Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

οι καλύτερες ''τρίπλες''

Ζεβρα VS Λιοντάρι Νικητής????

Τραγωδία χωρίς τέλος> Νεκρός ο αδελφός και η μάνα του 30χρονου που πυροβόλησαν οι ληστές στη Καισαριανή!





Καμία αρχαία τραγωδία δεν είχε τέτοια κατάληξη, όπως αυτή που συνέβει πριν λίγο στην Καισαριανή με το άδικο ξεκλήρισμά μιας ολόκληρης οικογένειας από 3-4 άγνωστους ακόμη δράστες!!.


Ως γνωστό πριν από 6 μέρες, στις 2 Ιουνίου, λίγα λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες που πήγαν να κλέψουν ένα ΙΧ, πυροβόλησαν εναντίον δύο νεαρών αδελφών σε πυλωτή πολυκατοικίας επι της οδού Βουτσά 83 στην Καισαριανή, που κατέβηκαν να τους κυνηγήσουν.

Απο τα πυρά έπεσε αμέσως νεκρός ο 30χρονος σεφ, ενώ σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε
στο νοσοκομείο ο 32χρονος αδελφός του.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα δύο αδέλφια ενώ είχαν πάει για ύπνο, άκουσαν τον συναγερμό τους αυτοκινήτου τους και βγήκαν στο μπαλκόνι να δουν τι συνέβαινε. Τότε είδαν τους δράστες να προσπαθούν να το κλέψουν.

Αμέσως, κατέβηκαν κάτω ενω ο ένας απο τους δύο πήρε μαζί του κι ένα κουζινομάχαιρο.

Μόλις όμως έγιναν αντιληπτοί, οι δράστες άρχισαν να τους πυροβολούν με καλάσνικοφ, τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν και σοβαρά τον άλλο κι εξαφανίστηκαν
. Ο 30χρονος δέχθηκε δύο σφαίρες στο στήθος και την κοιλιά και ο 32χρονος μία σφαίρα στο στομάχι.

Μεχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί πόσοι ήταν οι δράστες αλλα υπάρχουν αναφορές για 3 ή 4. Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο για πρόκειται για τη γνωστή τετράδα που τον τελευταίο καιρό ληστεύει με καλάσνικοφ καταστήματα, περίπτερα και βενζινάδικα σε Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Βύρωνα, Ζωγράφου κλπ

Και η κατάληξη της απίστευτης τραγωδίας που, σημειωταίον, απαξίωσαν να μεταδώσουν τα ΜΜΕ:

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στο νοσοκομείο, όπου είχε άμεσα μεταφερθεί, κατέληξε και ο δεύτερος άτυχος αδελφός της οικογένεις, ενώ η  χαροκαμένη μητέρα των δύο αδικοχαμένων παλληκαριών της, μόλις έμαθε το νέο τραγικό γεγονός του χαμού και του δεύτερου παιδιού της, έπαθε οξύ εγκεφαλικό επεισόδιο και εξέπνευσε !!

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

10/06/2012

GOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAL


ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ 0-1 ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΙΤΙΣΊΑ

ΜΕ 10 ΠΑΙΖΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΝΗ 0-1 ΛΟΓΩ ΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΊΑΣ

Obama: Προς το συμφέρον όλων η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη





Η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων, τόνισε μεταξύ άλλων σε ομιλία από το Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, ο Obama αναγνώρισε τις θυσίες που έχουν υποστεί οι Έλληνες πολίτες, συμπλήρωσε ωστόσο πως η έξοδος από το ευρώ θα έπληττε τη χώρα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στην κατάσταση της Ευρωζώνης σημείωσε πως οι υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που μπορούν να λάβουν οι ηγέτες της, όπως η ενίσχυση των τραπεζών ώστε να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα. Ο Obama σημείωσε πως βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Ευρωπαίους ηγέτες ενώ χαρακτήρισε έξυπνες τις δομικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες κάνουν Ισπανία και Ιταλία.

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελάριου Angela Merkel, έχουν ξεκινήσει να συζητούν αναπτυξιακά μέτρα παράλληλα με τα μέτρα λιτότητας.

Ο Obama αναγνώρισε επίσης πως οι λύσεις είναι δύσκολες τονίζοντας ωστόσο πως όσο το συντομότερο δράσει η Ευρωζώνη τόσο χαμηλότερο θα είναι και το κόστος.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά της χώρας του, ο Obama κάλεσε το Κογκρέσο να υιοθετήσει τις προτάσεις του για τη δημιουργία θέσεων εργασίας ενώ επιτέθηκε στους ρεπουμπλικάνους λέγοντας πως οι προτάσεις τους θα επιδεινώσουν περαιτέρω την κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.



Πηγή:www.capital.gr

Answer the fucking question !!! ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΖΗ

Στην Ιρλανδία υπάρχει δημοσιογραφία.Ολικό ξεβράκωμα της εθνοκτονικής τρόϊκα. Ο αγαπημένος Ιρλανδός δημοσιογράφος Vincent Browne εκθέτει ανεπανόρθωτα τον τραπεζίτη της ΕΚΤ Klaus Masuch,και δίνει ένα μάθημα για το πώς πρέπει να είναι ο αμερόληπτος δημοσιογράφος που σέβεται τον τόπο που του δίνει ζωή. Αναλογιστείτε τη στάση των ελληνικών ΜΜΕ,που τρομοκρατούν το λαό μας,μεταδίδουν ειδήσεις που θέλουν οι ισχυροί,ασκούν προπαγάνδα και καταπίεση ενώ γλύφουν ασταμάτητα τους δολοφόνους των Ελλήνων. Όταν αποκατασταθεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας,πρέπει να γίνει λόγος για ηθική αυτουργία κατά των Ελλήνων που αυτοκτονούν και εγκαταλείπουν την πατρίδα μας κάθε μέρα και πιό πολλοί.

Μετακίνηση Εθνικής Ελλήνων για το γήπεδο video

Από τη fan zone θ’ αναχωρήσει ο μεγαλύτερος πυρήνας των Ελλήνων φιλάθλων για το «Narodowy Stadion», στο οποίο λίγες ώρες αργότερα (19:00 ώρα Ελλάδας) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σέντρα του Euro. Στο ραντεβού βρέθηκαν και αρκετοί σύντροφοι ποδοσφαιριστών... Μπλε... έβαψαν και πάλι οι Έλληνες φίλαθλοι τη fan zone που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία της Βαρσοβίας για τις ανάγκες του Euro. Εκεί δόθηκε από νωρίς το πρωί το ραντεβού, προκειμένου να υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση προς το «Narodowy Stadion». Οι Έλληνες φίλαθλοι ήταν οργανωμένοι αυτή τη φορά, καθώς μαζί τους είχαν τη μεγάλη σημαία, η οποία θα σηκωθεί σήμερα στο Εθνικό Στάδιο της Πολωνίας, τύμπανο, ενώ δεν θα μπορούσε ν’ απουσιάζει και ο Τάσος με την κορνέτα του. Οι φωνές τους ακούστηκαν σε όλη τη fan zone, με αποτέλεσμα αρκετοί να πλησιάσουν για να βγάλουν αναμνηστικές φωτογραφίες. Ένα από συνθήματα, πάντως, που ξεχώρισαν ήταν το: «κι ας περιμένω χρεοκοπία, για σένα Ελλαδάρα ήρθα Πολωνία». Το «παρών» έδωσαν και αρκετοί σύντροφοι ποδοσφαιριστών, μεταξύ των οποίων του Γιάννη Μανιάτη και του Αβραάμ Παπαδόπουλου... Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της ΕΠΟ, περίπου 3.500 φίλαθλοι θα βρίσκονται σήμερα στο γήπεδο, οι οποίοι θα βρίσκονται στις θύρες 7 και 9.

Άφησαν ελεύθερο το 24χρονο Ελληνόπουλο


 



 Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 24χρονος, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλβανό ληστή που είχε εισβάλει στο σπίτι του στην Παιανία, με την υποχρέωση να εμφανίζεται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη στο αστυνομικό τμήμα. Στον 24χρονο φοιτητή είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής. Με αυτό τον τρόπο οι εισαγγελικές αρχές του αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό του "βρασμού της ψυχικής ορμής", αποκλείοντας ουσιαστικά την ποινή των ισοβίων. Εδώ βλέπετε την μητέρα του, η οποία δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο πατέρας του 24χρονου, ευχαριστώντας όσους βοήθησαν.H στιγμή της αποχώρησης του 24χρονου από τα δικαστήριαΣύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr ο 24χρονος, που τα ξημερώματα της Πέμπτης πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο Αλβανό ληστή, που νωρίτερα είχε εισβάλει στο σπίτι του, στην Παιανία, απειλώντας με μαχαίρι τη μητέρα του, δηλώνει σοκαρισμένος από την τραγική εξέλιξη που είχε η καταδίωξη των δύο διαρρηκτών. Ο φοιτητής, ανάμεσα σε άλλα, είπε στους δικαστικούς λειτουργούς ότι ο θάνατος του Αλβανού θα είναι ένα σημάδι, που θα το κουβαλάει για όλη του τη ζωή. Για τον πυροβολισμό που επέφερε το θανάσιμο τραύμα στον 43χρονο ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, και ενώ κρατούσε στα χέρια του το κυνηγετικό όπλο, σκόνταψε σε ένα ανάχωμα, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει. Συγγενείς του 24χρονου φοιτητή έχουν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης Επειδή στην ιατροδικαστική έκθεση του θανάτου του 43χρονου, σημειώνεται ότι βλήθηκε από 19 σκάγια, ο 24χρονος διευκρίνισε ότι με αυτό το όπλο, όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο μεγαλύτερη είναι η διασπορά των σκαγιών, εξηγώντας ότι το όπλο δεν έριξε πάνω από μία φορά. Βασικός μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση ο αδερφός του δράστη, που φέρεται να συνεπλάκη μέσα στο σπίτι με έναν από τους ληστές. Τον χειροκρότησε ο κόσμος Στα δικαστήρια της Ευελπίδων είχε συγκεντρωθεί από τις 8.30 το πρωί πλήθος κόσμου σε ένδειξη συμπαράστασης στον 24χρονο και την οικογένειά του. Μάλιστα, κατά την άφιξή του στα δικαστήρια, ο κόσμος ξέσπασε σε χειοκροτήματα, ενώ πολλοί φώναζαν "Μπράβο".

φοβερόόό!!!! χαχαχαχα

στα μαλακά το ΠΑΛΙΚΑΡΙ της Παιανίας

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ελαφρυντικά

Πρώτη καταχώρηση: 08/06/2012
11:33Κοινωνία
Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βρασμό ψυχικής ορμής ασκήθηκε στον 24χρονο φοιτητή. Με αυτό τον τρόπο οι εισαγγελικές αρχές του αναγνωρίζουν το ελαφρυντικό του "βρασμού της ψυχικής ορμής", αποκλείοντας ουσιαστικά την ποινή των ισοβίων.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr ο 24χρονος, που τα ξημερώματα της Πέμπτης πυροβόλησε και σκότωσε τον 43χρονο Αλβανό ληστή, που νωρίτερα είχε εισβάλει στο σπίτι του, στην Παιανία, απειλώντας με μαχαίρι τη μητέρα του, δηλώνει σοκαρισμένος από την τραγική εξέλιξη που είχε η καταδίωξη των δύο διαρρηκτών.
Ο φοιτητής, ανάμεσα σε άλλα, είπε στους δικαστικούς λειτουργούς ότι ο θάνατος του Αλβανού θα είναι ένα σημάδι, που θα το κουβαλάει για όλη του τη ζωή.
Για τον πυροβολισμό που επέφερε το θανάσιμο τραύμα στον 43χρονο ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, και ενώ κρατούσε στα χέρια του το κυνηγετικό όπλο, σκόνταψε σε ένα ανάχωμα, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει.
Συγγενείς του 24χρονου φοιτητή έχουν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης
Επειδή στην ιατροδικαστική έκθεση του θανάτου του 43χρονου, σημειώνεται  ότι βλήθηκε από 19 σκάγια, ο 24χρονος διευκρίνισε ότι με αυτό το όπλο, όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση τόσο μεγαλύτερη είναι η διασπορά των σκαγιών, εξηγώντας ότι το όπλο δεν έριξε πάνω από μία φορά.
Βασικός μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση ο αδερφός του δράστη, που φέρεται να συνεπλάκη μέσα στο σπίτι με έναν από τους ληστές.
Εν αναμονή της απόφασης ο πατέρας του 24χρονου φοιτητή  
e-nikos

Μηχανοδηγός του ΟΣΕ αυτοκτόνησε στο σπίτι του

O αυτόχειρας βρέθηκε κρεμασμένος από τη γυναίκα του - Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοι και η κόρη του, που έμαθε την τραγική είδηση στο εξωτερικό...
Ο 56χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα στην οδό Λουσίου στην Τρίπολη, αργά χθες το απόγευμα (07-06-2012).
Σύμφωνα με πληροφορίες του arcadiaportal.gr ο 56χρονος βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του. Ο αυτόχειρας Κ. Θ. ήταν μηχανοδηγός του ΟΣΕ και συνάδελφοί του δηλώνουν σοκαρισμένοι, αφού επρόκειτο για έναν αξιολογότατο, τυπικό σε όλα υπάλληλο του ΟΣΕ .
Ο αυτόχειρας ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη που εργάζεται στο εξωτερικό. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στην αυτοκτονία τον 56χρονο.

Reuters: Αίτημα διάσωσης από Ισπανία το σ/κ




Η Ισπανία αναμένεται να υποβάλει αίτημα λήψης πακέτου στήριξης το Σαββατοκύριακο με στόχο την ενίσχυση των προβληματικών της τραπεζών, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι και μία γερμανιή πηγή την Παρασκευή, σύμφωνα με το Reuters.

Το αίτημα θα ακολουθήσει έπειτα από τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης το Σάββατο, ανέφεραν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Επίσης θα βγει ανακοίνωση από το Eurogroup.

"Η ανακοίνωση αναμένεται Σάββατο απόγευμα", είπε στο Reuters ένας από τους αξιωματούχους της Ε.Ε.



Πηγή:www.capital.gr

Ομιλία Πάνου Καμμένου στο "NOVOTEL"_06-6-2012

"Δολοφόνος" κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας που αμύνθηκε στον Αλβανό ληστή!!!!





Την ώρα που κανείς δεν γνωρίζει τις πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 43χρονου Αλβανού ληστή στην Παιανία, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ετυμηγορία σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας που αντιστάθηκε στον ληστή που απειλούσε να σκοτώσει τη μάνα του είναι ... δολοφόνος! 
Έτσι μιλάει για "δολοφονία αλλοδαπού" για την οποία ευθύνεται η ... διάλυση της Παιδείας (φαίνεται έπρεπε να στείλουμε στο σχολείο τον Αλβανό ληστή), στη διάλυση της υγείας (λέτε να τσαντίστηκε ο ληστής επειδή δεν έβρισκε φάρμακα και άρχισε να ληστεύει;), του κοινωνικού κράτους (μήπως το έκοψαν το επίδομα του ληστή;) "και ως τέτοιο πρέπει να καταπολεμηθεί με ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής" καταλήγει η ανακοίνωση. Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά, ο Έλληνας πολίτης που θα του σκότωναν τη μάνα, είναι δολοφόνος και ο Αλβανός έγινε ληστής επειδή δεν υπάρχει κράτος στην Ελλάδα! Τι πίνουν εκεί στη Κουμουνδούρου;
Υ.Γ.: Αλήθεια, πόσα χρόνια ακόμα θα περιμένουνε να εκδώσουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ για την δολοφονία από κουκουλοφόρους των τριών ανθρώπων (τεσσάρων μαζί με το άτυχο μωρό που κυοφορούσε η τραγική μάνα); Ή προηγούνται οι Αλβανοί ληστές;  

defencenet.gr

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Deutsche Bank Τα 10 στάδια της επιστροφής στη δραχμή

Δεν είναι αναπόφευκτη η αποχώρηση της χώρας από το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με την γερμανική τράπεζα  Deutsche Bank.

Deutsche Bank  Τα 10 στάδια της επιστροφής στη δραχμή
Στην έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα η χώρας μας μπορεί να βρεθεί εκτός ευρωζώνης είτε εάν δεν υπάρξει κυβέρνηση στις επερχόμενες εκλογές και οδηγηθεί σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση, είτε εάν δημιουργηθεί «αδύναμη» κυβέρνηση συνεργασίας της Αριστεράς, είτε, ακόμα, εάν υπάρξει «αδύναμη» κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ.
Ο οίκος στις δύο πρώτες περιπτώσεις βλέπει πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ το καλοκαίρι, ενώ στην τελευταία περίπτωση την τοποθετεί στα τέλη του έτους - αρχές του 2013.
Τα 10 στάδια της επιστροφής στη δραχμή, σύμφωνα με την εφημερίδα είναι:
1. Η Ελλάδα μένει από κεφάλαια. Αυτό μπορεί να συμβεί τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και κάτι τέτοιο θα καταστήσει ανέφικτο για τη χώρα να χρηματοδοτήσει το δημόσιο έλλειμμά της.
2. Συγκαλείται το κοινοβούλιο για να νομοθετήσει εντός Σαββατοκύριακου. Η έξοδος από το ευρώ και η υιοθέτηση νέου νομίσματος θα απαιτήσει τη δημιουργία και την ψήφιση νέων νόμων ευρείας κλίμακας.
3. Η κίνηση κεφαλαίων τίθεται υπό αυστηρό έλεγχο, τόσο εκτός της Ελλάδας, όσο και στις αναλήψεις από τις τραπεζικές καταθέσεις.
4. Πιθανή η χρήση εγγράφων «σου χρωστάω» (IOUs) ως μέσου πληρωμής των υποχρεώσεων του κράτους σε μισθούς, συντάξεις κ.λπ. Πρόκειται για έγγραφα τα οποία θα δίνει το κράτος σε εργαζομένους και συνταξιούχους και με τα οποία θα δεσμεύεται να τους πληρώσει όταν θα έχει τη δυνατότητα.
5. Η Ελλάδα θα επιλέξει να χρεοκοπήσει στο χρέος της που δεν υπάγεται σε ελληνικό δίκαιο. Δηλαδή, να μην πληρώσει τα ομόλογα και τα δάνεια που βρίσκονται σε ξένο δίκαιο, όπως είναι αυτά από τον μηχανισμό στήριξης, αν και κάτι τέτοιο θα είναι δύσκολο.
6. Ενδεχόμενη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Η D.B. θεωρεί ότι απαιτείται να λάβουν παρατεταμένη άδεια οι τράπεζες τουλάχιστον για όσο θα διαρκέσει η μετάβαση από το ένα νόμισμα στο άλλο. Κρίσιμης σημασίας είναι το εάν η Ε.Ε. και η ΕΚΤ θα αποφασίσουν να στηρίξουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημίες.
7. Αποκατάσταση του ρόλου της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) όπως ήταν στην προ της ΕΚΤ εποχή. Η ΤτΕ λειτουργεί πλήρως και αυτήν τη στιγμή, αλλά πλέον θα πρέπει να τυπώνει νόμισμα, να χαράσσει νομισματική πολιτική, να διαχειρίζεται τα αποθέματα, να χαράσσει τη συναλλαγματική πολιτική κ.λπ.
8. Εκτύπωση εθνικού νομίσματος (δραχμής) και μετατροπή των τοπικών περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων του κράτους.
9. Απότομη υποτίμηση της αξίας της νέας δραχμής. Η D.B. θεωρεί ότι θα φθάσει στο 50%-75%, με απώλειες παντού.
10. Απόσυρση όλων των παλαιών νομισμάτων και χαρτονομισμάτων από την οικονομία για να μην έχουν αξία.

Fitch: Υποβάθμιση Ισπανίας σε "ΒΒΒ" ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ




 






Τη μακροπρόθεσμη διαβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας, σε ξένο και σε τοπικό νόμισμα, υποβάθμισε, σε "BBB", από "Α" προηγουμένως, ο οίκος Fitch. Παράλληλα, υποβάθμισε το βραχυπρόθεσμο IDR της χώρας σε "F2" από "F1". Το outlook και για τις δύο αξιολογήσεις είναι "αρνητικό", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας υποβάθμισης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, η υποβάθμιση των τριών βαθμίδων αντανακλά τους εξής παράγοντες:

-Το πιθανό δημοσιονομικό κόστος αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης του ισπανικού τραπεζικού κλάδου πλέον τοποθετείται από τη Fitch γύρω στα 60 δισ. ευρώ (6% του ΑΕΠ), ενώ θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τα 100 δισ. ευρώ (9% του ΑΕΠ) βάσει ενός πιο δυσμενούς σεναρίου. Το προηγούμενο βασικό σενάριο της Fitch προέβλεπε κόστος περίπου 30 δισ. ευρώ (3% του ΑΕΠ).

-Η Fitch αναμένει ότι το ακαθάριστο χρέος της γενικής κυβέρνησης θα ανέλεθει στο 95% του ΑΕΠ το 2015 -υποθέτοντας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ύψους 60 δισ. ευρώ- έναντι των εκτιμήσεων του οίκου στις αρχές του έτους για χρέος 82% του ΑΕΠ έως τα τέλη του 2013.

-Η Ισπανία αναμένεται να παραμείνει σε ύφεση για το υπόλοιπο του τρέχοντος έτους αλλά και το 2013, με τον οίκο προηγουμένως να εκτιμά πως η οικονομία θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια ήπια ανάκαμψη το 2013.

-Τα υψηλά επίπεδα εξωτερικού χρέους της Ισπανίας, την καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτη στη μετάδοση της ελληνικής κρίσης

-Η μειωμένη χρηματοδοτική ευελιξία της ισπανικής κυβέρνησης περιορίζει την ικανότητά της να παρέμβει αποφασιστικά στην αναδιάρθρωση των τραπεζών και έχει αυξήσει την πιθανότητα να χρειαστεί εξωτερική στήριξη.

Η δραματική διάβρωση του πιστωτικού προφίλ της Ισπανίας και οι αξιολογήσεις του τελευταίου έτους αντανακλούν εν μέρει τις αστοχίες πολιτικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο που, κατά την άποψη της Fitch, έχουν επιδεινώσει τις οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ισπανία στην προσπάθειά της να επανεξισορροπήσει και να αναδιαρθρώσει την οικονομία της. Η κλιμάκωση της κρίσης της Ευρωζώνης στιο δεύτερο μισό του 2011 οδήγησε την περιοχή και την Ισπανία πίσω στην ύφεση, εντείνοντας τις ανησυχίες για τη φερεγγυότητα του κράτους αλλά και των τραπεζών, σημειώνεται στην έκθεση. Η απουσία ενός αξιόπιστου οράματος για μια ανανεωμένη νομισματική ένωση και ένα χρηματοποικονομικό τείχος προστασίας έχουν καταστήσει την Ισπανία και τις άλλες χώρες της περιφέρειας της Ευρωζώνης ευάλωτες στη φυγή των κεφαλαίων, ενώ περιόρισαν την πρόσβασή τους σε οικονομικά ανεκτή χρηματοδότηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος Standard & Poor΄s είχε υποβαθμίσει την Ισπανία σε "ΒΒΒ+" τον Απρίλιο.



Πηγή:www.capital.gr

ΨΗΦΙΣΕ ''ΚΟΥΒΕΝΤΟΥΛΑ'' ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ VS ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ


  V S
ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ


ΔΕΞΙ ΚΡΟΣΕ.......





ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΑΠΕΡ ΝΤΑΟΥΝ..........




Blog της Νέας Δημοκρατίας «πανηγυρίζει» τα χαστούκια Κασιδιάρη στην Κανέλλη!

Blog της Νέας Δημοκρατίας «πανηγυρίζει» τα χαστούκια Κασιδιάρη στην Κανέλλη!

Blog της Νέας Δημοκρατίας «πανηγυρίζει» τα χαστούκια Κασιδιάρη στην Κανέλλη!Το αυγό του φιδιού εκκολάφτηκε για χρόνια στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ.
Αυτό είναι «κοινό μυστικό» και κάποιοι, υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, δεν μπορούν με τίποτα να κρατήσουν τη χαρά τους για την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη.
Η καταγγελία έγινε από τον Πάνο Καμμένο στο twitter:

Ακολουθήσαμε το link και δείτε τι αντικρίσαμε. Το Blog που στηρίζει Νέα Δημοκρατία και έχει τον Αντώνη Σαμαρά φωτογραφία, να γράφει: «Επιτέλους!! Ο Κασιδιάρης της ΧΑ χαστούκισε την Κανέλλη η οποία τον χτύπησε πρώτη και πέταξε νερό στη Δούρου»:

Το πόσο ζώα και απολίτιστοι είναι κάποιοι το αφήνουμε ασχολίαστο!
Αντωνάκη Σαμαρά τι έχεις να πεις; Όχι μόνο για το blog αλλά και για το σχόλιο του Πάνου Καμμένου;

 tsantiri.gr

Απαγωγή 15χρονου μαθητή ! ! !

Απαγωγή 15χρονου μαθητή στη Χαλκίδα την ώρα που πήγαινε στο σχολείο
Πρόκειται για τον γιο του διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας - ζητήθηκαν ήδη λύτρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ
Απαγωγή 15χρονου μαθητή στη Χαλκίδα την ώρα που πήγαινε στο σχολείο




Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ μετά την απαγωγή 15χρονου μαθητή – την ώρα που πήγαινε σχολείο –, γιου του διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας στη Χαλκίδα, από ομάδα ενόπλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι απαγωγείς έχουν επικοινωνήσει ήδη με την οικογένεια του απαχθέντος μαθητή και έχουν ζητήσει λύτρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η αρπαγή έγινε μπροστά στα μάτια συμμαθητών του, σε δρόμο της Χαλκίδας, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην πόλη.

Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ μεταβαίνει από την Αθήνα στη Χαλκίδα για να συντονίσει τις έρευνες.

ΣΥΡΙΖΑ - ΓΚΕ' Ι ' Ολες μαζι στόν αγώνα



 

thumb
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τη διοργάνωση του "Athens Pride 2012" στην οποία και συμμετέχει, προκειμένου να διατρανωθεί για άλλη μια χρονιά η ανάγκη καταπολέμησης των διακρίσεων και προάσπισης του δικαιώματος στη διαφορετικότητα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. 
Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών και συμπολιτισσών μας με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό και μάχεται ασυμβίβαστα για την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων και των ελευθεριών τους. 
Με αφορμή τη διοργάνωση της ετήσιας αυτής σημαντικής εκδήλωσης, θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε μορφή θεσμικών διακρίσεων αλλά και ρατσιστικής βίας ενάντια στους ομοφυλόφιλους, τις λεσβίες, τους αμφιφυλόφιλους και τις τρανς, και ότι τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή, όπως κάθε άλλο ζευγάρι που απαρτίζεται από ετερόφυλους συζύγους. Δυστυχώς, η Ελλάδα είναι από τις λίγες χώρες που, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν προσφέρουν κανένα είδος νομικής αναγνώρισης στα ομόφυλα ζευγάρια. 
Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας προκειμένου να γίνει σεβαστή η αρχή της ισότητας και της ισονομίας σε όλες ανεξαιρέτως τις πτυχές της, ώστε οι ΛΟΑΤ συμπολίτες και συμπολίτισσες μας να μην στερηθούν κανένα ανθρώπινο δικαίωμά τους, αλλά και να αναδειχτούν οι θετικές όψεις της συνύπαρξης μέσα από τη διαφορετικότητα»!!!

Η Μέρκελ ξανακτυπά

Για Ευρώπη δύο ταχυτήτων έκανε λόγο η Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στη Γερμανία. Δείτε το βίντεο από την Πρώτη Γραμμή.

Παιανία: 23χρονος σκότωσε με καραμπίνα Αλβανό ληστή που απείλησε την μάνα του - ΒΙΝΤΕΟ

Μεγέθυνση 07/06/2012 [09:53] Παιανία: 23χρονος σκότωσε με καραμπίνα Αλβανό ληστή που απείλησε την μάνα του - ΒΙΝΤΕΟ Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη διασταύρωση των οδών Σπύρου Παπαγεωργίου και Μιχαλοπούλου στην Παιανία. Ένας 25χρονος κάτοικος της περιοχής πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο Αλβανό ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 2 και μισή τα ξημερώματα είχε διαρρήξει με άλλους δύο συνεργούς του τουλάχιστον τρία σπίτια στην γειτονιά, μεταξύ των οποίων και του δράστη. Η υπόθεση που θυμίζει θρίλερ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άρχισε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, όταν τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε ένα σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τους ενοίκους και τράπηκαν σε φυγή. Δεν έφυγαν όμως απο τη γειτονιά, αλλά σε μικρή απόσταση εισέβαλαν και σε δεύτερο σπίτι. Εκεί χτύπησε ο συναγερμός και οι δράστες απείλησαν την ιδιοκτήτρια ζητώντας της να τον απενεργοποιήσει. Στο μεταξύ, όμως, ξύπνησαν οι δύο γιοι της ιδιοκτήτριας, 25 και 23 ετών και ήρθαν στα χέρια με τους ληστές, οι οποίοι τράπηκαν για μια ακόμα φορά σε φυγή. Κλήθηκε η αστυνομία, αλλά παρά τις έρευνες οι δράστες δεν εντοπίστηκαν. Γύρω στις 4 τα ξημερώματα, πιθανόν οι ίδιοι δράστες εισέβαλαν και σε τρίτο σπίτι στην γειτονιά, ένας κάτοικος όμως τους αντιλήφθηκε και πυροβόλησε στον αέρα με καραμπίνα. Οι ληστές τράπηκαν για μια ακόμα φορά σε φυγή. Ο 25χρονος γιος όμως της γυναίκας που απείλησαν στο προηγούμενο σπίτι, βγήκε στον δρόμο, είδε δύο άτομα να τρέχουν και τους καταδίωξε πυροβολώντας με καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα έναν 43χρονο Αλβανό, ενώ ένας ακόμα ομοεθνής του συνελήφθη από αστυνομικούς και κρατείται. Ο 25χρονος Έλληνας παραδόθηκε και αυτός στην Αστυνομία. Από την Ασφάλεια διενεργείται προανάκριση για να ξεκαθαριστεί πλήρως η υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν δύο μήνες το σπίτι της οικογένειας είχε μπει και πάλι στο στόχαστρο ληστών. Όπως λένε κάτοικοι που γνωρίζουν την οικογένεια, λένε πως ο 25χρονος είναι φοιτητής που εργάζεται στο εστιατόριο του πατέρα του στην πλατεία της περιοχής.

Ο Κασιδιάρης χτύπησε την Κανέλλη (vid)

Σύντροφοι την «κάτσαμε»...οι δημοσκοπήσεις ανεβαίνουν...





γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος


- Σύντροφοι την γ@#$%#%με  κανονικά....

- Τι έγινε πάλι;

- Οι δημοσκοπήσεις.

- Ε, τι μ’ αυτές; Πέφτουμε;

- Όχι, ανεβαίνουμε.

- Ρε σύντροφε, κόψε τις μαλακίες πρωί πρωί…

- Χα…μεταξύ αστείου και σοβαρού, έχει δίκαιο…

- Ρε πάτε καλά;

- ΟΚ…εντάξει…είπαμε…αλλά όχι κι έτσι…πολύ γρήγορα πάει το πράγμα…

- Ρε κόμμα είμαστε…στην κυβέρνηση αποσκοπούσαμε πάντα.

- Είσαι σίγουρος; Εντάξει, να δουλεύουμε τους άλλους, αλλά όχι να δουλευόμαστε και μεταξύ μας.

- Ρε θα μας τρελάνετε πρωί πρωί γαμώ την αναρχία σας μέσα; Πάλι μαστουρώνατε μέχρι τα χαράματα; Άντε σοβαρευτείτε λίγο.

- Ρε συ φίλε, είπαμε, εντάξει, να κυβερνήσουμε, αλλά όχι κι έτσι απότομα.

- Λοιπόν, κομμένη η πρέζα μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές, εντάξει; Και μακριά από «παράθυρα» και «επαναστατικά άρθρα», εντάξει;

- Φιλαράκι, δεν μ’ αρέσουν τα «κουλά», έτσι;

- Ποια είναι ρε τα «κουλά»; Ότι πάμε να φτιάξουμε μια «κατάσταση Εξουσίας» όπως την σχεδιάζαμε;

- Όπως την «σχεδιάζατε» εννοείς.

- Δηλαδή, εσείς δεν συμμετείχατε σ’ αυτό;

- Εμείς λέγαμε «ακύρωση» του μνημονίου κι εσείς πάτε να το «κουκουλώσετε» με «επαναδιαπραγμάτευση», λέμε τώρα.

- Ρε παιδιά ξεμαστουρώστε επιτέλους, συνέλθετε....

- Εμείς ή εσείς; 

- This is the real life, the real politics....

- Δηλαδή, να γίνουμε πασόκοι;

- Όχι ρε συντρόφια, αλλά να κάνετε λίγη υπομονή και πάνω απ’ όλα να συνειδητοποιήσετε ότι η «αληθινή πολιτική» θέλει και «επικοινωνιακά παιγνίδια».

- Ρε συ φίλε μας δουλεύεις;

- Ξηγήσου ρε γαμώ την μαστούρα σου μέσα.....ξηγήσου γιατί μου τά’ χεις κάνει τούμπανο πρωί πρωί....

- «Αληθινή πολιτική» είναι που πήγατε χτες πρωί πρωί να δώσετε τα διαπιστευτήριά σας στους μιλιταριστές στο πεντάγωνο;

- Και τι να κάνουμε ρε φίλε; Δε βλέπεις που ενώ ανεβαίνουμε διαρκώς στο κοινωνικοοικονομικό κομμάτι, μας την «πέφτουν» διαρκώς εκεί που «υποτίθεται πως χωλαίνουμε»;

- Και που «χωλαίνουμε» ρε σύντροφε; Στο ότι τόσα χρόνια λέγαμε «να καταργηθεί η θητεία» και τώρα πάτε και τους χαϊδεύετε τ’ αυτιά με «συντηρητικά λόγια υπερ των εξοπλισμών και του στρατού»;

- Άστο ρε φίλε, άστο γαμώ την τύχη μου μέσα....έπρεπε να «προσαρμοστούμε» τώρα και μετά θα κάνουμε το δικό μας...έτσι είναι η «πραγματιστική πολιτική»....δεν γίνεται αλλιώς.

- Τι δεν γίνεται αλλιώς ρε σύντροφε; Γι’ αυτό μας ανεβάζουν οι δημοσκοπήσεις. Για το πρόγραμμά μας.

- Καλά, τώρα εσύ το πιστεύεις αυτό που λες;

- Και βέβαια. Γιατί άλλο μας ανεβάζουν;

- Για τις οικονομικές μας «ατάκες». Γι’ αυτό μας ανεβάζουν. Πχ «θα καταργήσουμε τα χαράτσια»... «θα επαναφέρουμε τους βασικούς μισθούς».... «θα πάψει αυτή η φορολογική λαίλαπα».... «θα έχουν όλοι περίθαλψη».... «θα έχουν όλοι οι άνεργοι διπλάσιο επίδομα ανεργίας, το οποίο θα επανέλθει και θα αυξηθεί».... κλπ κλπ κανείς δεν σκέπτεται ότι για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη φορολογία - έτσι γίνονταν πάντα με τις αριστερές «κοινωνικού προσανατολισμού» κυβερνήσεις....θέλεις να τους δώσεις το περιθώριο να το σκεφτούν αυτό;

- Δηλαδή, τα παραπάνω δεν θα τα κάνουμε; Δεν θα καταργήσουμε τα χαράτσια; Δεν θα αυξήσουμε τα επιδόματα ανεργίας και τους βασικούς μισθούς; Δεν θα δώσουμε σε όλους περίθαλψη;

- Άμα βρούμε τα λεφτά θα τα κάνουμε.

- Τι λες ρε σύντροφε;

- Αυτό που άκουσες. Είπαμε, τώρα πια μπαίνουμε στην «πραγματιστική πολιτική».

- Και πως δηλαδή θα το πετύχεις αυτό ρε σύντροφε; Γινόμενος κι εσύ μιλιταριστής;

- Όχι ρε φίλε. Αλλά τουλάχιστον πρέπει να «καλύψουμε κενά». Πρώτον, να στρέφουμε αιφνιδιαστικά αλλού την προσοχή τους με «εντυπώσεις καλής προαίρεσης σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας» και δεύτερον, να μην τους δίνουμε περιθώρια να μας χτυπάνε εκεί που «χωλαίνουμε».

- Τι είπες ρε σύντροφε; «χωλαίνουμε»;

- Ναι...χωλαίνουμε...διότι αυτοί που μας ανεβάζουν στις δημοσκοπήσεις, δεν το κάνουν διότι συμφωνούν με το πρόγραμμά μας.... αυτοί είναι πολύ λίγοι....θυμάσαι; μόλις το 3%....οι υπόλοιποι είναι οπαδοί της κεντροαριστεράς που απαιτούν «αίσθηση ασφάλειας»....γι’ αυτό και η «επίσκεψη στο Πεντάγωνο»....το’ πιασες τώρα «επαναστατημένε μου μαστουρωμένε σύντροφε»;

- Βρε αι στο διάολο κυριλέ συμβιβασμένε.

- Αγόρι μου θέλεις να κυβερνήσεις; Θέλεις να έχεις δικούς σου στα Υπουργεία; Στις ΔΕΚΟ; Στις Νομαρχίες; Στο Στρατό; Στην Αστυνομία; Τότε βγάλε το σκασμό και κάνε αυτό που σου λέμε....Και μόλις βγούμε στα πράγματα, μόλις πάρουμε την κυβέρνηση, τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που λες και που λέγαμε και λέμε όλοι.

- Δηλαδή, θα κοπούν όλοι οι εξοπλισμοί;

- Ναι.

- Θα καταργηθεί η θητεία;     

- Ναι.

- Θα μπαίνουν οι αλλοδαποί στις Σχολές Αξιωματικών;

- Ναι.

- Θα βγει η Σημαία από τις Στολές;

- Ναι.

- Θα βγει ο Σταυρός και το Θρήσκευμα από Στρατό και Αστυνομία;

- Ναι.

- Θα σταματήσουν να συνταξιοδοτούνται οι ένστολοι με το ιδιαίτερο ευνοϊκό καθεστώς που υφίσταται τώρα;

- Ναι....

- Θα μειωθεί και θα αφοπλιστεί η Αστυνομία;

- Ναι...

- Θα αφαιρεθούν τα θρησκευτικά απ’ τα σχολεία;

- Ναι...

- Θα καταργηθεί ο Όρκος από Στρατό, Αστυνομία κι από κάθε δραστηριότητα της Πολιτείας;

- Ναι...Σε όλα όσα έχουμε συζητήσει, συμφωνήσει, όλα αυτά τα χρόνια, ναι, ναι, ναι...Απλά βουλώστε το για λίγες μέρες. Εντάξει;

- Και τον άλλον τον παππού γιατί τον πήρατε μαζί σας στο Πεντάγωνο;

- Γιατί είχε κατεβάσει τη Σημαία των Γερμανών, το ξέχασες; Η πρώτη συμβολική αντίσταση κατά των Γερμανών.

- Ναι, μόνο που όταν τό’ κανε – αν τό’ κανε – ήταν μέλος της Μεταξικής Νεολαίας. - Μην δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα.

- Άλλο αυτό. Το πολιτικό μάρκετινγκ έχει και τα κόλπα του. Απλά δεχτείτε το.

- Τι λες ρε φίλε; Δεχτείτε το ένα, δεχτείτε το άλλο. Και με την Μακεδονία τι θα κάνετε; Θα αλλάξετε κι εκεί γνώμη;

- Όχι. Η Μακεδονία θα ονομαστεί όπως αυτοί θέλουν. Δηλαδή, Μακεδονία.

- Και γιατί δεν το λέτε δημόσια και το κρύβετε;

- Γιατί έτσι πρέπει. Γιατί αυτοί που μας ανεβάζουν τώρα στις δημοσκοπήσεις δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο. Άσε να εκλεγούμε πρώτα, να τους χαϊδέψουμε λίγο τ’ αυτιά και μόλις βγούμε θα το κάνουμε.

- Και με τους μετανάστες; Γαργάρα κι αυτό;

- Όχι είπαμε...όλοι θα νομιμοποιηθούν. Για να μπορούν να μας ψηφίσουν ύστερα στις επόμενες εκλογές. Και για να αλλάξει επιτέλους αυτή η άτιμη «Ελληνική υπεροχή» στην σύνθεση της Ελληνικής κοινωνίας.

- Θα πάρουν χαρτιά όλοι;

- Ναι, είπαμε.

- Περίθαλψη και επίδομα ανεργίας;

- Ναι.

- Θ’ ανοίξουν τα σύνορα για να έρθει όποιος ταξικός αδελφός μας θέλει απ’ οποιοδήποτε μέρος του τρίτου κόσμου;

- Ναι...

- Και γιατί δεν τα λέτε έτσι ξεκάθαρα τότε;

- Γιατί είναι άλλο ένα σημείο που οι νέοι κεντρώοι ψηφοφόροι μας δεν βλέπουν με «συμπάθεια». Πόσες φορές θα σας το πούμε;

- Θα κηρυχτούν παράνομα τα φασιστικά κόμματα και όλες αυτές οι ομάδες στρατόκαυλων;

- Ναι. Θα τους κλείσουμε όλους.

- Θα ενισχύσετε τις «δικές μας ομάδες», όλους αυτούς τους συντρόφους που «ετοιμάζονται»;

- Ναι.

- Θα αποποινικοποιηθούν τα ναρκωτικά;

- Ναι.

- Θα στηριχτεί η τουρκική μειονότητα στη Θράκη; Θα τους δοθεί αυτονομία;

- Ναι.

- Οι Αλβανοί μετανάστες θα αναγνωριστούν ως εθνική μειονότητα ειδικών προνομίων;

- Ναι. Ναι, είπαμε, ναι σε όλα. Όλα όσα έχουμε πει μεταξύ μας και δημόσια ως τώρα θα γίνουν. Αλλά δεν μπορούμε να τα τονίζουμε όλα τώρα προεκλογικά. Οι νέοι ψηφοφόροι μας δεν πρέπει να τα συνειδητοποιήσουν πριν της ώρας τους.

- Καλάαα..

- Εσείς θα συνεχίσετε να μας στηρίζετε; Ή θα εκλεγείτε και ξαφνικά θα ανεξαρτητοποιηθείτε και θα πάτε με τον όποιο τυχόντα τινάζοντας τα πάντα στον αέρα;

- Όσο τηρείτε αυτά που συμφωνήσαμε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν και δεν μας αρέσει καθόλου αυτός ο «ρεαλιστικός αναθεωρητισμός» σας. Πολύ προς τη σοσιαλδημοκρατία το πάτε.

- Τι θέλετε δηλαδή ρε συντρόφια; Να στείλουμε κλιμάκιο της ηγεσίας να κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη στήριξης στους έγκλειστους συντρόφους της 17 Νοέμβρη στον Κορυδαλλό;

- Θα ήταν μια καλή αρχή.

- Ξεμαστουρώστε είπα....κι αυτές τις αηδίες φροντίστε να μην τις δημοσιεύετε. Αρκετά προβλήματα έχουμε. Μην μας προσθέτετε κι άλλα. Είπαμε, συγκρατηθείτε για λίγες ημέρες ακόμη.

- Αηδίες, ε; Καλάαα....συνεχίστε έτσι με τον «πολιτικό ρεαλισμό» σας και μετά θα λέτε «τι έγινε;»....σας βλέπω παρέα με τον Βενιζέλο στο Νέο ΠΑΣΟΚ.....

- Κι εσείς σύντροφε, συνεχίστε έτσι με τον «εκ του ασφαλούς επαναστατισμό» σας και σας βλέπω στο 1% μονίμως έξω από τα κυβερνητικά πράγματα....

- Δεν είναι κι άσχημα στην αντιπολίτευση...δεν σε ελέγχει κανένας και ελέγχεις τους πάντες....

- Καλά, καλά...κοιτάξτε να περιορίσετε τα πολλά πολλά κολλητιλίκια με τους «άγριους» της Πλατείας μέχρι τις εκλογές κι αφήστε τα αυτά....

- Ναι ρε, τους πήραμε καλά καλά τις ψήφους και τώρα να τους «κρεμάσουμε», έτσι;

- Είναι «εκλογικά επικίνδυνοι». Να μην τα ξαναλέμε, οκ; Δεν θες φαντάζομαι να μας συνδέσουν προεκλογικά για πολλοστή φορά με τους «κουκουλοφόρους που σπάνε και καίνε», εντάξει; Ως εκεί σου κόβει νομίζω.

- Βλέπω το πήρατε καλά το μάθημα της Εξουσίας...

- Δρόμο τώρα και κοιτάξτε να μην μπλέξετε.

- Καλάαα...με κείνη τη δικιά μου τι θα γίνει;

- Είπαμε...θα προσληφθούν εκτάκτως μερικές χιλιάδες μέσω προγραμμάτων ΜΚΟ...θα είναι μέσα...δρόμο τώρα....


Γιώργος Ανεστόπουλος

150 δις για τόκους έχετε 86 εκ για φάρμακα οχι;

{Ντροπή αίσχος προδοσία κ Σαμαρά}

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Επιχείρηση σοκ και δέος για τους οφειλέτες του δημοσίου


Επιχείρηση σοκ και δέος για τους οφειλέτες του δημοσίου

Του Σπύρου Δημητρέλη

Εντολή για την άμεση έναρξη ενός άνευ προηγουμένου σαφάρι εναντίο των οφειλετών του δημοσίου με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, πολιορκία κληρονόμων οφειλετών που έχουν αποβιώσει, προληπτική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων «επικίνδυνων» για «φέσια» φορολογούμενων, καθώς και τηλεφωνικές οχλήσεις μέσω ειδικού call-center έδωσε στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών.

Με ειδική εγκύκλιο που εστάλη σήμερα επειγόντως σε όλες τις εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών δίνει 18 εντολές προκειμένου να κινητοποιηθεί άμεσα ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός εναντίον των οφειλετών του δημοσίου και να εισπραχθούν τουλάχιστον 400 εκατ. ευρώ έως τα τέλη Ιουνίου, επιπλέον 1 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους, καθώς και το 20% των φόρων που θα καταστούν ληξιπρόθεσμοι εντός του 2012. Συνολικά δηλαδή, από σήμερα έως τα τέλη του έτους, το ΥΠΟΙΚ προσδοκά να εισπράξει τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ από τη «δεξαμενή» των ληξιπρόθεσμων οφειλών, οι οποίες ξεπερνούν τα 44 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι 18 ενέργειες με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωποι οι οφειλέτες του δημοσίου είναι οι εξής:

1) άμεση στελέχωση και ενίσχυση των γραφείων ληξιπροθέσμων χρεών των εφοριών

2) διασταυρώσεις για τον εντοπισμό οφειλετών με εισοδήματα από ενοίκια, κατόχους πολυτελών Ι.Χ. και απαιτήσεις από τρίτους

3) άμεσος εντοπισμός οφειλετών με οφειλή άνω των 3.000 ευρώ, οι οποίοι διαθέτουν ακίνητη περιουσία και εφόσον είναι επιτηδευματίες, έχουν απαιτήσεις από τρίτους, οι οποίες θα εντοπιστούν μέσω των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών.

4) άμεση είσπραξη ποσών από συμβολαιογράφους, οι οποίοι έχουν διενεργήσει πλειστηριασμούς σε ακίνητα, στα οποία το δημόσιο έχει εγγραφεί ως δικαιούχος του εκπλειστηριάσματος.

5) αυτεπάγγελτος συμψηφισμός βεβαιωμένων απαιτήσεων των οφειλετών από το δημόσιο

6) στις περιπτώσεις μικρών οφειλών το πρώτο μέτρο που πρέπει να λαμβάνεται είναι η κατάσχεση, στα χέρια τρίτων, κυρίως εισοδημάτων από ενοίκια. Όταν ο οφειλέτης διαθέτει πολλά ακίνητα θα πρέπει να κατάσχεται ακίνητο που είναι ελεύθερο άλλων βαρών, είναι μεγαλύτερης αξίας από την οφειλή, αλλά όχι πολλαπλάσιας αξίας.

7) για δέσμευση και πλειστηριασμό θα πρέπει να επιλέγονται ακίνητα στα οποία μπορεί να γίνει άμεση ένταξή τους σε πρόγραμμα πλειστηριασμού

8) όταν κατάσχεται ακίνητο θα πρέπει να κατάσχονται και τα ενοίκια που εισπράττει ο οφειλέτης από αυτό

9) στις περιπτώσεις επιτηδευματιών οφειλετών θα πρέπει να γίνεται κατά κύριο λόγο κατάσχεση των απαιτήσεων από πελάτες τους

10) τα φορολογικά τμήματα των εφοριών θα πρέπει να συνεργάζονται με όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να εντοπίζονται στοιχεία εισοδημάτων των οφειλετών που αφορούν εμβάσματα στο εξωτερικό, είσπραξη τόκων από το εξωτερικό, μισθωτήρια ακινήτων κλπ.

11) εντοπισμός των συνυπόχρεων με τους οφειλέτες προσώπων, όπως είναι οι κληρονόμοι οφειλετών που απεβίωσαν, ο εντοπισμός δόλιων μεταβιβάσεων περιουσιακών στοιχείων και η ακύρωσή τους, κηδεμόνων ανηλίκων, διαχειριστών κληρονομιών κλπ

12) υποβολή στις δικαστικές αρχές αιτήσεων για ποινική δίωξη των οφειλετών που χρωστούν άνω των 5.000 ευρώ και το χρέος τους έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο για περισσότερο από τέσσερις μήνες

13) ένα ο οφειλέτης έχει πετύχει αναστολή πληρωμής, μέχρι την τελεσιδικία της υπόθεσης, θα πρέπει οι εφορίες να υποθηκεύουν ακίνητα του οφειλέτη

14) κατάσχεση καταθέσεων των οφειλετών και προϊόντων δανείων, μετά την αποστολή σχετικών αιτημάτων στις τράπεζες

15) ζήτηση αμοιβαίας συνδρομής χωρών της Ε.Ε. για κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων οφειλετών και στο εξωτερικό

16) δημιουργία call-center στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων από το οποίο θα ειδοποιούνται οι οφειλέτες τηλεφωνικά για την οφειλή τους, θα προειδοποιούνται όσοι κινδυνεύουν να χάσουν την προθεσμία πληρωμής κάποιας δόσης για χρέος που έχει ρυθμιστεί κλπ.

17) οι εφορίες θα αποκτήσουν password στο ηλεκτρονικό πρόγραμμα περιουσιολογίου της ΓΓΠΣ, προκειμένου να πληροφορούνται άμεσα την ακίνητη περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη

18) σε οφειλέτες μεγάλου ρίσκου για φυγή στο εξωτερικό, φυγάδευση ποσών κλπ θα πρέπει να ενεργοποιούνται προληπτικά μέτρα διασφάλισης των συμφερόντων του δημοσίου, όπως η υποθήκευση ακινήτων, δέσμευση καταθέσεων κλπ.Πηγή:www.capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

Anonymous - Project Mayhem: Πόλεμος κατά της διαφθοράς

Anonymous - Project Mayhem: Πόλεμος κατά της διαφθοράς

Οι Anonymous με το νέο Project Mayhem κηρύσσουν πόλεμο κατά της διαφθοράς και προτρέπουν τους πάντες να κοινοποιήσουν οποιοδήποτε στοιχείο παρανομίας.


"Φανταστείτε πως αγοράζετε ένα USB. Φανταστείτε πως το παίρνετε στη δουλειά σας. Φανταστείτε πως συλλέγετε αποδεικτικά στοιχεία παρανομίας και διαφθοράς. Φανταστείτε πως όλοι μαζί αποκαλύπτουμε όλα τα ψέματα. Φανταστείτε πως τα κοινοποιούμε όλα."
Αυτό αναφέρουν οι Anonymous στο νέο τους παγκόσμιο πόλεμο εμπνευσμένο από την ταινία Fight Club. Το σχέδιo φέρει το όνομα "Project Mayhem".
Και ενώ η καμπάνια με τίτλο "Διαρρεύστε τα όλα" έχει ήδη ξεκινήσει, ο πραγματικός "πόλεμος" θα αρχίσει στις 12 Δεκεμβρίου 2012 και θα τελειώσει στις 21 Δεκεμβρίου 2012,  ημερομηνία η οποία ταυτίζεται με το τέλος του κόσμου κατά τους Μάγια.

Τό δαμε καί αυτό!!!! Ξύλο σε Γερμανούς που δεν πλήρωναν επειδή… η Ελλάδα τους χρωστάει!! χαχαχα


  • 10.7K
     



 Ξύλο σε Γερμανούς που δεν πλήρωναν επειδή… η Ελλάδα τους χρωστάει
Σκηνές «Φαρ Ουέστ» εκτυλίχθηκαν μέσα σε νυχτερινό μαγαζί της Χερσονήσου, όταν Γερμανοί Τουρίστες αρνήθηκαν να πληρώσουν τον λογαριασμό.

Η παρέα των Γερμανών αφού κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και διασκέδασε στο γνωστό μαγαζί της Χερσονήσου, δε δέχτηκαν να πληρώσουν, λέγοντας πως οι Έλληνες είναι εκείνοι που τους οφείλουν χρήματα!
Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και ακολούθησε… σύρραξη. Με τους Γερμανούς να φεύγουν από το χώρο δαρμένοι.
Είναι η πρώτη φορά-τουλάχιστον στη συγκεκριμένη περιοχή- που σημειώνεται τέτοιου είδους περιστατικό, με φόντο το… Μνημόνιο.

Η πρόταση της Κομισιόν για τη δημιουργία τραπεζικής ένωσης





Νέα μέτρα διαχείρισης κρίσεων για την αποφυγή μελλοντικών διασώσεων τραπεζών παρουσίασε η Κομισιόν κίνηση που σύμφωνα με τον πρόεδρό της Jose Manuel Barroso αποτελεί ουσιαστικό βήμα στην πορεία προς την Τραπεζική Ένωση στην ΕΕ.
Όπως ανάφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν, η χρηματοπιστωτική κρίση κατέδειξε ότι οι δημόσιες αρχές δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένες ώστε να αντιμετωπίζουν προβληματικές τράπεζες που λειτουργούν στις σημερινές παγκόσμιες αγορές.

Προκειμένου να διατηρηθούν οι βασικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να εισφέρουν δημόσιο χρήμα σε τράπεζες και να χορηγήσουν εγγυήσεις σε πρωτοφανή κλίμακα: από τον Οκτώβριο του 2008 μέχρι τον Οκτώβριο του 2011, η Επιτροπή ενέκρινε μέτρα χορήγησης κρατικής ενίσχυσης σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ύψους 4,5 τρισεκατ. ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στο 37% του ΑΕΠ της EΕ)1. Αυτό απέτρεψε τη μαζική πτώχευση τραπεζών και την οικονομική αναστάτωση, αλλά επιβάρυνε τους φορολογουμένους με την επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών και δεν κατόρθωσε να επιλύσει το ζήτημα του πώς αντιμετωπίζονται οι μεγάλες διασυνοριακές τράπεζες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Οι προτάσεις που εξέδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για κανόνες σε επίπεδο ΕΕ για την ανάκαμψη και την εξυγίανση των τραπεζών θα αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Εξασφαλίζουν ότι στο μέλλον οι αρχές θα διαθέτουν τα μέσα για να παρεμβαίνουν αποφασιστικά πριν εμφανιστούν τα προβλήματα και σε αρκετά πρώιμο στάδιο της διαδικασίας, σε περίπτωση εμφάνισης προβλημάτων.

Επιπλέον, εάν η χρηματοοικονομική κατάσταση μιας τράπεζας επιδεινωθεί τόσο ώστε δεν μπορεί να διορθωθεί, η πρόταση εξασφαλίζει ότι οι κρίσιμης σημασίας λειτουργίες της τράπεζας μπορούν να διασωθούν, ενώ το κόστος της αναδιάρθρωσης και της εξυγίανσης των χρεοκοπημένων τραπεζών βαρύνει τους ιδιοκτήτες και τους πιστωτές τους και όχι τους φορολογουμένους.

Ο Πρόεδρος Barroso δήλωσε τα εξής: «Η ΕΕ ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο του G20. Ήδη δύο εβδομάδες πριν από τη διάσκεψη κορυφής στο Los Cabos, η Επιτροπή παρουσιάζει πρόταση που θα συντείνει στην προστασία των ευρωπαίων φορολογουμένων και ευρωπαϊκών οικονομιών από τις επιπτώσεις τυχόν τραπεζικής χρεοκοπίας. Η σημερινή πρόταση αποτελεί ουσιαστικό βήμα στην πορεία προς την Τραπεζική Ένωση στην ΕΕ, και θα καταστήσει πλέον υπεύθυνο τον τραπεζικό τομέα. Αυτό θα συμβάλλει στη σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην ΕΕ στο μέλλον, καθώς προσπαθούμε να ενισχύσουμε και να ενοποιήσουμε περισσότερο τις αλληλεξαρτώμενες οικονομίες μας.»

Ο αρμόδιος για την Εσωτερική Αγορά Επίτροπος κ. Michel Barnier έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η χρηματοπιστωτική κρίση έχει κοστίσει πολλά χρήματα στους φορολογουμένους. Η σημερινή πρόταση είναι το τελικό μέτρο στο πλαίσιο της εκπλήρωσης των δεσμεύσεών μας στο πλαίσιο της G20 για τη βελτίωση της νομοθεσίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Πρέπει να εξοπλίσουμε τις δημόσιες αρχές έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν ικανοποιητικά τις μελλοντικές τραπεζικές κρίσεις. Αλλιώς, θα πρέπει για άλλη μια φορά να πληρώσουν τον λογαριασμό οι πολίτες, ενώ οι διασωθείσες τράπεζες θα συνεχίσουν να ενεργούν όπως πριν, εφόσον θα γνωρίζουν ότι και πάλι θα διασωθούν.»

Βασικά στοιχεία της πρότασης:
Ένα πλαίσιο εξυγίανσης

Το πλαίσιο βασίζεται σε πρόσφατες προσπάθειες διαφόρων κρατών μελών για τη βελτίωση των εθνικών συστημάτων εξυγίανσης. Ενισχύει τα εν λόγω συστήματα σε βασικούς τομείς και εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των εργαλείων εξυγίανσης στην ολοκληρωμένη χρηματοπιστωτική αγορά της Ευρώπης.

Τα προτεινόμενα εργαλεία χωρίζονται σε εξουσίες «πρόληψης», «έγκαιρης παρέμβασης» και «εξυγίανσης», ενώ η παρέμβαση των αρχών γίνεται όλο και πιο διεισδυτική όσο επιδεινώνεται η κατάσταση.

1. Προετοιμασία και πρόληψη:

• Πρώτον, το πλαίσιο επιβάλλει στις τράπεζες να καταρτίζουν σχέδια ανάκαμψης στα οποία προβλέπονται μέτρα που θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση επιδείνωσης της χρηματοοικονομικής τους κατάστασης, προκειμένου να αποκατασταθεί η βιωσιμότητά τους.

• Δεύτερον, οι αρχές που έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη της εξυγίανσης τραπεζών υποχρεούνται να καταρτίζουν σχέδια εξυγίανσης με επιλογές για την αντιμετώπιση τραπεζών σε κρίσιμη κατάσταση οι οποίες δεν είναι πλέον βιώσιμες (όπως λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή εργαλείων εξυγίανσης και τρόπων διασφάλισης της συνέχειας των λειτουργιών κρίσιμης σημασίας). Τα σχέδια διάσωσης και εξυγίανσης πρόκειται να καταρτίζονται τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και για τα επιμέρους ιδρύματα που ανήκουν στον όμιλο.

• Τρίτον, εάν οι αρχές εντοπίσουν τυχόν εμπόδια για τη δυνατότητα εξυγίανσης κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας σχεδιασμού, μπορούν να απαιτήσουν από μια τράπεζα να τροποποιήσει τις νομικές ή τις λειτουργικές δομές της για να εξασφαλιστεί ότι μπορεί να εξυγιανθεί με τα διαθέσιμα εργαλεία κατά τρόπο που δεν θέτει σε κίνδυνο τις κρίσιμης σημασίας λειτουργίες, δεν απειλεί τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ούτε συνεπάγεται κόστος για τον φορολογούμενο.

• Τέλος, οι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι μπορούν να συνάπτουν ενδοομιλικές συμφωνίες υποστήριξης, προκειμένου να περιορίζεται η ανάπτυξη των κρίσεων και να ενισχύεται γρήγορα η χρηματοπιστωτική σταθερότητα του ομίλου ως συνόλου. Υπό την προϋπόθεση της έγκρισης από τις εποπτικές αρχές και τους μετόχους της κάθε οντότητας που είναι συμβαλλόμενο μέρος της συμφωνίας, τα ιδρύματα που λειτουργούν στο πλαίσιο ενός ομίλου θα είναι συνεπώς σε θέση να παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη (υπό μορφή δανείων, παροχής εγγυήσεων, ή παροχής περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται ως εμπράγματη ασφάλεια σε συναλλαγές) σε άλλες οντότητες του ομίλου που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.
2. Έγκαιρη παρέμβαση

Η έγκαιρη επέμβαση των εποπτικών αρχών θα εξασφαλίσει ότι οι οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζονται μόλις αυτές εμφανιστούν. Οι εξουσίες έγκαιρης παρέμβασης ενεργοποιούνται όταν ένα ίδρυμα δεν πληροί ή ενδέχεται να παραβιάζει τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις. Οι αρχές μπορούν να απαιτήσουν από το ίδρυμα να εφαρμόσει μέτρα που προβλέπονται στο σχέδιο ανάκαμψης, να καταρτίσει πρόγραμμα δράσης και χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του, να απαιτήσουν τη σύγκληση συνέλευσης των μετόχων για να ληφθούν επείγουσες αποφάσεις, και να απαιτήσουν από το ίδρυμα να καταρτίσει σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους με τους πιστωτές του.

Επιπλέον, οι εποπτικές αρχές θα έχουν την εξουσία να διορίζουν ειδικό διαχειριστή σε μια τράπεζα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, όταν υπάρχει σημαντική επιδείνωση της οικονομικής της κατάστασης και τα εργαλεία που αναφέρονται ανωτέρω δεν επαρκούν ώστε να αντιστραφεί η κατάσταση. Η πρωταρχική αποστολή του ειδικού διαχειριστή είναι να αποκαταστήσει την οικονομική κατάσταση της τράπεζας και την ορθή και συνετή διαχείριση των δραστηριοτήτων της.

3. Εξουσίες και εργαλεία εξυγίανσης

Η εξυγίανση πραγματοποιείται εάν τα προληπτικά μέτρα και τα μέτρα έγκαιρης παρέμβασης δεν καταφέρουν να επανορθώσουν την κατάσταση και αυτή επιδεινώνεται μέχρι το σημείο της πτώχευσης ή της πιθανής πτώχευσης της τράπεζας. Εάν η αρχή θεωρεί ότι κανένα εναλλακτικό μέτρο δεν μπορεί να συμβάλει στην αποφυγή της πτώχευσης της τράπεζας, και ότι διακυβεύεται το δημόσιο συμφέρον (πρόσβαση σε κρίσιμης σημασίας τραπεζικές λειτουργίες, χρηματοπιστωτική σταθερότητα, ακεραιότητα των δημοσίων οικονομικών κ.λπ.), οι αρχές θα πρέπει να αναλάβουν τον έλεγχο του ιδρύματος και να αναλάβουν αποφασιστική δράση για την εξυγίανσή του.

Τα εναρμονισμένα εργαλεία και εξουσίες εξυγίανσης, μαζί με τα σχέδια εξυγίανσης που έχουν καταρτιστεί εκ των προτέρων τόσο για τις τράπεζες που λειτουργούν σε εθνικό επίπεδο όσο και για τις διασυνοριακές τράπεζες, θα εξασφαλίσουν ότι οι εθνικές αρχές σε όλα τα κράτη μέλη διαθέτουν μια κοινή δέσμη «εργαλείων» και έναν χάρτη πορείας για τη διαχείριση της πτώχευσης των τραπεζών. Η παρεμβολή στα δικαιώματα των μετόχων και των πιστωτών, που είναι αναπόφευκτη συνέπεια των εργαλείων, δικαιολογείται από την επιτακτική ανάγκη προστασίας της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, των καταθετών και των φορολογουμένων, και συνοδεύεται από διασφαλίσεις για να εξασφαλιστεί ότι τα εργαλεία εξυγίανσης δεν χρησιμοποιούνται αντικανονικά.

Τα κύρια εργαλεία εξυγίανσης είναι τα εξής:

• Το εργαλείο πώλησης δραστηριοτήτων, βάσει του οποίου οι αρχές πωλούν το σύνολο ή μέρος της υπό πτώχευση τράπεζας σε άλλη τράπεζα·

• Το εργαλείο μεταβατικού ιδρύματος, το οποίο συνίσταται στον προσδιορισμό των υγιών περιουσιακών στοιχείων ή των βασικών λειτουργιών της τράπεζας και στον διαχωρισμό τους σε μια νέα τράπεζα (μεταβατική τράπεζα), που θα πωληθεί σε άλλη οικονομική οντότητα. Στη συνέχεια, η παλαιά τράπεζα με τα επισφαλή περιουσιακά στοιχεία ή τις μη βασικές λειτουργίες εκκαθαρίζεται με την κανονική πτωχευτική διαδικασία·

• το εργαλείο διαχωρισμού περιουσιακών στοιχείων, με το οποίο τα επισφαλή περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας μεταβιβάζονται σε έναν φορέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Το εν λόγω εργαλείο καθαρίζει τον ισολογισμό της τράπεζας. Προκειμένου να αποφευχθεί η χρήση του εν λόγω εργαλείου αποκλειστικά ως μέτρου κρατικής ενίσχυσης, το πλαίσιο ορίζει ότι αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε συνδυασμό με άλλο εργαλείο (μεταβατική τράπεζα, πώληση δραστηριοτήτων ή απομείωση). Αυτό εξασφαλίζει ότι, ενώ η τράπεζα λαμβάνει στήριξη, υφίσταται ταυτόχρονα αναδιάρθρωση·

• Το εργαλείο διάσωσης με ίδια μέσα, με το οποίο η τράπεζα προβαίνει σε ανακεφαλαιοποίηση με διαγραφή ή αποδυνάμωση των μετόχων, ενώ οι απαιτήσεις των πιστωτών μειώνονται ή μετατρέπονται σε μετοχές. Με τον τρόπο αυτόν, ένα ίδρυμα για το οποίο δεν έχει βρεθεί ιδιώτης αγοραστής, ή το οποίο θα είναι περίπλοκο να διαχωριστεί, θα μπορούσε έτσι να συνεχίσει να παρέχει βασικές υπηρεσίες, χωρίς να υπάρχει ανάγκη διάσωσης με δημόσιο χρήμα, και οι αρχές θα έχουν χρόνο για την αναδιοργάνωσή του ή τη μείωση τμημάτων των δραστηριοτήτων του με μεθοδευμένο τρόπο. Για τον σκοπό αυτόν, οι τράπεζες θα πρέπει να διαθέτουν ένα ελάχιστο ποσοστό των συνολικών υποχρεώσεών τους υπό τη μορφή μέσων που είναι επιλέξιμα για διάσωση με ίδια μέσα. Εάν ενεργοποιηθεί το εν λόγω εργαλείο, τα μέσα αυτά θα απομειώνονται με προκαθορισμένη σειρά όσον αφορά την εξοφλητική προτεραιότητα των απαιτήσεων έτσι ώστε το ίδρυμα να ανακτήσει τη βιωσιμότητά του.
 
Συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι τράπεζες ή οι όμιλοι της ΕΕ που δραστηριοποιούνται διασυνοριακά, το πλαίσιο ενισχύει τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας, της παρέμβασης και της εξυγίανσης. Προβλέπονται σώματα εξυγίανσης υπό την καθοδήγηση της αρχής εξυγίανσης του ομίλου, και με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ). Η ΕΑΤ θα διευκολύνει τις κοινές δράσεις και θα ενεργεί ως δεσμευτικός διαμεσολαβητής, εάν χρειαστεί. Με τον τρόπο αυτόν τίθενται τα θεμέλια για μια όλο και περισσότερο ολοκληρωμένη εποπτεία των διασυνοριακών οντοτήτων σε επίπεδο ΕΕ, η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω κατά τα προσεχή έτη στο πλαίσιο της επανεξέτασης της αρχιτεκτονικής των εποπτικών αρχών στην Ευρώπη.

Χρηματοδότηση της εξυγίανσης

Για να είναι αποτελεσματικά, τα εργαλεία εξυγίανσης θα απαιτήσουν κάποια χρηματοδότηση. Για παράδειγμα, αν οι αρχές δημιουργήσουν μια μεταβατική τράπεζα, θα χρειαστούν κεφάλαια ή βραχυπρόθεσμα δάνεια. Εάν δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση μέσω της αγοράς και προκειμένου να αποφευχθεί η χρηματοδότηση των ενεργειών εξυγίανσης από το κράτος, θα διατεθεί συμπληρωματική χρηματοδότηση από ταμεία εξυγίανσης, τα οποία θα εισπράττουν συνεισφορές από τις τράπεζες ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους και τα προφίλ κινδύνου τους. Τα ταμεία θα πρέπει να αποκτήσουν επαρκείς δυνατότητες ώστε να φθάσουν στο 1% των καλυπτόμενων καταθέσεων σε 10 έτη. Θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την υποστήριξη της ομαλής αναδιοργάνωσης και εξυγίανσης, και σε καμία περίπτωση για τη διάσωση τραπεζών. Τα εθνικά ταμεία εξυγίανσης θα συνεργάζονται, ιδίως για την παροχή χρηματοδότησης για την εξυγίανση διασυνοριακών τραπεζών.

Για τη βέλτιστη χρήση των πόρων, η οδηγία για την εξυγίανση αξιοποιεί επίσης τη χρηματοδότηση που διατίθεται ήδη στα 27 συστήματα εγγύησης των καταθέσεων (ΣΕΚ). Τα ΣΕΚ θα παρέχουν χρηματοδότηση, παράλληλα με το ταμείο εξυγίανσης, για την προστασία των ιδιωτών καταθετών. Για να μεγιστοποιηθεί η συνέργεια, θα επιτρέπεται στα κράτη μέλη ακόμη και να συγχωνεύουν το ΣΕΚ και το ταμείο εξυγίανσης, εφόσον υπάρχουν όλα τα εχέγγυα για να εξασφαλιστεί ότι το σύστημα εξακολουθεί να είναι σε θέση να αποζημιώνει τους καταθέτες σε περίπτωση πτώχευσης.


Πηγή:www.capital.gr
Πηγή:www.capital.gr

Γυμνή Η γυναίκα του προέδρου της Barcelona

http://troktiko.eu/wp-content/uploads/2012/06/image130.jpeg Γυμνή Barca προεδρίνα! Ξεχάστε για λίγο τα άσχημα και διασκεδάστε Χαμός στην Ισπανία, το βίντεο σπάει τα κοντέρ. Η γυναίκα του προέδρου της Barcelona, του Juan Laporta, που έφερε τους παικταράδες στη Βαρκελώνη, Maria Lapiedra, παρουσιάζει εκπομπή, όταν ένας τύπος πηγαίνει πίσω της και της βγάζει το φόρεμα, αφήνοντάς την γυμνή !

Είσαι Ελληνας???

Ποδοτέστ ελληνικότητας – Βγάλτε την κάλτσα και ελέγξτε τα!

  • 5
     



 Ποδοτέστ ελληνικότητας – Βγάλτε την κάλτσα και ελέγξτε τα!
Πόσοι πραγματικά γνωρίζουν τι είναι το Ελληνικό Πόδι; Η εύκολη και γρήγορη απάντηση είναι ότι πρόκειται περί μετρικού συστήματος το οποίο χρησιμοποιήθηκε στην αρχαιότητα από τους Έλληνες και κατόπιν υιοθετήθηκε από τους Άγγλους, κλπ, κλπ. Ναι, αυτή είναι μία απάντηση. Σωστή εν μέρει….
Αλλά στην πραγματικότητα στην τέχνη και στην ιατρική, ο όρος Ελληνικό Πόδι σήμαινε κάτι άλλο τελείως διαφορετικό:
Στην ιατρική λοιπόν ονομάζεται Morton’s toe, στην γλυπτική ονομάζεται Ελληνικό Πόδι.
Είναι η κατάσταση κατά την οποία το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας, αυτό δίπλα στο μεγάλο, είναι μακρύτερο από το πρώτο.
Στα φυσιολογικά πόδια υπάρχουν 3 τύποι.
α) Το Αιγυπτιακό Πόδι, στο οποίο από το μεγάλο δάχτυλο μέχρι το μικρότερο υπάρχει μια διαγώνιος ευθεία με το μεγάλο δάχτυλο μακρύτερο από όλα,
β) το Ρωμαϊκό Πόδι ή και τετράγωνο, όπου όλα τα δάχτυλα είναι σε μία οριζόντια ευθεία
γ) και το Ελληνικό Πόδι όπως περιέγραψα πριν.
Η μεγάλη (70-80%) πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει το Αιγυπτιακό Πόδι, καθώς είναι το «κανονικό» οστεολογικά, αυτό το οποίο «πρέπει» να έχει ο κάθε άνθρωπος με βάση την οστεϊκή κατασκευή του είδους μας.
Υπάρχει ολόκληρο κίνημα μάλιστα στις ιατρικές κοινότητες παγκοσμίως, να καταργηθεί ο όρος «Αιγυπτιακό» καθώς είναι το ορθό επιστημονικά. Δεν υπάρχει όμως καμμιά αμφισβήτηση για τον όρο «Ελληνικό», παρά μόνο η σιωπηρή αντικατάστασή του από τον όρο Morton’s toe και τον χαρακτηρισμό του ως οστεϊκή δυσμορφία.
Ποιά είναι όμως η διαφορά με τα άλλα είδη εκτός από το μέγεθος των μεταταρσίων οστών;;;
Το Ελληνικό Πόδι είναι κληρονομικό!
Απίστευτο!!! Αν ήταν μόνο αυτό, πιθανώς όχι.
Το απίστευτο είναι ότι η «δυσμορφία» του Ελληνικού Ποδιού συνδέεται γονιδιακά με Έλληνες.
Ουπς!!! Μισό λεπτό!!!
Αυτό σημαίνει ότι όποιος έχει μεγαλύτερο δεύτερο δάχτυλο στο πόδι του, έχει απαραίτητα Ελληνικά γονίδια;;;
ΝΑΙ!!!
Και αυτό ΕΙΝΑΙ απίστευτο και είναι πιθανόν το στοιχείο το οποίο γίνεται προσπάθεια να «ξεχαστεί«, μετατρέποντας το γενετικό αυτό χαρακτηριστικό σε οστεϊκή δυσμορφία.
 Ποδοτέστ ελληνικότητας – Βγάλτε την κάλτσα και ελέγξτε τα!
Στη γλυπτική, υπάρχουν αμέτρητες αποδείξεις για την γνώση της ύπαρξης του χαρακτηριστικού αυτού στους Έλληνες από τα πανάρχαια χρόνια.
ΟΛΑ τα αγάλματα της Ελληνικής αρχαιότητας τα οποία απεικονίζουν φιγούρες Ελλήνων, φέρουν αυτό το χαρακτηριστικό, καθαρά. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι το απεικόνιζαν στα έργα τους.
Γνώριζαν την διαφορετικότητα τους και το έδειχναν. Αργότερα οι Ρωμαίοι, οι οποίοι δεν είχαν δική τους γλυπτική υποδομή και παιδεία, αντέγραψαν τα Ελληνικά έργα και μαζί και το Ελληνικό Πόδι μεταφέροντάς το στην τέχνη τους, αλλά ταυτόχρονα, μη γνωρίζοντας τη λεπτομέρεια αυτή, το διέσωσαν και για τις επόμενες γενιές καθώς είναι γνωστό ότι ένα τεράστιο ποσοστό αυθεντικών Ελληνικών έργων καταστράφηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.
 Ποδοτέστ ελληνικότητας – Βγάλτε την κάλτσα και ελέγξτε τα!
ΠΗΓΗ: pinnokio.gr