. Τα κατεδάφισε, τα τιμώρησε, τα έβαλε στην γωνία και έδωσε εντολή «Ουδεμία σχέση μαζί τους!».

Ειλικρινά απορώ όταν διαπιστώνω την τόση έλλειψη αιδούς από τους άλλοτε μεγαλόσχημους εξουσιαστές, που όχι μόνο ερήμωσαν την χώρα αλλά τόλμησαν να την καταστήσουν προτεκτοράτο και τους Έλληνες άβουλους εκτελεστές των εντολών των διάφορων Μπαρόζο, Μέρκελ και Σόϊμπλε που μας υβρίζουν, μας νουθετούν και μας απειλούν. Ποιοι; Οι ηττημένοι του χθες, χάριν της ευψυχίας των προγόνων σας, κ. Τσιαντή, που σας κληροδότησαν μιαν Ελλάδα υπερήφανη, που σήμερα κάποιοι την κατάντησαν ζητιάνα και που χωρίς ντροπή συζητούν δημοσίως τους όρους της ζητιανιάς. Γιατί περί αυτού πρόκειται...

Ενώ ο Μέγας Λαός μόλις χτες καταδίκασε με τρόπο απόλυτο και επιβλητικό τους εκπροσώπους και τα κόμματα της εθνικής ντροπής, τολμούν κάποιοι σήμερα να ομιλούν περί εθνικής  (οικουμενικής, ενωτικής, ομοψύχου και πράσινα άλογα) κυβέρνησης. Ποιοι; Αυτοί που ατίμασαν το «εθνικό», περιφρόνησαν το «ενωτικό» και λοιδώρησαν το «ομόψυχο» αφήνοντας περιφρονητικά στο περιθώριο επί τόσες δεκαετίες την «προδοτική Αριστερά» καβαλικεύοντας τα ευτραφή πράσινα και φαιά άλογα της εξουσίας.

Εν τούτοις χωρίς αιδώ εμφανίζονται καθημερινά στα κανάλια έφιπποι στους σκελετούς των αλόγων τους και κατηγορούν εν χορώ με τους θλιβερούς κλακαδόρους την άλλοτε «προδοτική Αριστερά», τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, γιατί δεν δέχεται να κυβερνήσει! Τόση μεγαλοψυχία; Τόσο μεγάλη εθνική ευθύνη (από αυτούς που πούλησαν το Έθνος και τιμωρήθηκαν από τον Μέγα Λαό); Ναι! Ναι! Τόσο μεγάλη κοροϊδία από τους ανερυθρίαστους*. Γιατί τρέμουν τις εκλογές!

Ίσως με ρωτήσετε «Για ποιο λόγο;». Θα σας πω: Μα γιατί ενώ το ΟΧΙ του Λαού ήταν σαφές, το ΝΑΙ εν τούτοις μέλλει να διευκρινισθεί. Αναδεικνύοντας σε δεύτερο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν του έδωσε κυβερνητική  εντολή μ' αυτό το 17%. Και επειδή υπάρχουν πιθανότητες αυτό το 17 να γίνει 27 (όπως έγινε) ή 37 ή ακόμα και 47%, τρέμουν μπροστά σ' αυτή την εφιαλτική γι' αυτούς προοπτική. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει ο πιθανός νικητής του αύριο να σεβαστεί την εντολή του Λαού: «Καμμιά σχέση με τα κόμματα του Μνημονίου». Και φυσικά ολοκληρωτική απαλλαγή από το Μνημόνιο.

Μίκης Θεοδωράκης

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ -Από 17/05 εως 31/05 ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΣΥ ΜΕΡΟΣ

 ΜΕΓΑΛΗ    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  -Από 17/05 εως 31/05
 ΠΑΡΕ  ΚΑΙ  ΣΥ  ΜΕΡΟΣ

   
 
ΣΤΟΧΟΣ 10.000 ΨΗΦΟΙ . 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ -ΕΛΑΒΟΝ ΤΑΣ ΘΩΚΟΥΣ ΑΙ ....

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης, υπό τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο, που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Αναλυτικά, η σύνθεση της υπηρεσιακής κυβέρνησης έχει ως εξής
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
Παναγιώτης Πικραμμένος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Παύλος Αποστολίδης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αντώνιος Μανιτάκης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Γεώργιος Ζαννιάς
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Πέτρος Μολυβιάτης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Φράγκος Φραγκούλης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Ιωάννης Στουρνάρας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
Γρηγόριος Τσάλτας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Αγγελική-Ευφροσύνη Κιάου
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Σίμος Σιμόπουλος
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Αντώνιος Ρουπακιώτης
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Χρήστος Κίττας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Ναπολέων Μαραβέγιας
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΩΜΑΤΩΝ
Χρήστος Γεραρής
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Ελευθέριος Οικονόμου
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Τατιάνα Καραπαναγιώτη
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Αντώνιος Αργυρός
Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης.

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!! from ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω!!

Posted: Μαΐου 15, 2012 
Click to visit the original post Το μύνημα της κάλπης ήταν σαφές.Οι Έλληνες δεν εκβιάζονται,δεν υποχωρούν.Δεν αντέχουμε να βλέπουμε τους συνανθρώπους μας να ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή.Δεν αντέχουμε να μας χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.Είναι τουλάχιστον ανόητο να πιστέψει κανείς πως αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση, θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο.Με τα μνημόνια δεν υπάρχει καμιά ελπίδα σωτηρίας.Αλήθεια γιατί αρνούντε να προχωρήσουν σε λογιστικό έλεγχο του χρέους?Για ποιό λόγο στη τράπεζα της Ελλάδας η συμμετοχή του κράτους είναι τόσο μικρή?Και που βασίζουν την άποψη ότι με την συνέχιση των πολιτικών λιτότητας θα δούμε φως στο τούνελ?Αφού όλα τα στοιχειά δείχνουν πως με αυτές τις πολιτικές η χώρα θα οδηγηθεί σε μια παρατεταμένη ύφεση,σε απώλεια θέσεων εργασίας,σε κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους.Τα αποτελέσματα των 2 μισή χρόνων είναι απαγοητευτικά.Η κατηφόρα πρέπει να σταματήσει.Οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούμε,να παλέψουμε για μια άλλη Ελλάδα που η προτεραιότητα της θα είναι οι πολίτες και η κοινωνική δικαιοσύνη….    

 ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΤΡΑΣ SKAKIERA!!!…
.

ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 ΜΕΓΑΛΗ    ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  -Από 17/05 εως 31/05
 ΠΑΡΕ  ΚΑΙ  ΣΥ  ΜΕΡΟΣ

   
 
ΣΤΟΧΟΣ 10.000 ΨΗΦΟΙ . 

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Είναι πολά τά λεφτά....ολοι στο μαντρί να πιάσουν τά εδρανα...

 Κλείδωσε η επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ;
Ντόρα + 3 παληκάρια...χαχαχα
Επιβεβαιώνονται όπως όλα δείχνουν οι πληροφορίες για επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ.Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit Α.Σαμαράς και Ντόρα Μπακογιάννη συναντήθηκαν χθες βράδυ και συμφωνήθηκε να τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.
To ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και με την πλευρά Καρατζαφέρη. Ο Πρόεδρος της ΝΔ και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι σε προχωρημένες συζητήσεις όπως είχε γράψει το Newsit.
Mέχρι στιγμής πάντως ούτε από τη ΝΔ ούτε από την ΔΗΣΥ δεν έχει επιβεβαιωθεί το παραμικρό.
Της επόμενες ώρες είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν πάντως εξελίξεις καθώς αναμένονται και οι κομματικές συνεδριάσεις των δύο κομμάτων.

Τούρκος ΥΠΕΞ .Η Ελλάδα να κοιτάξει τα χάλια της ....

Τί λέει ο ξεφτύλας

Πού είσται Ελληνες  Πολιτικοί?



 


Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 - 19:36
«Ελπίζω η Ελλάδα, αντί να ασχολείται με την ονομασία της "Μακεδονίας", με κάποια προβλήματα στα νησιά και με το συρματόπλεγμα στα σύνορα, να δώσει βάρος στα οικονομικά προβλήματά της», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός, Εγκεμέν Μπαγίς, για τις επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα μετά τη συνάντηση που είχε στην Αγκυρα με τον ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ Νίκολα Ποπόσκι.

Ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσε την Ελλάδα να επικεντρωθεί στα οικονομικά της προβλήματα αντί να ασχολείται με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και «κάποια προβλήματα στα νησιά».

«Τότε και εμείς θα την στηρίξουμε», πρόσθεσε, «διότι η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι προς το συμφέρον και της Τουρκίας και της Μακεδονίας».
Ο Τούρκος υπουργός σημείωσε ακόμη πως το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου «ήδη κατέστησε δύσκολη υπόθεση το σχηματισμό κυβέρνησης και πρέπει να σεβαστούμε τις νέες αποφάσεις που θα λάβει ο ελληνικός λαός στις νέες εκλογές».
Απαντώντας στην ίδια ερώτηση περί εκλογών στην Ελλάδα, ο κ. Ποπόσκι είπε ότι πρέπει να επιδειχθεί σεβασμός στο εκλογικό αποτέλεσμα και χαρακτήρισε αναγκαίο, οι χώρες της περιοχής να κινούνται προς την κατεύθυνση των κοινών συμφερόντων.

Ολη η αλήθεια γιά τόν Καμένο

Νέα Δημοσκόπηση 7 κοματική βουλή

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012

Δημοσκόπηση Pulse RC ->ΣΥΡΙΖΑ 22,0%, ΝΔ 19,5%, ΠΑΣΟΚ 14,0%

Το Ποντίκι» δημοσιεύει αύριο Πέμπτη την πρώτη προεκλογική δημοσκόπηση της Pulse RC, όπου η πρόθεση ψήφου δίνει ένα σαφές προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο καταδεικνύει και άνοδο από το εκλογικό του ποσοστό άνω του 5%. Άνοδος και για τη Ν.Δ. άνω του 3% και για το ΠΑΣΟΚ οριακή αύξηση κάτω της μονάδας. Σαφής η πτώση του ΚΚΕ, πολύ μικρότερη για ΔΗΜΑΡ και Χρυσή Αυγή.
Τα ποσοστά  όλων των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:...
ΣΥΡΙΖΑ 22,0%
ΝΔ 19,5%
ΠΑΣΟΚ 14,0%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 7,5%
ΚΚΕ 5,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,5%
ΔΗΜΑΡ 5,5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1,5%
ΛΑΟΣ 1,5%
ΔΗΣΥ 1,5%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 1,5%
ΔΡΑΣΗ 1,5%
ΆΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,0%
ΛΕΥΚΟ / ΑΠΟΧΗ 3,0%
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ / ΔΑ 8,0%

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή ο προπορευόμενος ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει σε άνοδο κατά 8% από την 6η Μαΐου, η Ν.Δ. κατά λιγότερο από 3%, το ΠΑΣΟΚ λίγο πάνω από 2%. Από εκεί και κάτω είναι σοβαρή η απώλεια του ΚΚΕ κατά 2,5%, ενώ σταθερή μένει η ΔΗΜΑΡ και 1% χάνει η Χρυσή Αυγή. Επτακομματική παραμένει η Βουλή.
Τα ποσοστά όλων των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή είναι:

ΣΥΡΙΖΑ 24,5%
ΝΔ 21,5%
ΠΑΣΟΚ 15,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 8,0%
ΚΚΕ 6,0%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,0%
ΔΗΜΑΡ 6,0%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ 2,0%
ΛΑΟΣ 2,0%
ΔΗΣΥ 2,0%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ 2,0%
ΔΡΑΣΗ 2,0%
ΆΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2,5%

Στο ερώτημα αν είναι καλή ή κακή εξέλιξη οι νέες εκλογές, οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διαιρεμένοι σε δύο σχεδόν ισοδύναμα τμήματα. Αυτό το αποτέλεσμα δεν αφήνει κάποιο σοβαρό περιθώριο εκτίμησης για το αν η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες συνεπάγεται εκλογική φθορά ή όφελος για κάποια – και ποια; – κόμματα.

Οι σαφέστατα πιο δυσαρεστημένοι από την προσφυγή σε νέες εκλογές είναι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν αυτοί της Ν.Δ. Οι περισσότερο ικανοποιημένοι είναι με διαφορά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ οι ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων εμφανίζονται απολύτως διχασμένοι. Ελάχιστοι όσοι Δεν Ξέρουν και Δεν Απαντούν σε όλα τα κόμματα.
(Διαβάστε περισσότερα στο Ποντίκι στις σελίδες 20,45,46)

Πηγή  το Ποντίκι

Δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ εεε...συγνώμη του περιοδικού «Επίκαιρα».

Δημοσκόπηση VPRC: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε στο διάστημα 10-14 Μαΐου 2012, πρώτη δύναμη αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα, πτώση σημειώνουν στα ποσοστά τους η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, που όπως προκύπτει από την έρευνα, μένει εκτός Βουλής.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά
  • ΝΔ 14,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ 20,3%
  • ΠΑΣΟΚ 10,9%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,7%
  • ΚΚΕ 4,4%
  • Χρυσή Αυγή 2,2%
  • ΔΗΜΑΡ 6,1%
  • Δημοκρατική Συμμαχία 1,1%
  • Δημιουργία Ξανά 1,6%
  • Άλλο κόμμα 2,3%
  • Αναποφάσιστοι 17,3%
  • ΔΞ/ΔΑ 6,0%
  • Αποχή, λευκά και άκυρα: 9,7%
Κουβέλης και Τσίπρας οι δημοφιλέστεροι αρχηγοί
Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, οι κ.κ. Φώτης Κουβέλης και Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά θετικής γνώμης. Συγκεκριμένα, το 53% κρίνει θετικά τον κ. Κουβέλη έναντι 36% που τον κρίνουν αρνητικά, ενώ το 47% κρίνει θετικά τον κ. Τσίπρα έναντι 46% που τον κρίνει αρνητικά.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012


ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ

Σε απάντηση αναρτήσεων διαφόρων μπλογκς, ο βουλευτής Ηρακλείου με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Νότης Μαριάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Οι διάφοροι μνημονιακοί κύκλοι για μια ακόμη φορά προσπαθούν να στήσουν προβοκάτσια εναντίον μου, αφού διαδίδουν ψευδώς και συκοφαντικά στα διάφορα μπλογκς, ότι δήθεν ετοιμάζομαι να διαχωρήσω τη θέση μου από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Στέλνω μήνυμα σαφές σε όλους αυτούς, ότι θα είμαι στην πρώτη γραμμή μέσα από το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Ηράκλειο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, προκειμένου να απαλλάξουμε τη χώρα μας από τα μνημόνια και τις επονείδιστες δανειακές συμβάσεις".

''ματιά'' AETOY

παπαδήμο...τά 18,5 δίς τάδωσες...αλλά πού θα κρυφτής τώρα??

Την ώρα που ο Παπαδήμος προειδοποιούσε για οικονομική κατάρρευση, έδινε 435 εκ. Ευρώ στο κοράκι του ΔΝΤ και υπέγραφε 18 δις προς τις Ιδιωτικές τράπεζες.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 16, 2012

Όπως είδαμε νωρίτερα, το Ελληνικό κράτος προέβει σε μία ανήκουστη αθλιότητα. Να πληρώσει ομόλογο που δολίως έμεινε εκτός PSI, αποκτήθηκε όμως με μειωμένη αξία από το γνωστό vulture fund του Kenneth Dart που συνοδεύει κάθε επέμβαση του ΔΝΤ ανά τον πλανήτη. Την ίδια στιγμή που ο κύριος Παπαδήμος τρομοκρατεί με στάση πληρωμών και άλλα δεινά, πληρώνει σε κερδοσκόπο που πόνταρε στην κατάρρευση της χώρας, 435 εκατομμύρια Ευρώ.

Το ομόλογο του εν λόγω fund, έμεινε εκτός κουρέματος, την ίδια στιγμή που κουρεύτηκαν οι αποταμιεύσεις και οι ασφαλιστικές εισφορές των Ελλήνων, των τιμίων της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο κύριος Παπαδήμος όμως προστάτευσε τον εγκληματία επενδυτη, που ακολουθεί κάθε δράση του ΔΝΤ. Έκανε τα ίδια στην Αργεντινή, στην Ρωσία, την Τουρκία κλπ.

Ο Kenneth Dart λοιπόν, γνώριζε πολύ καλά ότι δολίως και προκλητικά θα κέρδιζε μία περιουσία. Την κέρδισε λόγω της επέμβασης του ΔΝΤ και της συνεργασίας του με ντόπιους υψηλόβαθμους. Διότι αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν “μαντεψιές”, εξαγοράζουν κτήνη και εκποιούν πατρίδες.

Ας τολμήσουν τώρα κάποιοι να μιλήσουν για “συνωμοσιολογίες” και άλλα φαιδρά. Ας τολμήσει όμως και κάποιος εισαγγελέας, να αναλάβει ΑΜΕΣΑ δράση, όπως και οι οργανώσεις ομολογιούχων, πολιτών να μηνύσουν προσωπικά τον κύριο Παπαδήμο. Ας πάρουν και θέση όλοι οι αρχηγοί κομμάτων μπροστά σε αυτό το έγκλημα.

Όσον αφορά τα 18 δις Ευρώ στις ιδιωτικές τράπεζες, έχουμε μιλήσει διεξοδικά στο παρελθόν. Δεν μπορούσε να παρθεί αυτή η απόφαση από τον κύριο Παπαδήμο. Και όμως, σε συνεργασία με τον κύριο Προβόπουλο, σε αυτή την “επιπλέον” μέρα συνομιλιών των πολιτικών αρχηγών, βρήκαν την ευκαιρία και το εφάρμοσαν. Μία ημέρα πριν ο κύριος Παπαδήμος παυθεί από τα καθήκοντα του, έφερε εις πέρας σε αυτές τις δύο φρικτές αποφάσεις για τις οποίες θα πρέπει να λογοδοτήσει. Δείτε την υπόθεση των 18 δις όπως την αναλύει το Defencenet.gr:

Σκάνδαλο Λ.Παπαδήμου: 1 μέρα πριν φύγει υπέγραψε τα 18 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες!

Mπορεί να έγιναν εκλογές, μπορεί να ανατράπηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου από την λαϊκή ψήφο (απομένει βέβαια η νέα εκλογική διαδικασία για να σφραγιστεί η “αποκόλληση” του συνόλου της κυβέρνησης των τραπεζιτών από την εξουσία), αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον αποχωρούντα πρωθυπουργό τη τελευταία του υπογραφή να την βάλει προκειμένου να υλοποιήσει τον μοναδικό σκοπό για τον οποίο τον έκαναν πρωθυπουργό:
Να δώσει τα πρώτα 18 δισ. ευρώ στις τράπεζες εν μέσω ανυπαρξίας κυβέρνησης και εν μέσω νέας προεκλογικής περιόδου!
Τα οποία 18 δισ. ευρώ δεν προέρχονται από πουθενά αλλού, πέρα από τα δανεικά που πήρε ο ελληνικός λαός (ή μάλλον τον ανάγκασαν να τα πάρει, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης που υπέγραψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).
Είναι πραγματικό σκάνδαλο και όνειδος για την δημοκρατία μας το γεγονός ότι ένας τραπεζίτης έγινε πρωθυπουργός (με την ψήφο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για να μην ξεχνιόμαστε) απλά και μόνο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μερικών τραπεζιτών.
Την στιγμή μάλιστα που αρνούνται να δώσουν την έκθεση της Blackrock στην δημοσιότητα για να φανεί το που διέθεσαν τα προηγούμενα 200 δισ. που έχουν πάρει σε “ενισχύσεις” οι τράπεζες από το 2008.
Έτσι σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας που έκανε και την σχετική έκθεση ετοιμάζονται μέχρι την Παρασκευή να δώσουν 18 δισ. ευρώ στους τραπεζίτες μετά από σχετική επιστολή του Λ.Παπαδήμου! 
Η νέα δωρεά στους τράπεζες (υποτίθεται για να αυξηθεί η ρευστότητά τους και να … δώσουν δάνεια, φοβερό ανέκδοτο, πράγματι) εμπεριέχεται στην πρώτη φάση της εφαρμογής της νέας δανειακής σύμβασης και αποφασίστηκε να προωθηθεί άμεσα μετά από συνάντηση την περασμένη Πέμπτη μεταξύ του Λ.Παπαδήμου και του κ. Θωμόπουλου,υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελάδας.
Μετά την συνάντηση ο Λ.Παπαδήμος έστειλε επιστολή στο ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) η οποία κοινοποιήθηκε στην ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και στην διοίκηση της ΤτΕ, με την οποία ζητούσε την άμεση εκταμίσευση υπέρ των τραπεζών των 18 δισ. ευρώ! Παρά τις έντονες επιφυλάξεις που είχε εκφράσει το ΤΧΣ.
Στην επιστολή αναφέρεται ότι «η άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση των βιώσιμων πιστωτικών ιδρυμάτων, ώστε να πληρούνται οι προβλεπόμενες από την Τράπεζα της Ελλάδος απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας είναι αναγκαία για  τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και για  τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Παραθέτει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που πρέπει να εφαρμόσει το ΤΧΣ και  επισημαίνει ότι «είναι αναγκαίο το ΤΧΣ να οριστικοποιήσει άμεσα την προβλεπόμενη Σύμβαση Προεγγραφής, ώστε να πραγματοποιηθεί η μεταβατική κεφαλαιακή ενίσχυση πιστωτικών ιδρυμάτων προκειμένου να πληρούνται οι προβλεπόμενες  από την Τράπεζα της Ελλάδος απαιτήσεις κεφαλαιακής επάρκειας».
Τονίζει μάλιστα ότι «εάν το ΤΧΣ κρίνει σκόπιμο η Σύμβαση Προεγγραφής να περιλαμβάνει πρόσθετους όρους, που συμπληρώνουν αυτούς που καθορίζονται στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου της 2/5/12, οι όροι αυτοί πρέπει να είναι συνεπείς με την αξιολόγηση της Τραπέζης της Ελλάδος ότι η μεταβατική κεφαλαιακή ενίσχυση συνιστά αύξηση των εποπτικών κεφαλαίων. Είναι αυτονόητο ότι η αξιολόγηση της βιωσιμότητας ενός πιστωτικούς ιδρύματος θα βασίζεται σε σχετική έκθεση και βεβαίωση της Τραπέζης της Ελλάδος η οποία ως εποπτική αρχή, έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την αξιολόγηση της βιωσιμότητάς του».
Η επιστολή καταλήγει με τη σύσταση «να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα  ανωτέρω σημεία και να μεριμνήσετε ώστε οι Συμβάσεις Προεγγραφής να ολοκληρωθούν άμεσα, ώστε να γίνει εφικτή η προκαταβολή της κεφαλαιακής ενίσχυσης βιώσιμων πιστωτικών ιδρυμάτων το συντομότερο δυνατό προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».
Μάλιστα, χθες το μεσημέρι οι δύο τραπεζίτες Λ.Παπαδήμος και Γ.Προβόπουλος, συνεργάστηκαν επί ώρεςκαι υπέγραφαν έγγραφα για την εκταμίευση, μία μέρα πριν αποχωρήσει από την πρωθυπουργία, προκειμένου να εισπραχθούν τα χρήματα ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφού δεν υπάρχει η δεύτερη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και οι ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν εκφράσει τις σφοδρές επιφυλάξεις τους.
Είναι πράγματι λυπηρό για την Ελληνική Δημοκρατία ότι ο πρωθυπουργός της το μοναδικό πράγμα με το οποίο ασχολείται (όταν δεν συγγράφει ανυπόγραφες τρομολαγνικές επιστολές) να φροντίζει τα δανεικά που έχει πάρει ο ελληνικός λαός να εισπραχθούν χωρίς καν να τηρηθούν οι τυπικές διαδικασίες από τους συναδέλφους του τραπεζίτες…

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΡΑΨΑΣ :Απείλησε να βυθίσει το νορβηγικό Malene Ostervold …Και η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του

ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ  ΓΡΑΨΑΣ :Απείλησε να βυθίσει το νορβηγικό Malene Ostervold …Και η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του

Γιατί η Ντόρα απαίτησε την απομάκρυνση του Γράψα;
Τι αποκαλύπτει ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης και τι τα τηλεγραφήματα του Wikileaks…

Την ξαφνική αποστράτευση τον Ιούλιο του 2009 του τότε αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γράψα φωτίζει στο βιβλίο του για «Μια νέα εξωτερική πολιτική» που πρόσφατα κυκλοφόρησε, ο καθηγητής Βασίλης Μαρκεζίνης.
Αναφέρεται σε πληροφορίες και περιστατικά που δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά για… υπηρεσιακούς λόγους απομακρύνθηκε ο στρατηγός. Αντίθετα, φέρεται να είχε απαιτήσει την αποστράτευσή του η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Γράφει συγκεκριμένα στη σελ. 370 ο κ. Μαρκεζίνης για την «αιφνίδια και ακόμη ανεξήγητη απομάκρυνση του πρώην ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Γράψα, διακεκριμένου αξιωματικού των καταδρομών και φίλου του τότε πρωθυπουργού κ. Καραμανλή:
Ενοχλούσε τους Τούρκους!
«Ο κ. Γράψας αντικαταστάθηκε άνευ αιτιολογίας 8 μήνες πριν λήξει η θητεία του (τέλος Ιουλίου 2009), αντί κατά την εποχή των προγραμματισμένων κρίσεων, δηλαδή Μάρτιο – Απρίλιο 2010, οπότε και θα μπορούσε, θεωρητικά, να είχε παραταθεί η θητεία του για ένα ακόμη έτος.
Σχεδόν τίποτα δεν είναι επισήμως γνωστό για το επεισόδιο, όπως και το γιατί ο στρατηγός παραιτήθηκε “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενος” με άκρα αξιοπρέπεια και άνευ σχολίου, αλλά και γιατί ο Τύπος δεν έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει τις εξής φημολογούμενες, μη επιβεβαιωθείσες, αλλά αληθοφανείς πληροφορίες που φέρουν τους Τούρκους αλλά, ιδίως, τους Αμερικανούς ως εκφράσαντες διαμαρτυρίες εναντίον του στο δικό μας υπουργείο Εξωτερικών.
Οι διαμαρτυρίες αφορούσαν το ότι ο στρατηγός δημιουργούσε (με τις αμφίβιες μονάδες κατάλληλα οπλισμένων καταδρομέων που έβγαιναν αιφνιδιαστικά σε διάφορα ξερονήσια) “προϋποθέσεις θερμού επεισοδίου”. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπουργός
Εξωτερικών απαίτησε την άμεση απομάκρυνση του στρατηγού. Μετά από ένα στάδιο αμφιβολιών –τα παράπονα εναντίον του στρατηγού φαίνεται πως άρχισαν να διατυπώνονται την άνοιξη του 2009– ο πρωθυπουργός υπέκυψε και ο στρατηγός Γράψας πλήρωσε έτσι την αναίρεση της προβλεψιμότητας που μέχρι τότε προσέφερε (όπως και σήμερα προσφέρει) η στατική φρούρηση ορισμένων μόνο, γνωστών στον επιτιθέμενο, βραχονησίδων.
Επαναλαμβάνω, τίποτε από τα ανωτέρω ουδέποτε επιβεβαιώθηκε, αλλά μαζί με την αιφνίδια απομάκρυνση του στρατηγού παραμένει εξίσου μυστηριώδες το ότι οι ανωτέρω φήμες ούτε καν διερευνήθηκαν από τα λαγωνικά του Τύπου. Αν όμως τα πραγματικά γεγονότα επί των οποίων στηρίζονται οι ανωτέρω παρατηρήσεις και σκέψεις είναι, έστω και κατά 50%, ορθά, τότε ο μεν στρατηγός αναδεικνύεται “σωστός στρατιώτης” και “πιστός φίλος”, ο δε πρώην πρωθυπουργός πιθανώς να εμφανίζεται στα μάτια πολλών πολιτών ως άβουλος, άφιλος και ίσως υπερβολικά πρόθυμος να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των Αμερικανών!».
Ξεκάθαρα από τις παραπάνω επισημάνσεις του κ. Μαρκεζίνη –που ασφαλώς βασίζονται σε πληροφορίες που έχει και όσα κυκλοφόρησαν εκείνες τις μέρες– αυτό που βγαίνει είναι ότι ο κ. Γράψας «πλήρωσε» γιατί ενοχλούσε με τα στρατηγικά του σχέδια και την επάνδρωση των βραχονησίδων τους Τούρκους και τους Αμερικανούς.
Αν για τα όσα γράφει ο έγκυρος και με διεθνείς περγαμηνές καθηγητής έχει αντίθετη άποψη η κυρία Μπακογιάννη, θα ήταν ευπρόσδεκτη και φυσικά πάρα πολύ χρήσιμη από πλευράς προσφοράς σε γεγονότα που έχουν σχέση με την εθνική κυριαρχία μας.αρχηγός ΓΕΕΘΑ, λίγους μήνες αργότερα το καλοκαίρι του 2009 είχε προβεί σε πλήρη πολεμική προετοιμασία στο Αιγαίο, θεωρώντας ότι η Τουρκία, ετοιμαζόταν για “θερμό” επεισόδιο.
Ένα επεισόδιο που παραλίγο να γίνει όταν κάποιοι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διέρρευσαν την αποστολή ειδικών δυνάμεων σε βραχονησίδες του Αιγαίου και τουρκικό τηλεοπτικό συνεργείο έσπευσε να κινηματογραφήσει την αλλαγή φρουράς σε μικρό νησί ανατολικά της Ρόδου για να “τεκμηριώσει” την αποστολή ελληνικού Στρατού σε νησιά του Αιγαίου κατά παράβαση των συνθηκών.
Στο τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα αναφέρεται ότι στις 13 Νοεμβρίου του 2008 όταν το νορβηγικό Malene Ostervold πραγματοποιούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για λογαριασμό της Τουρκίας, συνοδεία μάλιστα και τουρκικής φρεγάτας.
Η Ελλάδα αντέδρασε με διαβήματα και αφού έγινε προειδοποίηση ότι τα σκάφη βρίσκονταν σε ελληνικά ύδατα, απέπλευσαν και τα δύο για τα τουρκικά νερά.
Λίγες ημέρες μετά τις προκλήσεις υπήρξε συνάντηση του τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών Χαϊντάρ Μπερκ με τον αμερικανό επιτετραμένο στην Άγκυρα Ντάγκλας Σίλιμαν. Στη συνάντηση σύμφωνα με το Wikileaks o τούρκος υφυπουργός “κατήγγειλε” ότι το ελληνικό πλοίο του πολεμικού ναυτικού που έσπευσε στην περιοχή πλησίασε στα 50 μέτρα το νορβηγικό ερευνητικό και απείλησε να το βυθίσει.
Βέβαια ο Στρατηγός ειχε και ενα άλλο εχθρό και μάλιστα πολύ ισχυρό τον καθηγητή Παυλόπουλο και υπουργό Εσωτερικων της Κυβέρνησης Καραμανλή όταν αρνήθηκε ο Στρατηγός σε σύσκεψη να αναλάβει ο Στρατός την … Στα Δεκαμβριανά και έιχε ο Παυλόπουλος συμβούλους τον Τριανταφυλόπουλο Μάκη κατα δήλωση στην εκπομπή του Ιδίου του Τριανταφυλόπουλου .
Ο Καθηγητής δεν συγχώρεσε ποτέ στον Στρατηγό που τόλμησε να αρνηθεί στον τότε (πανίσχυρο Κουνέλα )
trikalagr

Π. Πικραμμένος Είμαι ο καταλληλότερος γιά τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολιτεύσεως

Με χιουμοριστική διάθεση σχολίασε την επιλογή του για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.

Με αυτοσαρκασμό σχολίασε την επιλογή του ο Π. Πικραμμένος
Κατά το σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ . Κάρολο Παπούλια, ο κ. Πικραμμένος είπε με αυτοσαρκαστική διάθεση: «διάβασα στην εφημερίδα ότι λόγω ονόματος θα ήμουν ο καταλληλότερος για να είμαι ο τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολιτεύσεως».
«Ελπίζω να μας προσφέρετε καφέ με πολύ ζάχαρη», του απάντησε ο κ. Παπούλιας.
«Αν λόγω ονόματος είμαι ο τελευταίος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, θα ήθελα μετά από τη θητεία μου να αρχίσει μια περίοδος αναγέννησης», συμπλήρωσε ο κ. Πικραμμένος.

Απίθανο! Κάποιοι βουλευτές ήθελαν λεφτά για το ...διήμερο της Βουλής

Απίθανο! Κάποιοι βουλευτές ήθελαν λεφτά για το ...διήμερο της Βουλής
Απίστευτο και όμως πραγματικό… αρκετοί από τους νεοεκλεγέντες βουλευτές έθεσαν επίμονα θέμα καταβολής ολόκληρου μισθού στο προεδρείο της Βουλής για τις λίγες ώρες που θα λειτουργήσει το κοινοβούλιο ώσπου να διαλυθεί εκ νέου λόγω εκλογών.
Ως γνωστόν, αύριο Πέμπτη θα συγκληθεί σε σώμα η Βουλή και θα ορκιστούν οι βουλευτές ενώ την ερχόμενη Παρασκευή η Ολομέλεια θα εκλέξει το νέο προεδρείο της Βουλής. Στην συνέχεια – Παρασκευή βράδυ ή Σάββατο – ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκδώσει Διάταγμα με το οποίο θα διαλύει την Βουλή και θα προκηρύσσει εκλογές.
Υπο αυτά τα δεδομένα λοιπόν, ορισμένοι βουλευτές έθεσαν το ερώτημα «τι θα γίνει με τις βουλευτικές αποζημιώσεις;» με μια ομάδα να υποστηρίζει ότι πρέπει να τους καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις δύο ημέρες που θα λειτουργήσει η Βουλή και μια άλλη να λέει ότι πρέπει να «πληρωθούν» μια ολόκληρη αποζημίωση συν τα έξτρα που λαμβάνει ένας βουλευτής, δηλαδή έξοδα κίνησης, γραφείου κλπ. Υπήρξαν δε και πιο προωθημένες απόψεις που ζήτησαν να μετρήσει το «κοντέρ» από την 7η Μαΐου έως την ημερομηνία τον επόμενων εκλογών, προκειμένου να πήρωθούν για δύο μήνες!!!
Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι εξόργισε τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία και συνομίλησε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που πέτυχαν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομόφωνα αποφασίστηκε να μην εκταμιευτεί κανένα ποσό για πληρωμές βουλευτών καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πρόκληση.
 

ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ! ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩ...

16/5/12

ΕΡΙΞΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ! ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩ...


Δήλωση του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής σχετικά με την πρόσκληση που του απεύθυνε η Προεδρία της Δημοκρατίας για την αυριανή σύγκλιση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, για την σύσταση υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Σχετικά με την πρόσκληση, την οποία έλαβα για σύσκεψη με σκοπό τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβερνήσεως δηλώνω ότι αρνούμαι να συναινέσω στον εμπαιγμό και την πολιτική ομηρία 440.000 Ελλήνων.

Μόλις χθες, η προεδρία της δημοκρατίας αποφάσισε να με αποκλείσει από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον κ. Παπούλια. Με τον τρόπο αυτό καταδίκασε σε πολιτική εξορία σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες που στήριξαν το κόμμα "Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή".

Αποκλείστηκα από μία συνάντηση ουσίας, κατά την οποία θα ετίθετο προς συζήτηση η ολοκληρωμένη μας πρόταση για διέξοδο από την κρίση. Μου ζητήθηκε να παραστώ σε μία συνάντηση με σκοπό τον διορισμό υπηρεσιακού πρωθυπουργού που θα φέρει εις πέρας ζητήματα μόνο διαδικαστικά.

Σήμερα, που ελήφθη πλέον η τελική απόφαση και η χώρα σύρεται σε νέες εκλογές - εξαιτίας της αλαζονείας των κομματικών αρχηγών, που θέτουν τα μικροπολιτικά οφέλη υπεράνω του εθνικού συμφέροντος - αρνούμαι να νομιμοποιήσω τον εμπαιγμό, την περιθωριοποίηση και την περιφρόνηση των 440.992 ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκο