Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τον δρόμο για... Καναδά ακολουθούν χιλιάδες Έλληνες


Τον δρόμο για... Καναδά ακολουθούν χιλιάδες Έλληνες
Όπου φύγει, φύγει...
Στις 10.000 αιτήσεις υπολογίζονται οι αιτήσεις Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στον Καναδά, όπως αποκάλυψε ο Έλληνας ομοσπονδιακός βουλευτής στο καναδικό κοινοβούλιο, Τζιμ Καρύγιαννης, επικαλούμενος στοιχεία της καναδικής πρεσβείας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», επέστησε την προσοχή όσων αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, καλώντας τους να έχουν το νου τους για τους επιτήδειους που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά την παραμονή και την εργασία τους εκεί.
Άλλωστε, όπως ανέφερε ο ίδιος, ο Καναδάς, τον οποίο χαρακτήρισε «κλειστό μαγαζί», έχει θέσει μορατόριουμ από σήμερα έως το 2013 ότι δεν θα δεχτεί καινούριες αιτήσεις μεταναστών.
Η Ελλάδα ή για να το θέσουμε καλύτερα, η πολιτική της Ελλάδας διώχνει τα παιδιά της!

Οι Τούρκοι βρήκαν «Ευαγγέλιο» που γκρεμίζει το Χριστιανισμό

«Οι Τούρκοι βρήκαν στην Κατεχόμενη Κύπρο ένα Ευαγγέλιο που θα γκρεμίσει τον Χριστιανισμό και θα φέρει παγκόσμια ανατροπή ισορροπιών».

Οι Τούρκοι βρήκαν «Ευαγγέλιο» που γκρεμίζει το Χριστιανισμό
Η είδηση αυτή που συγκλονίζει τον χριστιανικό αλλά και ισλαμικό κόσμο μεταδίδεται ήδη από δεκάδες τουρκικά και ιρανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επιμένουν με συγκεκριμένα στοιχεία ότι Τούρκοι αξιωματικοί στην Κατεχόμενη Κύπρο ανακάλυψαν το επονομαζόμενο «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα», το οποίο είναι γραμμένο στα αραμαϊκά, τη γλώσσα του Ιησού.
Ειδικοί επιστήμονες στην Τεχεράνη αποκωδικοποίησαν και μετέφρασαν τα κείμενα που βρίσκονται σε αυτό το χαμένο «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα» και τα οποία, όπως υποστηρίζουν οι Ιρανοί επιστήμονες «αποκαλύπτονται σε αυτό όλες οι αλήθειες που διαλύουν τα θεμέλια πάνω στα οποία χτίστηκε η Χριστιανική Εκκλησία».
Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται Τούρκοι αξιωματικοί που μπήκαν στην Κατεχόμενη Κύπρο και έπιασαν ένοπλους ληστές που στις 16 Μάρτη 1996 είχαν συλήσει τον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα στο ομώνυμο μοναστήρι στην Κατεχόμενη Κύπρο.
Ανάμεσα στα κειμήλια που εκλάπησαν τότε ήταν ένα Ευαγγέλιο, που κατά την κυπριακή Εκκλησία θα μπορούσε να είναι το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, αφού με αυτό είχε ενταφιαστεί ο Απόστολος Βαρνάβας. Αντίθετα, στην Άγκυρα και στην Τεχεράνη οι ειδικοί αρχαιολόγοι επιμένουν ότι το Ευαγγέλιο με την αραμαϊκή γραφή ήταν το Ευαγγέλιο του Βαρνάβα που γράφτηκε αποκαλύπτοντας την πραγματική αλήθεια για την ιστορία του Χριστιανισμού, που είναι τελείως διαφορετική από αυτή που ξέρουμε μέχρι σήμερα.
Όταν ρωτήθηκε για το θέμα ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτουγκρίλ Γκουνάι, είπε ότι η Τουρκία έχει στην κατοχή της «ένα χαμένο αντίγραφο της Βίβλου, ηλικίας 1.500 ετών, γραμμένο με χρυσόσκονη πάνω σε δέρμα, στην αραμαϊκή γλώσσα που ήταν η γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς Χριστός», το οποίο θα εκτεθεί δημοσίως στο κοινό μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασής του.
Κι ενώ ο Τούρκος υπουργός απέφυγε να ονομάσει το ιερό αυτό κείμενο «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα», ένας μεγάλος αριθμός ακαδημαϊκών, καθηγητών πανεπιστημίων και δημοσιογράφων στην Τουρκία και το Ιράν πανηγυρίζουν ότι βρήκαν τη Βίβλο, που είναι και η μεγαλύτερη και σημαντικότερη ανακάλυψη της παγκόσμιας ιστορίας και αφορά στην πραγματικότητα στην ιστορία του Χριστιανισμού.
Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι το ιερό αυτό βιβλίο το 2000 κλάπηκε από τον τάφο του Απόστολου Βαρνάβα στην Κατεχόμενη Κύπρο, από μία ομάδα αρχαιοκάπηλων που όταν προσπάθησαν να φύγουν από την Κατεχόμενη Κύπρο στην Τουρκία, συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία.
Πρώτος σταθμός της «Βίβλου» ήταν τότε το δικαστικό μέγαρο της Άγκυρας, όπου υπάρχουν κι άλλα θρησκευτικά κειμήλια κι εκεί ξεχάστηκε για 12 ολόκληρα χρόνια. Σήμερα βρίσκεται στο Μουσείο Εθνογραφίας της Άγκυρας, όπου γίνεται με ειδικά μηχανήματα και η αποκωδικοποίησή του.
Ωστόσο, πίσω από την υπόθεση αυτή, υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με πρωταγωνιστές το τουρκικό παρακράτος, αξιωματικούς της εθνικιστικής οργάνωσης «Εργκένεκον», της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, υπάρχουν δολοφονίες και μία άφθονη θρησκευτική προπαγάνδα από σκληρούς ισλαμικούς κύκλους

Νεκρός ο γιος του Σιλβέστερ Σταλόνε


Νεκρός στο σπίτι του στο Χόλιγουντ βρέθηκε ο Σαγκ Σταλόνε γιος του διάσημου ηθοποιού ταινιών δράσης Σιλβέστερ Σταλόνε ανακοίνωσαν οι αρχές και ο δικηγόρος της οικογένειας.

Νεκρός ο γιος του Σιλβέστερ Σταλόνε
Η αστυνομία και ο δικηγόρος έδωσαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το πώς βρέθηκε νεκρός ο νεαρός Σταλόνε...
Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, ο νεαρός Σταλόνε, που ήταν επίδοξος ηθοποιός και σκηνοθέτης, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι από την οικονόμο.
«Είναι μια τραγωδία. Ήταν ένας νεαρός ταλαντούχος πολύ καλός σκηνοθέτης και ένα υπέροχο πρόσωπο» είπε ο δικηγόρος.
«Δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες, αλλά θα πρέπει να είναι κάποιο τραγικό ατύχημα. Ήταν γεμάτος ζωή. Δεν ήταν καταθλιπτικός».

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΦΟΙ: ΜΕΤΑ ΑΠΟ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

  

Στο αρχαίο θέατρο Δελφών, πέρα από τη σημασία που είχε λόγω της γεωγραφίας του στον αρχαίο κόσμο, διαμορφώθηκε και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το σημερινό κοινό το θέατρο. Σε αυτό για πρώτη φορά το ζεύγος Σικελιανού, το 1927, κάλεσε το κοινό να απαρνηθεί τα μαλακά βελούδα και να παρακολουθήσει τον «Προμηθέα Δεσμώτη» καθήμενο στα άβολα αρχαία μάρμαρα. Ήταν η πρώτη παράσταση αρχαίου δράματος στο «φυσικό» της χώρο, που εξελίχθηκε σε αυτή τη συνήθεια του καλοκαιριού όπου να κοινωνεί στο θέατρο σε αρχαία στασίδια από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη. Όμως το αρχαίο θέατρο των Δελφών σίγησε για άλλη μία φορά το 1975 όταν έκλεισε η σκηνή λόγω.

Αύριο θα αντηχήσει ξανά ο θεατρικός λόγος και η μουσική στο θέατρο από 37 χρόνια μετά με ένα ιντερμέτζο το 1992 όταν φιλοξενήθηκε εορταστική μουσική εκδήλωση για να τιμηθεί η σημαντική επέτειος της συμπλήρωσης ενός αιώνα από την έναρξη της μεγάλης ανασκαφής της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής στο χώρο των Δελφών. Πρόκειται για τη θεατρικο-μουσική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου που θα αντηχήσουν ξανά από τη σκηνή στο κοίλο του θεάτρου αποσπάσματα από έργα του αρχαίου δράματος και μελωδίες κορυφαίων Ελλήνων και ξένων συνθετών. «Ο πολιτισμός θα μας σώσει, θα βοηθήσει για να βγούμε από τη δεινή θέση στην οποία βρισκόμαστε. Ό,τι επενδύουμε στον πολιτισμό, θα το κερδίσουμε», τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Tύπου με αφορμή τη λειτουργία του θεάτρου ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τζαβάρας. Δίπλα του βρισκόταν ο πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών, Γιώργος Λούκος, ο οποίος και εξομολογήθηκε πως παρά τις αμφιβολίες του «Όταν πήγα στο θέατρο, ο χώρος με νίκησε». Η γενική γραμματέας του ΥΠO Λίνα Μενδώνη τόνισε πως το να ανοίξει το θέατρο ενός από τα πιο ιερά σημεία της αρχαιότητας ήταν ιδέα της υπηρεσιακής υπουργού Πολιτισμού Τατιάνας Καραπαναγιώτη να γίνει δηλαδή «κάτι συμβολικό σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα». Θεωρεί επίσης ότι «Είναι μία ευτυχής συγκυρία η εκδήλωση αυτή, με όλο το βάρος των συμβολισμών της», επειδή όπως εξήγησε η παράσταση είναι συμβολική και πραγματοποιείται λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες αναστύλωσης του θεάτρου. Όπως διευκρίνισε η Λίνα Μενδώνη ότι σε συνεργασία με το σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ έχει γίνει ήδη μελέτη αποκατάστασης του θεάτρου. Η μελέτη εφαρμογής προϋπολογισμό 1,3 εκατ. ευρώ έχει εγκριθεί και στη συνέχεια το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2015.


Τώρα για την παράσταση στη σκηνή τις «σπονδές» θα τελέσουν οι ηθοποιοί Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Καραθάνος, Ελένη Κοκκίδου, Λυδία Κονιόρδου, Όλια Λαζαρίδου, Μάγια Λυμπεροπούλου, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ρένη Πιττακή, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου. Το τι θα παρουσιάσουν οι ηθοποίοι το επέλεξαν μόνοι τους, όπως είπε ο Γιώργος Λούκος. «Είναι συγκινητικό να ακουστεί ξανά η μουσική σε αυτό το θέατρο, να ξαναλειτουργήσει» είπε η Λυδία Κονιόρδου. Η Ρένη Πιττακή θυμήθηκε πως είχε βρεθεί στο αρχαίο θέατρο των Δελφών, σαράντα χρόνια πριν ήμουν «κλωσόπουλο» στους «Όρνιθες» του Tέχνης. Στο θέατρο θα παρουσιάσει μία παράβαση από τους Όρνιθες και όπως είπε θα δώσει την ευκαιρία «να δούμε τους Ορνιθες του Αριστοφάνη και να αναπτερωθούμε. Να ξαναδούμε τη Νεφελοκοκκυγία που φτιάξαμε και που φτάσαμε». Χείμαρος στο λόγο του, ο αειθαλής Γιάννης Βογιατζής θυμήθηκε πως έχει παίξει σπουδαίο θέατρο στους Δελφούς ως μέλος της παράστασης, την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» το 1957. Ενώ παρατήρησε πως «οι αρχαίοι Έλληνες ήταν πολύ λιγότεροι σε πληθυσμό από σήμερα, αλλά είχαν χτίσει τεράστια θέατρα πολλών χιλιάδων θέσεων. Το πρώτο στοιχείο εκείνης της κοινωνίας δεν ήταν τυχαίο πως ήταν το θέατρο».


Με μουσική θα ντύσει την εκδήλωση το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο - αποτελούν οι Γιώργος Δεμερτζής (βιολί α'), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί β'), Ντέιβιντ Μπόγκοραντ (βιόλα) και 'Αγγελος Λιακάκης (τσέλο) - όπου και θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα σε ένα συνδυασμό με ελληνικές μελωδίες του Μορίς Ραβέλ, με τη συμμετοχή της σοπράνο Λένιας Ζαφειροπούλου και το Κουιντέτο για κλαρινέτο του Μότσαρτ, με τη συμμετοχή του Διονύση Γραμμένου.


Θα ερμηνεύσει τις "Πέντε Ελληνικές Μελωδίες" του Ραβέλ με τη συμμετοχή της σοπράνο Λένιας Ζαφειροπούλου και το Κουιντέτο για κλαρινέτο του Μότσαρτ με τη συμμετοχή του διακεκριμένου κλαρινετίστα Διονύση Γραμμένου. «Τα αρχαία θέατρα χρησιμοποιήθηκαν και μουσικά, και αυτός που πεισματικά τα εγκαινίασε ήταν ο Δημήτρης Μητρόπουλος από τη δεκαετία του 1930 στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, της Σπάρτης κ.α.» είπε ο Γιώργος Δεμερτζής, ο οποίος και είπε πως «του χρόνου το πιο κατάλληλο έργο για το χώρο τον Απόλλωνα Μουσηγέτη του Στραβίνσκυ από ορχήστρα Εγχόρδων».


Το αρχαίο θέατρο των Δελφών βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του ιερού του Πυθίου Απόλλωνος σε επαφή με τον περίβολο του τεμένους. Η μορφή του πρώτου θεάτρου, που κατασκευάσθηκε στο χώρο δεν μας είναι γνωστή. Αργότερα, τον 4ο αι. π.Χ., κτίσθηκε το πρώτο πέτρινο θέατρο και ακολούθησαν πολλές επισκευές του. Τη σημερινή του μορφή, με τη λιθόστρωτη ορχήστρα, τα λίθινα εδώλια και τη σκηνή έλαβε κατά τους πρώιμους ρωμαϊκούς χρόνους, το 160/159 π.Χ., όταν ο Ευμένης Β΄ της Περγάμου χρηματοδότησε τις κατασκευαστικές και επισκευαστικές εργασίες που έγιναν στο μνημείο. Τον 1ο αι. μ.Χ. η πρόσοψη του προσκηνίου διακοσμήθηκε με ζωφόρο, στην οποία απεικονίζονταν οι άθλοι του Ηρακλή. Φιλοξενούσε μουσικούς και δραματικούς αγώνες, στο πλαίσιο των θρησκευτικών εορτών των Πυθίων.


Διαιρείται με το διάζωμα σε δύο ζώνες, από τις οποίες η ανώτερη έχει 8 σειρές εδωλίων και η κατώτερη 27. Οι δύο ζώνες χωρίζονται με ακτινωτές κλίμακες, σε έξι κερκίδες η επάνω και σε επτά η κάτω, συνολικής χωρητικότητας 5.000 θεατών. Στη σύγχρονη επόχη εκτός από τις Δελφικές Γιορτές του 1927 και του 1930 το αρχαίο θέατρο των Δελφών δόθηκε περιορισμένος αριθμός παραστάσεων, από το Εθνικό Θέατρο (Οιδίπους Τύραννος, 1951, σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή), το Θέατρο Τέχνης (Πέρσες, 1967 και Όρνιθες, 1967, σκηνοθεσία Κάρολου Κουν) και άλλους θιάσους. Τιμές εισιτηρίων από 15 ευρώ έως 30 ευρώ. Φοιτητικό 10 ευρώ.

Ναός της θεάς Δήμητρας ανακαλύφθηκε στον Σελινούντα

Ναό της θεάς Δήμητρας έφερε στο φως στον Σελινούντα, την αρχαία ελληνική αποικία της Σικελίας...

Ναός της θεάς Δήμητρας ανακαλύφθηκε στον Σελινούντα
Ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον Κλεμέντε Μαρκόνι του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με την ιταλική αρχαιολογική υπηρεσία της περιοχής.Τ
α ευρήματα στο εσωτερικό του ναού, ένας μικρός οστέινος αυλός, που χρονολογήθηκε στα 570 π. Χ., ένα αφιέρωμα στη θεά Δήμητρα και ένα μικρό κορινθιακό αγγείο βοήθησαν μάλιστα στην απόδοσή του στη θεά.Από αυτά, ειδικά η ανακάλυψη του αυλού, που υποδηλώνει την τέλεση μουσικών και χορευτικών παραστάσεων σχετιζόμενων με λατρεία της Δήμητρας κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς τέτοιες απεικονίσεις, απαντώνται σε πολλά κορινθιακά αγγεία της περιοχής.Λόγω της χρονολόγησης των ευρημάτων εξάλλου στον 6ο π. Χ. αιώνα οι αρχαιολόγοι μπορούν να χρονολογήσουν και τον ναό, που ως εκ τούτου θα είναι το αρχαιότερος στον Σελινούντα.
Η έρευνα επιβεβαιώνει έτσι υποθέσεις, που είχαν γίνει στο παρελθόν για ηλικία του ναού, αν και μένει να απαντηθούν πολλά ακόμη ερωτήματα.

«Πυρ ομαδόν» από Ε.Ε για τις καθυστερήσεις στην Ελλάδα


«Το ελληνικό πρόγραμμα παρουσιάζει αποκλίσεις στους 210 από τους 300 στόχους», ανέφερε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Rheinische Post.

«Πυρ ομαδόν» από Ε.Ε για τις καθυστερήσεις στην Ελλάδα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα και απάντησε, ότι θα πρέπει να περιμένει την ολοκληρωμένη έκθεση της τρόικας. Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Ολι Ρεν, απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει το δημοσίευμα, υπενθυμίζοντας ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα περί τα τέλη Ιουλίου, για να αξιολογήσει τις ακολουθούμενες πολιτικές και τη συμμόρφωση με τους στόχους του Μνημονίου.  «Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή της τρόικας, θα μπορούμε να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να κάνουμε σχόλια» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής. Κληθείς να σχολιάσει το ίδιο δημοσίευμα ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ δήλωσε, ότι οι συμφωνίες με την Αθήνα σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις «περιλαμβάνουν δεσμεύσεις επί της ουσίας και επί του χρόνου». Σημείωσε ακόμη ότι η τρόικα εξετάζει κατά πόσο έχουν υλοποιηθεί τα συμφωνηθέντα μέτρα και πρόσθεσε ότι, όταν θα είναι διαθέσιμη η έκθεση, θα καταστεί δυνατό, επί αυτής της βάσης, να ληφθούν οι επόμενες αποφάσεις. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών πάντως επισήμανε ότι δεν διαθέτει ενδιάμεση έκθεση της τρόικας και ότι δεν μπορεί να γίνει σχόλιο επί προφορικών υποθέσεων.
Λιγότερο φειδωλός όμως στις αντιδράσεις του και στις δηλώσεις του, ήταν για άλλη μία φορά ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ: «Όχι σε εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις» είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandradio, τονίζοντας ότι η υπομονή, τόσο η δική του όσο και της τρόικας, φθάνει στο τέλος της. Σχολιάζοντας το ίδιο δημοσίευμα ανέφερε: «Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ του ευρώ, εφόσον τα κράτη εφαρμόζουν με αποφασιστικότητα τα αναγκαία μέτρα». Ωστόσο, διευκρίνισε ότι θα περιμένει και εκείνος την έκθεση της Τρόικας. Εξέφρασε πάντως επιφυλάξεις σχετικά με την ικανότητα της Ελλάδας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και ανέφερε ότι η προσωπική του εμπειρία, όταν βρέθηκε στην Αθήνα με αντιπροσωπεία επιχειρηματιών, δεν ήταν ιδιαίτερα θετική. «Κατά πόσο η Ελλάδα είναι ικανή να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις είναι κάτι που θα αποφασίσει η ίδια η τρόικα. Όμως, οι εμπειρίες που συλλέξαμε με κάνουν κάπως επιφυλακτικό», δήλωσε και πρόσθεσε: «Επιδιώξαμε κατ' επανάληψη την επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση, με το αίτημα να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις. Συνολικά υπήρξαν καθυστερήσεις και λόγω του προεκλογικού αγώνα που ακολούθησε. Όμως αυτό δείχνει ακόμη περισσότερο πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν τα πράγματα στους τομείς της εργασίας, της κοινωνικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων το συντομότερο δυνατό και να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα».

Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να εντείνει τις προσπάθειες της σε σχέση με τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, μετά την άρνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για παράταση των προθεσμιών εφαρμογής από την ελληνική κυβέρνηση των μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων», όπως αναφέρει.
«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος που η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει πολλές από τις δεσμεύσεις της όσον αφορά τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, που απαιτούνται ώστε να μπει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης. Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών έχει επικρίνει πολλές από τις απαιτήσεις της τρόικα για έλλειψη κοινωνικής ισορροπίας, αλλά ήταν πάντα σαφής ως προς την ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, καθώς επίσης και στοχευμένων, λογικών περικοπών στις δαπάνες», δηλώνει ο Χάνες Σβόμποντα και καλεί τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να αναλάβει την πρωτοβουλία για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. «Εναπόκειται τώρα στη νέα κυβέρνηση, και ιδιαίτερα στον υπουργό των Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, να εφαρμόσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Στουρνάρας έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να το πράξει αυτό γρήγορα και αποτελεσματικά» επισήμανε ο κ. Σβόμποντα και κατέληξε: «Η επιτυχία αυτών των μεταρρυθμίσεων αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Αγρια κόντρα Χρυσής Αυγής και ...Κουράκη(Δήμαρχο Ηρακλείου)

  v s

 

Αφορμή για το ξέσπασμα της Χρυσής Αυγής δεν είναι άλλη από την απόφαση του Δημάρχου Ηρακλείου για την κατασκευή μουσουλμανικών τάφων, κόστους 1.5 εκατομμυρίου ευρώ. 
Στην ανακοίνωση που είναι αναρτημένη στην τοπική ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής, ο επικεφαλής της ΤΟ Ηρακλείου κ. Σταύρος Καρεφυλλάκης τα "χώνει" του Δημάρχου λέγοντας χαρακτηριστικά
ότι ο Δήμος Ηρακλείου μάλλον έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, έτσι θα λύσει και την επιτακτική ανάγκη ταφής αλλοθρήσκων κατά τον αντιδήμαρχο.
"Για 50 μουσουλμανικούς τάφους, θα πληρωθούν 1,5 εκατομμύριο ευρώ! 30.000 ο τάφος σαν πολλά δεν είναι βρε «πατριώτες»; Έτσι λοιπόν άμεσα προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου στη δημιουργία χώρου ταφής για τους μουσουλμάνους που διαμένουν στην πόλη του Ηρακλείου με μια εργολαβία ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε έπειτα από αίτημα της αραβικής κοινότητας της πόλης πριν από ένα χρόνο".
Ενώ σε άλλο σημείο λέει ο κ. Καρεφυλλάκης: "Όπως διευκρινίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Μιχάλης Περισυνάκης, η ανάγκη διασφάλισης χώρου ενταφιασμού σε αλλόθρησκους που φιλοξενούνται στο Δήμο Ηρακλείου ήταν επιτακτική, ενώ τονίζει πως με το σχεδιασμό που έχει γίνει θα δημιουργηθούν 50 τάφοι που αναμένεται πως θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες για τα επόμενα χρόνια, ενώ η επέκταση του νέου κοιμητηρίου θα δώσει λύση και σε προβλήματα ενταφιασμού που αντιμετωπίζουν οι Ηρακλειώτες (αφού πρώτα λυθεί φυσικά το θέμα των… μουσουλμάνων). Τα έργα ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου".
Και κλείνει θέτοντας μια σειρά από ζητήματα.
"Τα ερωτήματα είναι σαφέστατα:
1) Γιατί δεν πληρώνουν και διαμορφώνουν οι μουσουλμάνοι τους τάφους τους όπως οι Έλληνες αν θέλουν να ταφούν στην Ελλάδα;
2) Γιατί δεν πληρώνει η μουσουλμανική κοινότητα;
3) Γιατί κοστίζει 30.000 ευρώ ο κάθε τάφος;
Ο κ. Κουράκης έχει να απαντήσει σε πολλά ακόμη ερωτήματα πολύ σύντομα και μάλιστα… επίσημα"

338 Μοίρα Μ Δ/Β “είμαστε η καλύτερη μοίρα Δίωξης/Βομβαρδισμού”

“είμαστε η καλύτερη μοίρα Δίωξης/Βομβαρδισμού” Tην Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 γιρτάζουν την 60η επέτειο από την ίδρυση της 338 Μοίρας Δίωξης/Βομβαρδισμού.

334 δισ. ευρώ η περιουσία της ΔΕΗ μόνο σε λιγνίτη! Και όμως πωλείται!




Επειδή ζούμε σε μία εποχή που οι αριθμοί είναι πάνω από όλα, κατευθύνουν τις ζωές μας και προφανώς κατευθύνουν και κυβερνήσεις, καλό είναι να κοιτάξουμε με προσοχή την επιστολή που ακολουθεί, και την οποία απέστειλε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και....
προς όλους τους βουλευτές ο κ. Ευριπίδης Μπίλλης, τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ.

Τα στοιχεία που παραθέτει φυσιολογικά θα έριχναν άμεσα την οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν θέλει να τα δει και προσπαθεί να πουλήσει την ΔΕΗ. Εμείς, να σημειώσουμε πως η ΔΕΗ στο σύνολό της είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει στην πώλησή της χωρίς να ρωτηθεί ο φυσικός ιδιοκτήτης (δηλαδή ο λαός) μέσω δημοψηφίσματος.

Κάποιοι, αν επιμείνουν στο ξεπούλημα - χάρισμα του πλούτου της χώρας, πολύ σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την φυλακή. Και μην θυμώνετε κύριε Σαμαρά. Ο καιρός που οι πολιτικοί θα αντιμετωπίσουν τις ποινικές τους ευθύνες, είναι πολύ κοντά, αφού τα "πολιτικά κόστη" δεν σας κοστίζουν τίποτε, πέρα από την εναλλαγή σας στην εξουσία...

Η επιστολή του κ. Μπίλλη

Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ,

Στη σελίδα 23 του annual report 2004 της ΔΕΗ που σας απεστάλη (και συνημμένο) αναφέρεται ότι η ΔΕΗ διαθέτει 3347 εκατομμύρια τονους λιγνίτη (Δυτική Μακεδονία, 1876 εκατ., Δράμα 900 εκατ., Ελασσόνα 69 εκατ. Και Μεγάπολη 255 εκατ.).

Συνολικά δηλαδή διαθέτει 3.347.000.000.000 κιλά λιγνίτη.

Με 0,1 του ευρώ ανα κιλό λιγνίτη η αξία των λιγνιτικών αποθεμάτων της ΔΕΗ ανέρχεται σε 334 δις ευρώ και με 0,01 του ευρώ (δηλαδή ενα λεπτό) ανά κιλό η αξία τους ανέρχεται σε 33 δις ευρώ.
Με 0,05 ευρώ ανά κιλό η αξία τους ανέρχεται σε 150 δις ευρώ.

Συνημμένα μπορείτε να δείτε επίσης τα φράγματα της ΔΕΗ και να εκτιμήσετε και εξ ιδίων και τη γενικότερη τους αξία.

Παρακαλείστε να θέσετε τα στοιχεία αυτά υπ όψην του κ. πρωθυπουργού που προχωρεί σε «ιδιωτικοποίηση» της ΔΕΗ λαμβάνοντας υπ όψην τη χρηματιστηριακή της αξία των 400 περίπου εκατομμυρίων ευρώ.

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Αυτό είναι το μωρό εξωγήινων που βρέθηκε στο Μεξικό!

Εξωγήινο μωρό σε αγροτική φάρμα

Η Μεξικανική τηλεόραση αποκάλυψε μια σχεδόν απίστευτη ιστορία ότι το Μάιο του 2007, ένα μωρό εξωγήινο, βρέθηκε ζωντανό από έναν γεωργό στο Μεξικό, σύμφωνα με πληροφορίες από το Bild.com. However, μετά την ανακάλυψη ο γεωργός πνίγηκε σε ένα χαντάκι από το φόβο του.

Είναι πραγματικά εξωγήινος ή απλά μια επιμελημένη απάτη για να δώσει εξηγήσεις στον μυστηριώδη θάνατο; Οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι, παρόλο που παρουσιάζει παρόμοιες αρθρώσεις με του ανθρώπου, ο σκελετός του έχει τα χαρακτηριστικά μιας σαύρας! επίσης τα δόντια του, δεν έχουν ρίζες σαν τους ανθρώπους.

Οι επιστήμονες είπαν ότι το πλάσμα ήταν πολύ ευφυέστατο. Σύμφωνα με την έκθεση του Bild.com υπάρχουν συχνές θεάσεις UFO στην περιοχή όπου βρέθηκε το πλάσμα. Ίσως να έμεινε πίσω σκόπιμα από εξωγήινους!

Ρώσοι και Κρήτες επιχειρηματίες συνεργούν

  Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης επίσκεψη Ρώσων επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται για Κρητικά προϊόντα



Με στόχο την εξωστρέφεια της Κρητικής οικονομίας και την αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων του νησιού στις διεθνείς αγορές, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης, την Δευτέρα 16 Ιουλίου θα βρίσκεται στο Ηράκλειο Ρωσική επιχειρηματική αποστολή τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών.
Σε συνεργασία με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη» η εννεαμελή Ρώσικη Αποστολή επιχειρηματιών πρόκειται να πραγματοποιήσει προσωπικές επαφές-συναντήσεις (b2b) με εκπροσώπους Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων. Τα μέλη της αποστολής, εκπροσωπούν ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου της Ρωσίας.
Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «brilliant» του ξενοδοχείου Lato Boutique Hotel, την Δευτέρα 16 Ιουλίου από τις 10 το πρωί μέχρι. Νωρίτερα –στις 9 το πρωί- ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, θα υποδεχθούν τα μέλη της αποστολής στην Περιφέρεια Κρήτης.
Στις συναντήσεις στο ξενοδοχείο θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 Κρητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στο λάδι, το κρασί, την τσικουδιά, τα αρτοσκευάσματα – παξιμάδια, το μέλι, τα βότανα – καλλυντικά και τα τυροκομικά. Οι επιχειρήσεις που κλήθηκαν να συμμετάσχουν έλαβαν πρόσκληση, μετά από συνεργασία που υπήρξε με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.
Την Τρίτη 17 Ιουλίου, η Ρώσικη Αποστολή και στελέχη της Περιφέρειας μαζί με την θεματική αντιπεριφερειάρχη, θα επισκεφτούν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά στους παραπάνω τομείς.
Η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη ανέφερε ότι «Υποδεχόμαστε μια δυναμική ομάδα επιχειρηματιών από την Ρωσία. Με τα περίπου 450 επιχειρηματικά ραντεβού που θα γίνουν, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την υψηλή ποιοτική, διατροφική και εμπορική αξία που παρουσιάζουν τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης. Η προσπάθεια μας για την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας του νησιού, έχει ως βασική παράμετρο τέτοιες συναντήσεις. Ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον με την συμμετοχή επιχειρηματιών από αγορές του εξωτερικού που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον».

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία.

Αυξάνεται κατά τρεις μήνες η στρατιωτική θητεία. Κατά την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό ο υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε αναλυτική εισήγηση του Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Μ.Κωσταράκου, στην οποία καταδεικνύεται η επιτακτική ανάγκη, για αύξηση κατά 3 μήνες της θητείας. Η βασική αιτία είναι το «πάγωμα» των προσλήψεων Επαγγελματιών Οπλιτών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε στρατιωτικό προσωπικό σε κρίσιμες, για την άμυνα της χώρας, Στρατιωτικές Μονάδες. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε και έτσι, άναψε το «πράσινο φως» για την αύξηση της θητείας.
Αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από ποια ΕΣΣΟ θα ισχύσει η αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Η αύξηση της Θητείας δεν αφορά τους τωρινούς  στρατεύσιμους.

Στο άλλο «μέτωπο»,  αυτό της μείωσης των μηνιαίων αποδοχών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων κατά 12%, το πιθανότερο είναι ότι θα εξαιρεθούν κάποιες κρίσιμες ειδικότητες, όπως οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών, όσοι υπηρετούν στα σύνορα, τα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων κ.ά. Θα παρουσιαστούν τα ισοδύναμα μέτρα και εφόσον εξασφαλιστεί η συγκατάθεση της τρόικας, θα έχουμε την πρώτη εξαίρεση από τις επιταγές του Μνημονίου.

Μέτρα «ανάσα» για την οικοδομή

Σειρά προτάσεων για την άμεση ενεργοποίηση της -παραπέουσας- οικοδομικής δραστηριότητας, τη μείωση της ανεργίας στον κλάδο και την αύξηση των εσόδων του δημοσίου, υπέβαλε η Ομοσπονδία Κατασκευαστών & Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος προς την κυβέρνηση.

Μέτρα «ανάσα» για την οικοδομή
Οι προτάσεις της Ομοσπονδίας είναι οι εξής:
  • Κατάργηση της υποχρέωσης απόδοσης φόρου ακινήτου περιουσίας (ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ, ΦΑΠ) από τις οικοδομικές επιχειρήσεις για τα ακίνητα, που δεν έχουν πουλήσει.
  • Αναστολή εφαρμογής του Ν. 3427/2005, που αφορά το ΦΠΑ στα ακίνητα, μέχρι το 2015.
  • Μείωση του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων στο 4%, μέχρι το 2015.
  • Κατάργηση του «πόθεν έσχες» για αγορά οικοπέδου και ανέγερσης από οικοδομικές επιχειρήσεις (ατομικές, προσωπικές, Ε.Π.Ε. ή Α.Ε.).
  • Μέτρα για την επιστροφή των ελληνικών κεφαλαίων και την τόνωση των επενδύσεων σε ακίνητα από τους ομογενείς.
  • Οι τράπεζες να υποχρεωθούν το 30% των ποσών, που εισπράττουν από δόσεις στεγαστικών δανείων, να το χορηγήσουν, υπό τη μορφή νέων στεγαστικών δανείων και χρηματοδοτήσεων οικοδομικών επιχειρήσεων.
  • Κατάργηση των φόρων, που επέπεσαν στην ακίνητη ιδιοκτησία και την αντικατάσταση αυτών με ένα μικρό φόρο, που αναλογικά θα καταβάλουν όλα τα ακίνητα στην ελληνική επικράτεια.
  • Έκπτωση από το φόρο εισοδήματος του συνόλου των τόκων από στεγαστικό δάνειο, που θα συναφθεί, μέχρι το 2015.
  • Πάγωμα αντικειμενικών αξιών.

Επτά προτάσεις για τη χαμένη τιμή των τραπεζών


 

 
Το σκάνδαλο Libor ήταν το τελειωτικό χτύπημα στην
 υπόληψη των τραπεζών.
 
 Μετά την τεράστια χρηματοοικονομική κρίση και μία μακρά λίστα σκανδάλων, οι τράπεζες θεωρούνται πλέον ανίκανοι κερδοσκόποι, που διοικούνται από αεριτζήδες.

Η αηδία γι' αυτό που ο ίδιος ο Paul Tucker, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, χαρακτήρισε «λάκκο απορριμμάτων», είναι δικαιολογημένη. Η αηδία, όμως, δεν μπορεί να είναι ο παράγοντας που θα κρίνει τις μεταρρυθμίσεις. Παραθέτω τις επτά δικές μου προτάσεις για τον καλύτερο τρόπο αντίδρασης.

Πρώτον: Να αποδεχθούμε ότι θα υπάρχουν λανθάνουσες συμπεριφορές, ειδικότερα όταν διακυβεύονται τόσο πολλά χρήματα. Είναι θετικό που η κοινή γνώμη αντιδρά τόσο ισχυρά, γιατί αυτή ακριβώς η αντίδραση θα αποθαρρύνει τον εφησυχασμό στις διοικήσεις. Ας είμαστε, όμως, ρεαλιστές: οι τραπεζίτες βρίσκονται εκεί για τα χρήματα και, είτε μας αρέσει είτε όχι, πάντα έτσι θα είναι.

Δεύτερον: Υπάρχουν τρόποι να μειωθεί ο κίνδυνος επανάληψης του σκανδάλου: σκληρά πρόστιμα και μεγαλύτερη διαφάνεια. Για τη διαμόρφωση των επιτοκίων θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται πραγματικά στοιχεία συναλλαγών. Η διαφάνεια δεν είναι πανάκεια για τα δεινά του τραπεζικού κλάδου, αλλά θα βοηθούσε.

Τρίτον: Οι τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια. Και αυτό σχετίζεται με το σκάνδαλο Libor. Οι αξιωματούχοι θα ανησυχούσαν πολύ λιγότερο για τα υψηλά επίπεδα του επιτοκίου διατραπεζικής τον Οκτώβριο του 2008, εάν ο κόσμος δεν φοβόταν τόσο ότι οι τράπεζες βρίσκονταν επικίνδυνα κοντά στην κατάρρευση. Η απάντηση σε αυτόν τον φόβο είναι περισσότερα κεφάλαια, όπως υποστήριξε σε πρόσφατη εξαιρετική του ομιλία ο Robert Jenkins, μέλος της νέας Επιτροπής Χρηματοοικονομικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Τέταρτον: Περισσότερο κεφάλαιο δεν σημαίνει 100% κεφάλαιο. Ο Laurence Kotlikoff δεν υποστηρίζει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «τραπεζική περιορισμένου σκοπού», αλλά το τέλος της τραπεζικής. Δέχομαι ότι η μόχλευση 33 προς 1, που επισήμως πλέον προτείνεται, είναι τρομακτικά υψηλή. Αδυνατώ, όμως, να καταλάβω γιατί η απάντηση σε αυτό είναι η μηδενική μόχλευση.

Πέμπτον: Στη διαμόρφωση των κεφαλαιακών προϋποθέσεων είναι ουσιώδες να αναγνωρίσουμε ότι οι αποκαλούμενοι τίτλοι «σταθμισμένου κινδύνου» μπορούν να επηρεαστούν τόσο από τις τράπεζες όσο και από τους αξιωματούχους. Όπως μας υπενθυμίζει τακτικά και ο Per Kurowski, πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι κρίσεις συμβαίνουν όταν αυτό που θεωρούσαμε χαμηλού κινδύνου αποδεικνύεται υψηλού κινδύνου. Για τον λόγο αυτόν, η μη σταθμισμένη μόχλευση έχει σημασία.
Έκτον: Ενισχύονται τώρα τα επιχειρήματα για την εφαρμογή όλων των προτάσεων της Ανεξάρτητης Επιτροπής για τις Τράπεζες, της οποίας ήμουν μέλος. Συγκεκριμένα, είναι ζωτικό να μπορεί εύκολα να κλείσει μια τράπεζα σε περίπτωση που αντιμετωπίζει προβλήματα. Η προσάσπιση του retail banking, όπου η συνέχιση της παροχής υπηρεσιών είναι ουσιώδης, θα πρέπει να διευκολύνει αυτήν την ανάγκη. Είναι επίσης ουσιώδες να εξασφαλιστεί ότι τόσο οι θυγατρικές όσο και οι τραπεζικοί όμιλοι στο σύνολό τους έχουν αρκετά κεφάλαια για να είναι αξιόπιστα φερέγγυοι σχεδόν σε όλες τις συνθήκες, αλλά και πως έχουν τη δυνατότητα απορρόφησης ενδεχόμενων ζημιών από δάνεια, ώστε να μπορεί να γίνει λύση της τράπεζας. Εν συντομία, οι τράπεζες χρειάζονται ένα μεγάλο περιθώριο ασφαλείας ανά πάσα στιγμή

Εβδομον: Η προάσπιση της λιανικής τραπεζικής θα πρέπει επίσης να οδηγήσει στη μείωση της μόλυνσης από την κουλτούρα του βραχυπρόθεσμου trading στο investment banking. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή της να αφήσει τις τράπεζες λιανικής να πουλούν «απλά» παράγωγα. Ας μην είμαστε, όμως, αφελείς ως προς αυτό. Οι τράπεζες λιανικής μπορούν επίσης να ακολουθήσουν ανάρμοστη συμπεριφορά και να χρεοκοπήσουν.

Πράγματι, ένα ερώτημα που αντιμετωπίζει τώρα η Βρετανία είναι εάν υπάρχει υγιές μοντέλο για τη λιανική τραπεζική, στο σημερινό περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων. Θα υποστηρίξω ότι η επώδυνη εμπειρία σκανδάλων στη λιανική τραπεζική αντικατοπτρίζει την έλλειψη ενός υγιούς μοντέλου χρέωσης για το κόστος των τραπεζικών υπηρεσιών.

Τέλος, θεωρώ ότι δεν είναι πλέον πειστικά τα επιχειρήματα για τον πλήρη διαχωρισμό της λιανικής από την επενδυτική τραπεζική, υπό την προϋπόθεση ότι η χρηματοδότηση της επενδυτικής τραπεζικής δεν θα γίνεται από τη βάση καταθέσεων της λιανικής. Οι τράπεζες λιανικής θα πρέπει επίσης να έχουν επαρκή κεφάλαια. Πρέπει να θυμόμαστε ότι και οι εν λόγω τράπεζες ενέχουν κινδύνους. Οι όμιλοι που έχουν και τις δύο δραστηριότητες μπορούν σε καιρό κρίσης να βοηθούν τις θυγατρικές τους. Η προτεινόμενη προάσπιση θα αποδώσει ακριβώς ό,τι και ο πλήρης διαχωρισμός, διατηρώντας όμως τα πλεονεκτήματα των διαφοροποιημένων ομίλων.

Βεβαίως, με υψηλότερες κεφαλαιακές απαιτήσεις και την απώλεια αφενός προθεσμιακών καταθέσεων και αφετέρου των άμεσων επιδοτήσεων από τις κυβερνήσεις, το κόστος για τα κεφάλαια του investment banking θα αυξηθεί. Αυτό, όμως, είναι υγιής εξέλιξη. Εάν οι αμοιβές των τραπεζιτών ευθυγραμμιστούν περισσότερο με το επιτόκιο των ομολογιούχων κατώτερης εξασφάλισης, τότε θα εξαφανιστούν πολλές από τις μορφές ανεύθυνων επενδύσεων.

Είναι κατανοητό ότι τα πρόσφατα σκάνδαλα έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη. Η οργή, όμως, είναι επικίνδυνη βάση για τη χάραξη πολιτικής. Πλέον, ο διευθυντής τραπέζης δεν χαίρει σεβασμού εξίσου με τον γιατρό. Δεν θα καταφέρουμε ποτέ, όμως, να κάνουμε τους τραπεζίτες αγίους. Μπορούμε παρ' όλα αυτά να αλλάξουμε τα κίνητρα που προσφέρονται στους τραπεζίτες, στη δομή του τραπεζικού συστήματος και στην εστίαση των αξιωματούχων.

Εγώ θα προχωρούσα περισσότερο στη σημαντική μείωση της μόχλευσης και στην ουσιώδη βελτίωση της διαφάνειας. Θα έκανα επίσης τα πάντα για να εξαφανίσω την ιδέα ότι το κράτος βρίσκεται πίσω από την επενδυτική τραπεζική. Είναι μία παράλογη έννοια. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο απαιτείται η προάσπιση της λιανικής τραπεζικής.

Δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε θαύματα. Μπορούμε πάντως να κάνουμε τους τραπεζίτες πιο χρήσιμους και λιγότερο επικίνδυνους. Ας εστιάσουμε σε αυτό.



ΠΗΓΗ: FT.com

De Morgen: "Θυσιάζουν την Ελλάδα"

Για σενάρια που συζητούνται ευρέως στις Βρυξέλλες σχετικά με την μοίρα της Ελλάδας, κάνει λόγο άρθρο που φιλοξενεί σε περίοπτη θέση η σημερινή ολλανδόφωνη εφημερίδα του Βελγίου, De Morgen, υπό τον τίτλο «Η ελληνική θυσία».

Κατά την εφημερίδα, επικρατέστερα είναι αυτά που θέλουν την Ελλάδα, είτε να θυσιάζεται άμεσα για να σωθεί η ευρωζώνη, είτε να τίθεται υπό ευρωπαϊκή κηδεμονία μέχρι και τις γερμανικές εκλογές, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για του χρόνου.

Και αυτό επειδή κρίνεται, ότι το κόστος μιας ελληνικής εξόδου από την ευρωζώνη θα είναι μέχρι τότε απαγορευτικό για την Γερμανία.

Η αντεπίθεση τών Νοτίων στήν '' μπότα '' τών βορίων

Μέρκελ: Τελεσίγραφο «μερικών εβδομάδων» στην Ελλάδα

Την προσωρινή έκθεση της τρόικας περίμενε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ για να ξεκινήσει ξανά τις απειλές προς την Ελλάδα.

Μέρκελ: Τελεσίγραφο «μερικών εβδομάδων» στην Ελλάδα
«Πατώντας» πάνω στην έκθεση, που αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση «δεν έχει εκπληρώσει 210 από τους 300 περίπου στόχους που είχαν τεθεί», η κ. Μέρκελ και σύσσωμη η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτουν ως «τελείως απαράδεκτη» την απαίτηση της ελληνικής κυβέρνησης για μια χρονική παράταση δύο ετών.
Η ίδια η καγκελάριος μάλιστα τόνισε, ενώπιον των ηγετικών στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού, ότι θα μπορούσε να ανεχτεί «το πολύ μερικές εβδομάδες» παράταση, για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.
Η γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post» που δημοσιεύει το σχετικό ρεπορτάζ, κάνει λόγο για «καταστροφική εικόνα της κατάστασης στην Αθήνα», σε σχέση με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Σε σχέση με τις ιδιωτικοποιήσεις δε, τονίζεται ότι φέτος θα γίνουν μόλις δυο κινήσεις που θα αποφέρουν χαμηλό διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων.

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αυτοκτονία στη Σπάρτη


Άλλος ένας συνάνθρωπος μας πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του. Πρόκειται για έναν εργολάβο από τη Σπάρτη, τον οποίο βρήκε κρεμασμένο σήμερα το μεσημέρι ο γιος του.

Αυτοκτονία στη Σπάρτη
Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε στο συνεργείο που διατηρούσε στο κέντρο της πόλης και, σύμφωνα με τα πρώτα ιατροδικαστικά στοιχεία, ο θάνατος επήλθε περίπου 1-2 ώρες πριν την ανεύρεση του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν και σημειώματα που άφησε ο εργολάβος και εξηγεί τους λόγους που προέβη στο απονενοημένο διάβημα.

Φούχτελ : Οι Γερμανικές αποζημιώσεις δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων

  Ο Φούχτελ στη σκιά των αντιδράσεων τών Κρητικών


Στη σκιά των αντιδράσεων που προκάλεσε η επίσκεψη Φούχτελ στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου του Γερμανού αξιωματούχου, στα γραφεία της Περιφέρειας. Στο πλευρό του Γερμανού Υφυπουργού ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. .


Στη συνέντευξη ο κος Φουχτελ στάθηκε στην καλή - όπως την χαρακτήρισε- συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με την Κρήτη τονίζοντας οτι οι δράσεις που αναπτύσσονται στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας από την Γερμανική πλευρά ξεκινούν από την αυτοδιοίκηση της Ελλάδας και μετά περνούν στην κεντρική εξουσία.

Όπως τόνισε ο Γερμανός Υφυπουργός Έλληνες μπορούν να εκπαιδευτούν στη Γερμανία σε άριστες σχολές που υπάρχουν σε περιφερειακές πόλεις. Όπως διευκρίνισε αν και εκείνοι που θα εκπαιδευτούν μπορούν εύκολα να βρουν εργασία, αν το επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να προσφέρουν εδώ.

Η συνεργασία έχει στόχο την ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας όπως είπε ο κος Φούχτελ, με άξονες τον τουρισμό, τις εξαγωγές και την διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε ερώτηση που δέχτηκε ο Φούχτελ για τις Γερμανικές αποζημιώσεις, δε θέλησε να απαντήσει λέγοντας πως το συγκεκριμένο θέμα δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του.

Σύμφωνα πάντως με την Περιφέρεια Κρήτης η σύσκεψη που προηγήθηκε έγινε σε καλό κλίμα. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση :

''Σε θετικό κλίμα εξελίσσεται η συνάντηση στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, φορέων, επιστημονικών ιδρυμάτων, των Επιμελητηρίων του νησιού, στελεχών του ΟΑΕΔ, παρόντος και του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ. ''

Αριστοτέλης Ωνάσης: Θάρθει μέρα που....

Στα 91 του έπεσε από τον 6ο



Στα 91 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή πέφτοντας από τον 6 όροφο του διαμερίσματος όπου διέμενε.
Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 18:00, στην Νέα Σμύρνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος διέμενε με την κατάκοιτη γυναίκα του, ενώ ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί τα αίτια που τον οδήγησαν στο κενό.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

πές το με ...το ψυγείο σου

Όσα πρέπει να ξέρεις γιά τό κούρεμα τού δανείου σου

Θέλεις να σου διαγράψουν δάνεια; Κάνε μόνος σου το "λογαριασμό"
Με ανησυχητικούς ρυθμούς αυξάνονται και πληθύνονται οι συμπολίτες μας που καταθέτουν αιτήσεις στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας για τη ρύθμιση των χρεών τους, λόγω αδυναμίας αποπληρωμής.
Και αυτό γιατί από τη μία η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο μεγάλο μέρος της κοινωνίας και από την άλλη ορισμένες αποφάσεις δικαστηρίων που διέγραψαν ακόμη και το 80% του χρέους κάποιων υπερχρεωμένων δανειοληπτών, έχουν δημιουργήσει ελπίδες σε πολλά νοικοκυριά ότι μπορούν να πετύχουν κάτι ανάλογο.
Ωστόσο, πριν κάποιος φτάσει στην «έσχατη λύση» της κατάθεσης αίτησης πτώχευσης, καλό θα είναι να γνωρίζει ορισμένες, ιδιαίτερα σημαντικές παραμέτρους που θα τον βοηθήσουν να κερδίσει χρόνο και χρήμα.
 Όπως δηλώνει στο fpress.gr η κ. Π. Καλαποθαράκου της ΕΚΠΟΙΖΩ, μεγάλο μέρος των υποψηφίων «πτωχών», που φτάνει στα γραφεία της Ενωσης, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων, δεν πληροί τα κριτήρια για να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης πτώχευσης. Διότι σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν περισσότερα του ενός ακίνητα και άρα υπάρχει δυνατότητα εκποίησής τους, ενώ σε άλλες τα ποσά είναι μικρά και άρα δεν αξίζει τον κόπο να μπει κάποιος στην διαδικασία. Ομως, όσοι πληρούν τις προυποθέσεις τους συνδράμουμε για να καταθέσουν την αίτησή τους.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος για να ελέγξει κάποιος αν μπορεί να ενταχθεί, μέσω ΕΚΠΟΙΖΩ ή άλλων καταναλωτικών οργανώσεων, περιορίζεται στην ετήσια συνδρομή που κινείται γύρω στα 50 ευρώ. Όμως, αν κάποιος επιμείνει και πάει στο δικαστήριο θα πρέπει να υπολογίσει και την αμοιβή δικηγόρου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέξει κανείς που θα απευθυνθεί για την υπόθεση του, διότι κυκλοφόρησαν και πολλοί επιτήδειοι στην αγορά με στόχο να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
Με αφορμή όλη αυτή την «κινητικότητα» και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα της δύο εφαρμογές που βοηθούν σημαντικά τον οφειλέτη να προσδιορίσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στους πιστωτές του, σύμφωνα με τις δυνατότητες του, και παράλληλα να καθορίσει την μηνιαία δόση του προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του.
 Με την πρώτη εφαρμογή -βασική ρύθμιση οφειλών με μηνιαίες καταβολές (άρθρο 8  παρ. 2  ν.3869/10) διευκολύνεται ο οφειλέτης να προσδιορίσει τα ποσά στα οποία κατανέμεται η μηνιαία δόση του προς τους πιστωτές του. Ο οφειλέτης συμπληρώνει το ποσό της μηνιαίας δόσης, τη χρονική διάρκεια και τις υποχρεώσεις προς τους πιστωτές. Η εφαρμογή κατανέμει αυτομάτως τη δόση σε όλους τους πιστωτές.
Με τη δεύτερη εφαρμογή ύθμιση οφειλών για την προστασία της κύριας κατοικίας (άρθρο 9 παρ. 2  ν.3869/10) υπολογίζεται η μηνιαία δόση που πρέπει να καταβάλλει ο οφειλέτης προκειμένου να διασώσει την κύρια κατοικία του.
fpress.gr

Αυτοκτόνησε εφοριακός στο Ρέθυμνο

Νεκρός βρέθηκε ένας 58χρονος εφοριακός από το Ρέθυμνο, σε αγροτική περιοχή λίγο έξω από το Ρέθυμνο και συγκεκριμένα στην περιοχή Κάτω Πόρος.Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει στην Επισκοπή Ρεθύμνου πως ο 58χρονος εφοριακός του χωριού έδωσε άδοξο τέλος στη ζωή του.


Ο αυτόχειρας είχε εξαφανιστεί ένα 24ωρο κάνοντας τους δικούς του ανθρώπους να ανησυχούν καθώς δεν είχαν κανένα σημάδι ζωής του, δυστυχώς οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν.
Ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή κοντά στην Επισκοπή Ρεθύμνου ενώ δίπλα του ακριβώς βρέθηκε το πιστόλι με το οποίο αυτοπυροβολήθηκε.
Τα αίτια που τον οδήγησαν στην απελπισμένη αυτή πράξη για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά καθώς στο πλαίσιο της έρευνας δεν εντοπίστηκε κάποιο σημείωμα.
Ο 55χρονος ήταν πυροβολημένος εξ’ επαφής με κυνηγετικό όπλο που βρέθηκε δίπλα του, ενώ έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στην αυτοχειρία, ενώ ο 55χρονος που ήταν και πατέρας ενός αγοριού που τελείωνε το λύκειο, φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Αστυνομία, μέχρι να δοθούν πλήρως οι απαντήσεις για το τραγικό περιστατικό, ενώ το άκουσμα της είδησης σκόρπισε την θλίψη σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

CNBC: Δεν θα γίνουν πληρωμές στο δημόσιο

«Πολλές εκθέσεις  αναφέρουν ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα μείνει από χρήματα αν δεν λάβει σύντομα μια " γενναία " επιταγή από την ΕΕ και το ΔΝΤ.»

CNBC: Δεν θα γίνουν πληρωμές στο δημόσιο
Χρησιμοποιόντας τέτοιες εκφράσεις και αγγίζοντας τα όρια της υπερβολής το αμερικανικό δίκτυο CNBC αναφέρεται σε παύση πληρωμών στο ελληνικό δημόσιο.
Το αμερικανικό δίκτυο αναφερόμενο στην  πρόσφατη συνέντευξη που του έδωσε  ο Γ. Στουρνάρας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η επόμενη δόση της βοήθειας απο την ΕΕ και το ΔΝΤ θα είναι "δύσκολη".
Ο συντάκτης του άρθρου αναφέρει ότι ακόμη και οι διεθνείς επενδυτές δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πότε θα στερέψει από μετρητά το ελληνικό δημόσιο αφού δεν το γνωρίζει ούτε ο υπουργός Οικονομίας.
Μάλιστα ο ρεπόρτερ του CNBC κινδυνολογώντας αναφέρει ότι ακούγεται ότι την  επόμενη Παρασκευή που είναι προγραμματισμένη η πληρωμή συντάξεων και μισθών του δημοσίου τα ταμεία του κράτους θα είναι άδεια.
Τέλος το δημοσίευμα αναφέρει ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δέχεται σημαντική  πίεση από την αξιωματική αντιπολίτευση

"Η κατάσταση είναι, πολύ επικίνδυνη για τήν ευρωζώνη"

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν υποστήριξε σήμερα ότι η ευρωζώνη βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση και τα μέλη της "δεν έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους". "Η κατάσταση είναι επικίνδυνη, πολύ επικίνδυνη", είπε ο Κατάινεν μιλώντας στην εφημερίδα Helsingin Sanomat.
   "Όλες οι χώρες επιθυμούν να διατηρηθεί το ευρώ. Οι διαφωνίες αφορούν το είδος των μέτρων που απαιτείται για κάτι τέτοιο", σημείωσε, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι ότι "τα κράτη και οι άνθρωποι δεν έχουν τόση εμπιστοσύνη στον εαυτό τους όσο παλαιότερα".
   "Όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Φινλανδίας, κάνουν υποθέσεις για την πιθανότητα που, παρά τη θέλησή μας, όλα θα αποτύχουν. Δεν εργαζόμαστε για τη διάλυση του ευρώ αλλά για τη διάσωσή του και τη διατήρηση της Φινλανδίας εντός της ευρωζώνης", τόνισε.
   Ο Φινλανδός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι επιπτώσεις από μια ενδεχόμενη κατάρρευση του ευρώ θα ήταν "ανυπολόγιστες". "Η κατάσταση θα ήταν χαοτική", προειδοποίησε.

Τα χαλιά και τα καφεδάκια των υπουργείων

Τα χαλιά και τα καφεδάκια των υπουργείων




Πριν λίγες ημέρες, εγκαταστάθηκαν οι νέοι υπουργοί στα γραφεία τους. Μερικά  από τα υπουργεία, επαναλειτούργησαν, αφού στις προηγούμενες κυβερνήσεις , δε συμμετείχαν στο κυβερνητικό σχήμα.
Φυσικό ήταν λοιπόν, για τα υπουργεία που ήταν κλειστά, να χρησιμοποιηθούν χρήματα για τις άμεσες ανάγκες.
Κάνοντας όμως μία «διαδικτυακή βόλτα» στη «Διαφάνεια»  και βλέποντας τις πρώτες αποφάσεις των νέων υπουργών, μάλλον οι προτεραιότητες δεν αφορούσαν τις άμεσες ανάγκες.
Στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, έσπευσαν να δώσουν 674 ευρώ, για τον καθαρισμό των χαλιών του γραφείου του υπουργού. Θα μπορούσε αυτή η διαδικασία να είχε δρομολογηθεί αργότερα και όχι… κατακαλόκαιρο.

Δείτε εδώ την απόφαση

Από την άλλη, στο Υπουργείο Πολιτισμού, μία από τις πρώτες αποφάσεις, ήταν η αγορά προϊόντων καφέ, αλλά και προϊόντων από σούπερ μάρκετ,  για τις ανάγκες των συναντήσεων της υπουργού με τους τουριστικούς φορείς, κατά τη διάρκεια των «φιλοφρονήσεων», όπως αναφέρει η σχετική απόφαση.

Δείτε εδώ την απόφαση

Ξυπνήστε ...μάς δουλεύουν οι ''Ούνοι''


"Απολύτως πεπεισμένος"
για τη συνταγματικότητα του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και του δημοσιονομικού συμφώνου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιόφωνο.
"Το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει ακυρώσει καμία από τις προηγούμενες αποφάσεις, είτε πρόκειται για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας ή για αποφάσεις που ακολούθησαν. Δε λαμβάνουμε κανένα μέτρο για το οποίο δεν είμαι βέβαιος ότι δεν προσκρούει στο συνταγματικό πλαίσιο, αλλά η τελική απάντηση στο νομικό αυτό ζήτημα ανήκει φυσικά στο Συνταγματικό Δικαστήριο", τόνισε ο Σόιμπλε.
"Είμαι πεπεισμένος για τη συμβατότητα των αποφάσεων αυτών, τις οποίες έχουν επικυρώσει η Bundestag και η Bundesrat (τα δυο σώματα του γερμανικού Κοινοβουλίου)", πρόσθεσε ο Σόιμπλε χωρίς να προσδιορίσει πότε συνέβη αυτό.
Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο άρχισε χθες την εξέταση έξι προσφυγών που στόχο έχουν να εμποδίσουν την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (MES) και του δημοσιονομικού συμφώνου, τις οποίες κατέθεσαν βουλευτές της ριζοσπαστικής αριστεράς Die Linke, ένας συντηρητικός βουλευτής και μια ένωση πολιτών.

Στο χαμηλότερο ιστορικά επίπεδο διαμορφώθηκε το κόστος δανεισμού της γερμανικής ομοσπονδιακής κυβέρνησης στη δημοπρασία 10ετών ομολόγων αξίας 4,153 δισ. ευρώ.
Μέση απόδοση: 1,31%!!!!!!
Οι σειρές της προσφοράς αποτελούν άνοιγμα έκδοσης που δημοπρατήθηκαν πρώτη φορά στις 11 Απριλίου. Ακολουθούν οι λεπτομέρειες της δημοπρασίας. Τα στοιχεία στις παρενθέσεις προέρχονται από την προηγούμενη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου.

Έκδοση: 10ετές ομόλογο
Κουπόνι: 1,75%
Ωρίμανση: 4/7/2022
Ποσό προσφοράς: 5 δισ.
Ύψος προσφορών: 6,391 δισ.
Αποδεκτές: 4,153 δισ.
Συντελεστής κάλυψης: 1,5 (1,4)
Μέση απόδοση: 1,31% (1,52%)
Μέση τιμή: 104,11(102,16)
Μικρότερη τιμή: 104,11 (102,16)
Διακανονισμός:  13/7/2012 

Η Bundesbank ανακοίνωσε πως όλες οι προσφορές στη χαμηλότερη τιμή έγιναν αποδεκτές και πως ικανοποίησε το 85% των μη ανταγωνιστικών προσφορών στη μέση σταθμισμένη τιμή.

Το ποσό που παρακρατήθηκε για παρεμβάσεις στην αγορά ανήλθε σε σε 847 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της έκδοσης στα 5 δισ. ευρώ.



Πηγή:www.capital.gr

Κλείνει η μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος



Του Γιώργου Κράλογλου

Τελικά ο “αγώνας” του ΠΑΜΕ δικαιώθηκε... 

Κλείνει η μονάδα Ασπροπύργου του ομίλου Χαλυβουργία Ελλάδος, μετά την περιπέτεια που την οδήγησαν οι αγωνιστές... συνδικαλιστές και την αδυναμία των εργαζομένων που διαφωνούσαν με την απεργία να  έχουν το δικαίωμα της εργασίας... Η μονάδα του Βόλου παραμένει φυσικά σε κανονική λειτουργία.

Τα κωμικοτραγικά με τις σοβιετικού καθεστώτος ταυτότητες-άδειες εργασίας και τα άλλα γελοία συστήματα που εφάρμοζαν οι... αγωνιστές σπρώχνουν στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους που βεβαίως και δεν πρόκειται να απασχοληθούν καθώς υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στον τομέα χαλυβουργίας και στους συναφείς κλάδους.

Μέσα στην εβδομάδα εκπρόσωπος του ομίλου Μάνεση θα καταθέσει στο υπουργείο Εργασίας ομαδικές απολύσεις θα ανακοινώσει  την απόφαση του Ομίλου να κλείσει οριστικά τη μονάδα Ασπροπύργου της Χαλυβουργίας Ελλάδος και ότι:

* Θα φροντίσει, παρά την αδυναμία που προκαλεί η κρίση, για την απασχόληση όλων των σήμερα εργαζομένων στο συγκρότημα, προφανώς στη μονάδα του Βόλου, ή σε άλλες δραστηριότητες.

* Δεν πρόκειται να επαναπροσλάβει όσους χρειάσθηκε να χάσουν τις θέσεις εργασίας για την διατήρηση των προϋποθέσεων εξυγίανσης της χαλυβουργικής μονάδος.

Οι εξελίξεις που είναι ήδη γνωστές στους εργαζόμενους και στους καταληψίες  του ομίλου καθώς και οι κινήσεις της Διοικήσεως όπως τις περιγράψαμε παραπάνω έχουν προκαλέσει έντονη οργή και έχουν ήδη  δημιουργήσει  “μέτωπο” αμύνης από τα  “επαναστατικά στρατόπεδα” ΠΑΜΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χαλυβουργικός όμιλος Μάνεση  είχε, πριν από τον επί ένα χρόνο περίπου επιθετικό... αγώνα καταλήψεων  των συνδικαλιστών, συγκεκριμένο πρόγραμμα εξυγίανσης του ομίλου και συντήρησης του μέσα στην κρίση με πολύπλευρες δραστηριότητες.

Η εμπλοκή όμως του προγράμματος στην αντίδραση των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ ανέτρεψε τόσο την εφαρμογή του όσο και την παρακολούθηση της ευρύτερης στρατηγικής που εφαρμόζουν και οι άλλοι χαλυβουργικοί όμιλοι της χώρας για να αντιμετωπίσουν τις “επιθέσεις” στο κόστος παραγωγής από τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις της τιμής του ρεύματος του κρατικού  μονοπωλίου  της  ΔΕΗ.
  Πηγή:www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

5 χρόνια κρίση και ακόμη… βουλιάζουμε

 

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια από τότε που ξέσπασε η χρηματοοικονομική κρίση στον ανυποψίαστο πλανήτη, τον Αύγουστο του 2007. Σε τι κατάσταση βρίσκονται σήμερα οι ανεπτυγμένες χώρες που υπέστησαν την κρίση; Σε άσχημη, είναι η μία και μόνο απάντηση.
Από τις έξι μεγαλύτερες οικονομίες υψηλού εισοδήματος (συν την ευρωζώνη), μόνο οι ΗΠΑ και η Γερμανία κινούνται υψηλότερα από προηγούμενα επίπεδα αιχμής. Δεδομένου ότι οι ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο των πρώτων σοκ, η ανάκαμψή τους είναι σχετικά καλή. Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν καλύτερη εμφάνιση από την ευρωζώνη, όπου η οικονομία είναι στάσιμη και το ποσοστό ανεργίας 11,1% σε σχέση με το 8,2% στις ΗΠΑ.

Οι οικονομίες μένουν στάσιμες ενώ οι στρατηγικές είναι επιθετικές. Τα υψηλότερα βραχυπρόθεσμα επιτόκια που προσφέρονται από τις κεντρικές τράπεζες οικονομιών υψηλού εισοδήματος είναι το 0,75% τη ΕΚΤ. Η Ιαπωνία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξακολουθούν να έχουν τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα.

Ο David Levy της Jerome Levy Forecasting Center χαρακτηρίζει αυτήν τη σύμπραξη υποτονικών οικονομιών με τεράστια μέτρα στήριξης «συγκρατημένη βαθιά ύφεση»… Σημαίνει ότι η ευρύτερη εικόνα εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από την απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα, συγκρατημένη χάρη στη χαλαρή νομισματική πολιτική διευκόλυνσης και ισοφαρισμένη από τη μόχλευση των κρατικών ισολογισμών. Η προθυμία των αρχών να αποδεχτούν αυτές τις συγκυρίες, παρά τις ανόητες επικρίσεις, απέτρεψαν μια δεύτερη βαθιά ύφεση και εξακολουθούν να την αποτρέπουν.
Ωστόσο, ορισμένοι παρατηρητές αρχίζουν να δυσφορούν με αυτές τις στρατηγικές. Στην ετήσια έκθεσή της, η Bank for International Settlements ισχυρίζεται ότι χρειάζονται νομισματική και δημοσιονομική αυστηρότητα στις οικονομίες υψηλού εισοδήματος. Όμως, δεν παρουσιάζει μια συγκεκριμένη ανάλυση για τις επιπτώσεις. Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι τα δημοσιονομικά ελλείμματα που χρηματοδοτούνται σχεδόν αυτόματα στις μεγάλες οικονομίες πρέπει να γίνουν ακόμη μεγαλύτερα γιατί πρέπει και να διευκολύνουν την απομόχλευση και να διατηρήσουν τη ζήτηση. Η μόνη άλλη δυνατή λύση για την επιτάχυνση της απομόχλευσης είναι η μαζική χρεοκοπία, δηλαδή η βαθιά ύφεση (depression). Αλήθεια, αυτό θέλει η BIS;

Γνωρίζουμε ότι οι μεγάλες χρηματοοικονομικές κρίσεις δημιουργούν μακροχρόνιες σκιές, ειδικά σε χώρες με υποτονικούς ρυθμούς ανάπτυξης, που καθυστερούν την απομόχλευση. Η κρατική πολιτική πρέπει να διατηρεί τη ζήτηση και να διευκολύνει την απομόχλευση. Αυτό σημαίνει επιθετικές νομισματικές και δημοσιονομικές στρατηγικές και επιτάχυνση της αναδιοργάνωσης του ιδιωτικού τομέα.

Η κυβέρνηση Obama το επιχείρησε, αλλά δεν ήταν αρκετά επιθετική εξαιτίας των αντιστάσεων των ρεπουμπλικανών. Όμως, αν οι ΗΠΑ αποφύγουν τον δημοσιονομικό γκρεμό θα πρέπει να ακολουθήσει μια μέτρια ανάκαμψη καθοδηγούμενη από τον ιδιωτικό τομέα. Όταν διασφαλιστεί αυτή η ιδιωτική ανάπτυξη, θα μπορέσει να ξεκινήσει η σοβαρή δημοσιονομική προσαρμογή. Η λιτότητα πρέπει να ακολουθεί μια εύρωστη ανάκαμψη, όχι να προηγείται.
Δυστυχώς, οι ΗΠΑ δεν είναι η μόνη μεγάλη οικονομία με προβλήματα. Η κρίση έχει προκαλέσει επίσης βαθύ ρήγμα στην ευρωζώνη, στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη. Η αδυναμία της να σχεδιάσει μια αντίδραση εγγυάται την αναταραχή. Οι ρυθμιστές φοβούνται περισσότερο το «κακό παράδειγμα» από τον πανικό. Γι’ αυτό και είναι πιθανό να βλέπουμε κύματα κρατικών και τραπεζικών κρίσεων, που θα καταλήξουν σε ελέγχους κεφαλαίων και σε διάλυση της ευρωζώνης.

Η υπερβολική ρύθμιση ούτε αναγνωρίζει ούτε επιλύει τις μετά την κρίση προκλήσεις. Η καρδιά στην επίλυση του προβλήματος είναι επιτάχυνση της απομόχλευσης, με παράλληλη προώθηση της ανάκαμψης. Με αυτά τα δεδομένα, οι πολιτικές που εφαρμόζονται τώρα απέχουν πολύ από το επιθυμητό.



ΠΗΓΗ: FT.com

"Καταιγίδα" μέσα στον Αύγουστο


Τρεις «καμπάνες» για εκατομμύρια φορολογούμενους και 200.000 αμειβόμενους με ειδικά μισθολόγια, 3 δισ. ευρώ για τα έσοδα του προϋπολογισμού, δύο εβδομάδες προθεσμία κι αν όλα πάνε… καλά η τρόικα θα συντάξει καλή έκθεση και θα ανοίξει ο δρόμος για τη δόση και την επαναδιαπραγμάτευση.

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκινά από σήμερα αγώνα δρόμου ώστε μέχρι τις 24 Ιουλίου, οπότε επιστρέφει η τρόικα στην Αθήνα, να έχει στείλει τα ειδοποιητήρια για την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων, με στόχο έσοδα 2,2 δισ. ευρώ, να έχει προετοιμάσει την εφαρμογή της εξίσωσης των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, με στόχο έσοδα 600 εκατ. ευρώ, και να έχει κλείσει το κεφάλαιο «περικοπές στα ειδικά μισθολόγια».

Το τελευταίο είναι το μόνο που είναι διαπραγματεύσιμο και ήδη έχει υποβληθεί λίστα με ισοδύναμα μέτρα για να σωθεί ό,τι σώζεται. Τα δύο φορομέτρα θα έρθουν βρέξει-χιονίσει και αυτό που επιδιώκεται είναι ο επιμερισμός των επιβαρύνσεων σε όσο το δυνατόν περισσότερες δόσεις και η ταυτόχρονη καταβολή επιδόματος θέρμανσης για να απαλυνθεί ο πόνος των φορολογουμένων.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανακοίνωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πρέπει να ληφθούν μέτρα περίπου 3 δισ. ευρώ. Όπως εξειδίκευσε στη συνέχεια κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, σχεδιάζονται τα εξής:
Τέλος ακινήτων: Τα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του τέλους ακινήτων επιδιώκεται να έχουν αποσταλεί έως τις 24 Ιουλίου και να βρίσκονται στα χέρια όλων των φορολογουμένων με ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα τις πρώτες μέρες του Αυγούστου.

Στην πραγματικότητα, το υπουργείο Οικονομικών ακόμα δεν έχει καν λάβει τις τελικές αποφάσεις για τον τρόπο αποστολής των ειδοποιητηρίων. Στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για αποστολή τους με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά σε ξεχωριστό έντυπο και χωρίς την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, όμως το σχέδιο αυτό ενέχει τον κίνδυνο ο φόρος να μείνει απλήρωτος. Αντικείμενο διαπραγμάτευσης με την τρόικα θα είναι ο μέγιστος αριθμός των δόσεων εξόφλησης.

Τα ειδικά μισθολόγια: Πανεπιστημιακοί, δικαστικοί, ένστολοι, γιατροί του ΕΣΥ, διπλωματικοί υπάλληλοι και αρχιερείς θα πρέπει σύμφωνα με το μνημόνιο να υποστούν μείωση αποδοχών σε μέσα επίπεδα 12% για να εξοικονομηθούν 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα χέρια της τρόικας βρίσκεται ήδη λίστα με 20 κωδικούς του προϋπολογισμού, στους οποίους οι περικοπές μπορεί να οδηγήσουν στα περιβόητα ισοδύναμα μέτρα εξοικονομήσεων 200 εκατ. ευρώ. Οι (αντι)προτεινόμενες περικοπές αφορούν καταναλωτικές και λειτουργικές δαπάνες «από προμήθεια έντυπου υλικού, έως επιχορηγήσεις», όπως τόνισε χθες υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος.

Πρώτο μέλημα είναι να περάσουν τα ισοδύναμα. Αν απορριφθούν, ενδεχόμενο το οποίο παραμένει ενεργό, δεύτερος στόχος θα είναι να υπάρξουν μικρότερες περικοπές από το 12% που προβλέπεται σε μέσα επίπεδα, ή τουλάχιστον να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις με προτεραιότητα στους ένστολους. Οι όποιες περικοπές αποφασιστούν τελικά είναι σαφές ότι θα εφαρμοστούν από την 1η Αυγούστου.

Η εξίσωση των φόρων: Αυτήν τη φορά θα γίνει. Παρότι έχει εξαγγελθεί και έχει αποσυρθεί πολλές φορές, από τις 15 Οκτωβρίου ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα εξισωθεί με αυτόν του πετρελαίου κίνησης. Η τιμή του θέρμανσης θα κάνει άλμα στο 1,40 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα από 1 ευρώ πέρυσι και η κυβέρνηση επιδιώκει να ολοκληρώσει παράλληλα και τους σχεδιασμούς για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης. Πηγή euro2day

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Τά 105 Ελληνόπουλα που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα

Οι Έλληνες αθλητές της Ολυμπιάδας

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει την τελική λίστα με τους αθλητές και τις αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012».

Πρόκειται για 105 άτομα, 66 άνδρες και 39 γυναίκες, που θα συμμετάσχουν σε 20 αθλήματα. Ακολουθεί η λίστα με τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας, τα αγωνίσματα που θα πάρουν μέρος και τις επιδόσεις με τις οποίες εξασφάλισαν την πρόκριση.

ΣΤΙΒΟΣ

1 ΔΟΥΒΑΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α 110 ΕΜΠΟΔΙΑ 13.37

2 ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ Α  400 ΕΜΠΟΔΙΑ  49.04

3 ΧΟΝΔΡΟΚΟΥΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ 2.33

4 ΜΠΑΝΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ 2.31

5 ΤΣΑΤΟΥΜΑΣ ΛΟΥΗΣ  Α  ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ 8.26

6 ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ  Α  ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ 83.02

7 ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ  Α  ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 5.75

8 ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ  B 200μ 20.52

9 ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ  B ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ 20.17

10 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  B ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ 74.01

11 ΠΟΥΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ AT B ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2:17.12

12 ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ  ΜΑΡΙΑ  Β   100μ 11.34   

     ΜΠΕΛΙΜΠΑΣΑΚΗ ΜΑΡΙΑ   Β    200μ  23.28

13 ΦΙΛΑΝΔΡΑ ΕΛΕΝΗ           Β    800μ   2.00.44

14 ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  A ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ 14.72

15 ΠΕΡΡΑ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ    Α ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ   14.71

16 ΠΑΝΕΤΑ ΝΙΚΗ A ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ 14.55

17 ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛ A ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ 4.71

18 ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  Α   ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ  4.51

19 ΛΕΔΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ - ΗΡΩ   Α ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ  4.50

20 ΣΤΕΡΓΙΟΥ  ΑΝΤΩΝΙΑ   Β  ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ  1.92

21 ΛΙΚΑ ΣΑΒΒΑ   B ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ 59.00

22  ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  A 50Km ΒΑΔΗΝ 3:55.13   

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  A 20Km ΒΑΔΗΝ 1:21.19

23 ΖΑΠΟΥΝΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ  A 20Km ΒΑΔΗΝ 1:31.08

24  ΚΕΦΑΛΑ ΚΩΝ/ΝΑ  B ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 2:41.01

25 ΥΦΑΝΤΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ  B ΕΠΤΑΘΛΟ 6109

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

26 ΤΣΙΑΒΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  NOC ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ Ε.Β.

27 ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ  NOC ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ Ε.Β.

28 ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  NOC ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ Ε.Β.

29 ΜΑΓΔΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  NOC ΔΙΠΛΟ ΣΚΙΦ Ε.Β.

30 ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ  NOC ΔΙΚΩΠΟΣ Α.Π.

31 ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  NOC ΔΙΚΩΠΟΣ Α.Π.

32 ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ  NOC ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ Α.Π.

33 ΤΣΙΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  NOC ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ Α.Π.

34 ΤΖΙΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  NOC ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ Α.Π.

35 ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ NOC ΤΕΤΡΑΚΩΠΟΣ Α.Π.

ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

36  ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  NOC C1

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

37 ΚΑΛΑΡΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  OQT 50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ 00.22.08

38 ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ  OQT 100 ΥΠΤΙΟ 00.53.86

39 ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  OQT 400 ΜΙΚΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ 04.14.41

    ΔΡΥΜΩΝΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  OQT 200 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 01.56.48

40  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  OST 100 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 00.53.54   

    ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  OQT 200 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 01.56.82

41 ΣΑΜΙΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  OST 100 ΠΡΟΣΘΙΟ 01.01.40  

   ΣΑΜΙΛΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  OQT 200 ΠΡΟΣΘΙΟ 02.09.72

42 ΒΟΥΡΝΑ ΚΡΥΣΤΕΛ  OQT 100 ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 00.58.39   

      ΒΟΥΡΝΑ ΚΡΥΣΤΕΛ         4 Χ 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ

43 ΔΡΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ  OQT 50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ 00.25.05   

    ΔΡΑΚΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ        4 Χ 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ

44 ΝΙΑΝΓΚΟΥΑΡΑ ΝΕΡΥ  OQT 50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ 00.24.93   

     ΝΙΑΝΓΚΟΥΑΡΑ ΝΕΡΥ  OST 100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ 00.54.98   

     ΝΙΑΝΓΚΟΥΑΡΑ ΝΕΡΥ  4 x 100  ΕΛΕΥΘΕΡΟ

45 ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ  NOC 10km

46 ΛΥΜΠΕΡΤΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ  NOC 10km

47  ΓΙΑΡΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ    ΝΟC 4Χ100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ

48  MATΣΑ ΜΑΡΘΑ        NOC   4X100 EΛΕΥΘΕΡΟ

49 BΑΖΑΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ   200 ΜΙΚΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ   ΟST 2.01.64

50 ΓΚΟΛΟΜΕΕΦ ΚΡΙΣΤΙΑΝ  100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ     OST 00.49.56

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

51 ΣΟΛΩΜΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ NOC NTOYETO

52 ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ  NOC NTOYETO

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

53 ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ NOC ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ

ΤΖΟΥΝΤΟ

54 ΗΛΙΑΔΗΣ ΗΛΙΑΣ NOM 90kg

55 ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ NOC 57kg

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

56 ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ NOC Over 80kg

ΠΑΛΗ

57 ΠΡΕΒΟΛΑΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ  NOC 55kg

58 ΜΟΤΣΑΛΙΝ  ΟΛΕΓΚ WR NOM 74kg

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

59 ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ NOC ΣΚΗΤ

60 ΜΙΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ NOC ΣΚΗΤ

61 ΔΟΥΚΑ  ΑΘΗΝΑ NOC ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΠΙΣΤΟΛΙ

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

62 ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ NOM ΣΠΑΘΗ

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ

63 ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΚΑΛΙΝΙΚΟΣ  NOM ΑΤΟΜΙΚΟ/ΟΜΑΔΙΚΟ

64 ΓΚΙΩΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ NOM ΑΤΟΜΙΚΟ/ΟΜΑΔΙΚΟ

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

65 ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  NOM ΑΤΟΜΙΚΟ

66 ΜΑΡΑΣ ΒΛΑΣΗΣ  NOM ΑΤΟΜΙΚΟ

67 ΜΙΛΛΟΥΣΗ  ΒΑΣΩ  NOM ΑΤΟΜΙΚΟ

68 ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ  NOC ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)

69 ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ  NOC ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)

70  ΔΟΙΚΑ  ΕΛΕΝΗ  NOC ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)

71 ΖΑΧΟΥ  ΒΑΣΙΛΕΙΑ  NOC ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)

72 ΛΟΥΚΑΓΚΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ  NOC ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)

73 ΚΥΡΙΑΖΗ ΑΛΕΞΙΑ  NOC ΟΜΑΔΙΚΟ (ΑΝΣΑΜΠΛ)

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

74 ΤΑΜΟΥΡΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  NOC ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ

75 ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  NOC ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ

76 ΒΟΛΙΚΑΚΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ  NOC ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ

77 ΗΛΙΑΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ    NOC   OΡΕΙΝΗ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

78 ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  NOC 470

79 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ  NOC 470

80 ΜΙΤΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ NOC FINN

81 ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ NOC RS:X

82  ΚΟΚΚΑΛΑΝΗΣ ΒΥΡΩΝ  NOC RS:X

83 ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ  NOC LASER

84 ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΑΝΝΑ NOC LASER RDL

85 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΟΣ NOC STAR

86 ΤΣΟΤΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ NOC STAR

87 ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ NOC 49er

88 ΠΑΤΕΝΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΗΛ NOC 49er

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΝΔΡΩΝ

89 ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  NOC

90 ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ  NOC

91 ΜΥΛΩΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ  NOC

92 ΜΙΡΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ NOC

93 ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ NOC

94 ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ NOC

95 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ NOC

96 ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ NOC

97 ΑΦΡΟΥΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ NOC

98 ΔΕΛΑΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ NOC

99 ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ NOC

100  ΜΟΥΡΙΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ NOC

101 ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ NOC

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

102   ΚΑΒΕΛΑΣΒΙΛΙ ΔΑΒΙΔ    ΝΟΜ  94κ

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ

103   ΑΡΒΑΝΙΤΗ  ΒΙΚΥ     NOM

104   ΤΣΙΑΡΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ   NOM


ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
105 ΨΑΡΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ    ΝΟΜ

DJ: "Κούρεμα" έως 100% για τους επενδυτές στις ισπανικές τράπεζες


DJ: "Κούρεμα" έως 100% για τους επενδυτές στις ισπανικές τράπεζες

Οι κάτοχοι μετοχών ή υβριδικών εργαλείων των ισπανικών τραπεζών που θα λάβουν δάνειο από την Ευρωζώνη ενδέχεται να δουν το μηδενισμό της αξίας της επένδυσης τους σύμφωνα με προσχέδιο των όρων της συμφωνίας.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, στο προσχέδιο αναφέρεται πως οι τράπεζες που θα λάβουν κρατική βοήθεια θα συνεισφέρουν στο κόστος της αναδιάρθρωσης όσο το δυνατό περισσότερο με δικά τους μέσα.

Στο κείμενο σημειώνεται πως οι τρέχοντες ιδιοκτήτες των τραπεζών που θα λάβουν βοήθεια, όπως και οι κάτοχοι υβριδικού χρέους που έχει κοινά χαρακτηριστικά με τις μετοχές, θα είναι οι πρώτοι πως θα δουν την επένδυσή τους να χάνει εντελώς την αξία τους.

«Οι τράπεζες και οι μέτοχοι τους θα δεχθούν απώλειες πριν τη χορήγηση της κρατικής βοήθειας ενώ απορρόφηση των ζημιών από τις μετοχές και τα εργαλεία υβριδικού κεφαλαίου θα είναι στη μεγαλύτερη δυνατή έκταση,» σημειώνεται στο προσχέδιο.

Οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών αναμένεται να έχουν προσδιορισθεί έως το τέλος Οκτωβρίου, επισημάνεται στο έγγραφο.


Πηγή:www.capital.gr

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ? ? ?ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ.

ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ  ? ? ?

 

Δεύτερος ρωσικός στόλος κατευθύνεται από την βόρειο Ρωσία στην Συρία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Tartous. Πρόκειται για το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha του Βόρειου Στόλου τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο από το λιμάνι του Severomorsk σήμερα το πρωί.

Ο ρωσικός στολίσκος θα συναντηθεί με την φρεγάτα Yaroslav Mudry κλάσης Neustrashimy του Στόλου της Βαλτικής μαζί με άλλα βοηθητικά πλοία χωρίς αναφέρεται ο τύπους και ο αριθμός αυτών.
Η φρεγάτα Yaroslav Mudry εντάχθηκε σε υπηρεσία στις 21 Ιουνίου του 2009 και επιχειρρούσε με το Στόλο της Βαλτικής πριν μεταφερθεί στο Στόλο της Μαύρης θάλασσας. Το σκάφος έχει εκτόπισμα 3800 τόνων μήκος 129,6 μέτρα, μέγιστο πλάτος 15,6 μέτρα και βύθισμα 5,6 μέτρα. Ο οπλισμός του αποτελείται από 16 βλήματα επιφανείας – επιφανείας Kh-35 SS-N-25 σε τέσσερις τετραπλούς εκτοξευτές. Για την αντιαεροπορική του προστασία το σκάφος διαθέτει 4 οκταπλούς κάθετους εκτοξευτές SA-N-9, ένα πυροβόλο των 100 χλστ. για αγώνα επιφανείας και 6 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 533 xλστ.
Τα πέντε ρωσικά πλοία και τα βοηθητικά που τα συνοδεύουν θα πλεύσουν προς τα νότια και θα εισέρθουν στην Μεσόγειο μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες αλλάζοντας άρδην την κατάσταση στην περιοχή μας.
Δεδομένης της καθόδου του στολίσκου των αποβατικών από την Μαύρη θάλασσα η αποστολή των πλοίων αυτών αποτελεί κλιμάκωση της ρωσικής εμπλοκής στην συριακή κρίση αφού με την άφιξη του δεύτερου ρωσικού στολίσκου στην Συρία στην Μεσόγειο θα υπάρχουν πέντε αποβατικά πλοία δύο πολεμικά και αριθμό βοηθητικών.